foto: Snap/Shutterstock/ Vida Press
Elizabetes Teilores ikoniskā 1961. gada "Oskaru" kleita atrasta vecā čemodānā
Elizabete Teilore un Edijs Fišers "Oskaru" pasniegšanas ceremonijā 1961. gadā.
Slavenības
2022. gada 24. novembris, 17:35

Elizabetes Teilores ikoniskā 1961. gada "Oskaru" kleita atrasta vecā čemodānā

Jauns.lv

Kinoleģendas Elizabetes Teilores kleita kopā ar citiem leģendāriem aktrises apģērbiem sākotnēji tika uzdāvināti ģimenes draudzenei pirms gadu desmitiem, taču pēc tam par dāvinājumu aizmirsts un skaistie aktrises tērpi uzskatīti par pazudušiem, raksta "Independent.

Teilore velkāja ikonisko "Christian Dior" kleitu tajā pašā vakarā, kad viņa saņēma "Oskaru" kā labākā aktrise par 1960. gada filmu "Butterfield 8". 

Vēlāk viņa kleitu nosauca par savu "veiksmes šarmu".

Tiek ziņots, ka aptuveni 10 gadus pēc "Oskara" pasniegšanas Teilores draudzene Anne Sanza tika uzaicināta uz kinoleģendas apartamentu Dorčesteras viesnīcā Londonā. 

Sanzai teica, ka viņai no Teilores drēbju skapja var dabūt tik daudz kleitu, cik viņa vēlas.

foto: ddp/Ferrari Press / Vida Press
Holivudas ikonas Elizabetes Teilores 1961. gada Oskara ceremonijas kleita, kur viņa ieguva Kinoakadēmijas balvu kā labākā aktrise. Kopš 1971. gada tā bija rūpīgi iesaiņota lielā plastmasas čemodānā kopā ar vēl vienpadsmit zvaigznes apģērbiem Londonā.

Tagad visi 15 kinoleģendas apģērbi, kas ir Sanzas īpašumā, tiek izsolīti "Kerry Taylor Auctions" izsolē Bermondsijā, Londonā.

"Ģimene sazinājās ar mums par šo kolekciju, apģērbi tika turēti lielā koferī, kas ietīts plēvē," teikts "Kerry Taylor Auctions" paziņojumā.

"Es domāju, ka gadu gaitā Ziemassvētkos viņi tos izņēma, lai uz tērpiem apskatītos un pēc tam noliktu atpakaļ, bet tie nav īsti aiztikti, tāpēc tie ir lieliskā stāvoklī," piebilda izsoles rīkotāja. 

33. ikgadējā Kinoakadēmijas balva. Pīters Ustinovs, Šērlija Džounsa, Elizabete Teilore, Bērts Lankasters 1961. gadā.

“Ir viena vai divas lietas, ko Anne valkāja, bet viņa nevalkāja nevienu augstās modes tērpu. Es vienkārši nespēju tam noticēt, kad redzēju tos visus. Es uzreiz atpazinu "Soir e Rio" kleitu, bet domāju, ka tā ir "Dior" kolekcijā. Viņiem tika izveidots dublikāts, man bija jāsazinās ar viņiem un jāsaka: "Es baidos, ka jūs neesat ieguvuši oriģinālu, jo es esmu to saņēmusi," stāsta izsoles rīkotāja. 

Elizabete Teilore dzīvē un uz ekrāna

gallery icon

“Tā ir kolekcija, kas tiek rādīta vienreiz mūžā, un es jūtos pagodināta un priviliģēta, ka viņi ieradās pie manis – jebkurš izsoles rīkotājs atdotu savus zobus, lai iegūtu šo prestižo kolekciju. Daži no tiem patiks modes cienītājiem un Elizabetes Teilores faniem.

Kino leģenda Elizabete Teilore nomira 2011. gada martā 79 gadu vecumā.