foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Tik ļoti atšķirīgi augumā! Cik garš patiesībā ir karalis Čārlzs un karalis Felipe?
Lielbritānijas karalis Čārlzs III audiencē Londonā pieņem Spānijas karali Felipi VI.
Slavenības
2022. gada 23. novembris, 06:22

Tik ļoti atšķirīgi augumā! Cik garš patiesībā ir karalis Čārlzs un karalis Felipe?

Jauns.lv

Lielbritānijas karalis Čārlzs III pirmdienas vakarā Londonā oficiālā vizītē sagaidīja Spānijas karali Felipi VI.

74 gadus vecais Lielbritānijas karalis Čārlzs III Spānijas valdnieku pieņēma audiencē Klārensa nama Rīta istabā (Morning Room).

Vēlāk Bekingemas pils savā oficiālajā “Twitter” kontā dalījās ar abu karaļu fotogrāfiju, ko papildināja ar paskaidrojumu: “Šopēcpusdien Spānijas karalis apmeklēja Viņa Majestāti karali Klārensa namā.”

Abu karaļu tikšanās raisījusi jaunas diskusijas internetā: “Cik garš ir Spānijas karalis Felipe, un kāds ir augums karalim Čārlzam?” Pozējot oficiālajai fotogrāfijai, abi monarhi stāv viens otram līdzās un izskatās ļoti, ļoti atšķirīgi. Līdzās karalim Felipem britu monarhs šķiet mazs kā Īkstītis, tāpēc interneta lietotāji vēlējušies noskaidrot, cik centimetrus gari ir abi monarhi. Vai tiešām Čārlzs ir mazs, vai varbūt Felipe ir augumā ļoti garš?

Kā liecina Ginesa Pasaules rekordu oficiālajā mājaslapā atrodamā informācija, Spānijas karalis Felipe VI ir 1,97 m (6 pēdas 5,52 collas) garš. Viņš atzīts par visgarāko no šobrīd pasaulē valdošajiem monarhiem.

Savukārt Lielbritānijas karalis Čārlzs III ir 1,78 m (5 pēdas 10 collas) garš.

Lielbritānijas karalis Čārlzs III audiencē Londonā pieņem Spānijas karali Felipi VI

gallery icon
4

54 gadus vecais Spānijas karalis Felipe VI, ieradies Lielbritānijā, lai apmeklētu pasākumus, kas Apvienotajā Karalistē tiek rīkoti par godu Spānijas Tirdzniecības Kameras 135. gadadienai.

Vēsturē kā pats garākais no jebkad Lielbritānijā valdījušajiem monarhiem esot bijis karalis Edvards IV (1442-1483), kura skeleta izmēri sasniedz 1,94 m – norādīts interneta enciklopēdijas Vikipēdija lapā, kur reģistrēti britu monarhijas rekordi. Savukārt tērpts bruņās, šis karalis bijis pat 2,01 m garš, kas tiem laikiem bijis ārkārtīgi iespaidīgs garums.

Čārlzs III oficiāli pasludināts par Apvienotās Karalistes jauno monarhu

Karalis Čārlzs III sestdien Troņmantošanas padomes sēdē oficiāli pasludināts par Apvienotās Karalistes jauno monarhu.

gallery icon
23

Karalis Edvards I (arī Edvards Garkājis un Edvards I Plantagenets) un karalis Ričards Lauvassirds bijuši augumā virs sešām pēdām (1,83 m), kas tā laika sabiedrībā uzskatīts par garu augumu, taču aristokrātijas vēsturē rekordus neuzstāda. Garākās karalienes bijušas Skotijas karaliene Marija I Stjuarte un Anglijas un Skotijas karaliene Marija II Stjuarte. Abas bijušas 1,80 m (5 pēdas 11 collas) garas.

Jaunā Spānijas karaļa Felipes VI un karalienes Letīcijas kronēšana

gallery icon
21

Pati īsākā britu karaliene pieaugušā vecumā bijusi karaliene Viktorija, kura 30 gadu vecumā bijusi vien 1,52 m (5 pēdas 0 collas) gara. Īsākais karalis pieaugušā vecumā bijis karalis Čārlzs I, kurš bijis 1,63 m (5 pēdas 4 collas) garš.

Briti ar sajūsmu sagaida savu jauno karali Čārlzu III

gallery icon
20

Tronī kāpj Spānijas jaunais karalis - 46 gadus vecais Felipe VI

Savā inaugurācijas runā viņš veltīja atzinīgus vārdus savam tēvam, iepriekšējam karalim Huanam Karlosan par to, ka viņš panācis savstarpēju samierināšanos ...

gallery icon
15