foto: Instagram, Vida Press
Selēna Gomesa līdz sirds dziļumiem aizskar savu nieres donori. Dokumentālajā filmā viņu pat nepiemin
Selēna Gomesa un Frensija Raisa pēc nieres transplantācijas operācijas 2017. gadā.
Slavenības
2022. gada 9. novembris, 09:50

Selēna Gomesa līdz sirds dziļumiem aizskar savu nieres donori. Dokumentālajā filmā viņu pat nepiemin

Jauns.lv

Reiz viņas bija labākās draudzenes, taču tagad Selēna Gomesa nav pieminējusi viņu savā jaunajā dokumentālajā filmā "My Mind & Me", kurā stāsta par veselības problēmām un atlabšanu. Savukārt nesenā intervijā Selēna apgalvojusi, ka viņas vienīgā draudzene Holivudā ir dziedātāja Teilore Svifta. Aktrise Frensija Raisa, kura 2017. gadā ziedoja Gomesai vienu no savām nierēm, jūtas dziļi satriekta un aizvainota.

Šķiet, ka Selēna Gomesa ir sastrīdējusies ar savu bijušo labāko draudzeni un nieres donori Frensiju Raisu. Nedēļas nogalē par šīm domstarpībām uzzināja arī sociālo tīklu sekotāji.

Kad Selēna Gomesa (30) smagi saslima ar sarkano vilkēdi, viņas draudzene un kolēģe aktrise Frensija Raisa (34) piedāvāja ziedot vienu savu nieri, lai glābtu draudzenes dzīvību. 2017. gadā tika veikta grūtā transplantācijas operācija. Viss norisinājās veiksmīgi - kā pacientei, tā donorei. Vēlāk Selēna nespēja vien rast vārdus, lai pateiktos draudzenei par izglābto dzīvību. Tā vien šķita, ka operācija abas jaunās mākslinieces satuvinājusi vēl vairāk, un šoreiz jau uz mūžu. Taču tā tomēr nenotika, liecina jaunākie notikumi.

foto: Instagram, Vida Press
Selēna Gomesa un Frensija Raisa pēc nieres transplantācijas operācijas 2017. gadā.

Tikko iznākušajā dokumentālajā filmā “My Mind & Me” Gomesa sīki stāsta par savām veselības problēmām, taču draudzenes Raisu vārdu viņa nepiemin. Savukārt nesenajā intervijā žurnālam “Rolling Stone” viņa nosauc Teilori Sviftu par savu vienīgo slaveno draugu šovbiznesa aprindās. (Raisa ir latīņu izcelsmes aktrise, kura piedalījusies virknē filmu un TV iestudējumu).

Selēna Gomesa un Frensija Raisa

gallery icon

Pēc filmas pirmizrādes Frensija beigusi sekot Selēnas “Instagram” blogam un jutusies tik aizskarta, ka Gomesa par vienīgo draudzeni Holivudā uzskata Teilori Sviftu. Frensija komentāros pie “E! News” publikācijas ierakstījusi, ka tas izskatoties “interesanti”.

foto: Broadimage/Shutterstock/ Vida Press
Selēna Gomesa un Teilore Svifta 2015. gadā.

Svētdien Selēna atstājusi komentāru pie “TikTok” video, kurā tiek diskutēts par to, kā Frensija Raisa beigusi sekot Gomesai soctīklos, jo tika ignorēta dokumentālajā filmā par Gomesas veselības likstām un izķepurošanos no tām.

“Atvainojos, ka neesmu pieminējusi pilnīgi visus cilvēkus,” ierakstījusi Selēna, pārsteidzot pat kvēlākos savus fanus.

Frensija savu komentāru ir dzēsusi, taču Selēnai tomēr vairs neseko. Taču Gomesa gan aizvien turpina sekot Raisas “Instagram” blogam.

Gomesa pagājušajā nedēļā apgalvoja, ka Holivudā viņai ir tikai viens tuvs draugs, un pastāstīja par savu draudzību ar Teilori Sviftu.

Selēna Gomesa un Teilore Svifta

gallery icon

“Es nekad neesmu iederējusies pie foršajām meitenēm, kas ir slavenības. Mana patiešām vienīgā draudzene šajā nozarē ir Teilore," žurnālam “Rolling Stone pagājušajā nedēļā apliecināja filmas “Only Murders in the Building” zvaigzne.

Gomesa intervijā ar “Rolling Stone stāstīja arī par nieres transplantācijas operāciju, tomēr nevienā vārdā neminēja, ka Raisa bijusi viņas donore.

Džastina Bībera bijusī mīļotā savā dokumentālajā filmā ļauj vaļsirdīgi ielūkoties cīņā ar veselības problēmām. Vienā no epizodēm viņa pat apraudas, kad stāsta par to, kā sarkanās vilkēdes simptomi saasinājušies.

Filmā viņa atzīst, ka cīņa ar autoimūno saslimšanu bijusi vissmagākā viņas mūžā, jo tās laikā izjutusi nežēlīgas sāpes visā ķermenī.

Selēna un Frensija jau vairāk nekā 10 gadus ir bijušas draudzenes un agrāk viena otru pat dēvēja par “māsām”.

foto: Matt Baron/Shutterstock/ Vida Press
Selēna Gomesa un Frensija Raisa 2017. gadā.

Jūlijā Frensija stāstīja, kā viņai nācies mainīt diētu, pēc tam, kad bija ziedojusi nieri draudzenei Selēnai, kura cietusi no vilkēdes smagā formā.

“Tā kā man darbojas viena niere un tā ir kā filtrs ķermenim, es nevaru uzņemt daudz olbaltumvielu. Es parasti ēdu daudz – es zinu, ka esmu kalsna, bet es tiešām ēdu – tāpēc, pārrunājot ar ārstu, mani tas ļoti satrauca,” viņa pastāstīja “Yahoo Life”.

Pēc tam, kad Frensija publiski paziņoja par uzdāvināto dzīvību draudzenei, Selēna padalījās ar fotogrāfiju, kur abas guļ vienā slimnīcas palātā un ir sadevušās rokās. Selēna veltīja draudzenei un savas dzīvības glābējai neizmērojamu pateicību.

“Manas nieres sāka atteikties darboties. Es centos turpināt cīņu. Viņa dzīvoja kopā ar mani šajā interesantajā laikā, kad manas nieres vairs nestrādāja. Tā tas bija, un es nevēlējos lūgt nevienam cilvēkam. Doma, ka varētu lūgt kādam ziedot nieri, man bija ļoti grūta. Viņa brīvprātīgi pieteicās un to izdarīja. Nepietiek tikai ar to, ka atrodas, kāds, kurš būtu gatavs brīvprātīgi to darīt, ir ļoti grūti atrast saderīgu donoru. Tas, ka viņa niere man derēja, bija neticami. Tas neizklausījās reāli,” stāstīja Selēna.

Izdevums “Self” rakstīja, ka abas šovbiznesa zvaigznes pēc transplantācijas piedzīvojušas pēcoperācijas depresiju. Frensija stāstīja, ka Selēnai bijis īpaši grūti, jo viņai radušās komplikācijas. Niere apgriezusies otrādi ķermeņa iekšienē un bijis jāveic ārkārtas operāciju, lai to labotu.

Frensija stāstīja, ka pēc operācijas saņēmusi īsziņu no draudzenes Selēnas, kurā viņa uzticējusi savas bailes: “Es tik ļoti baidos, ka varu nomirt.”

Gadu pēc operācijas Selēna un Frensija dzīvoja kā “cimds ar roku” un aizstāvēja viena otru it visā, taču tad kaut kas mainījās. Plašsaziņas līdzekļu rīcībā nonāca pirmā informācija, ka draudzenes esot sastrīdējušās. Baumoja, ka strīda iemesls bijis Frensijas aizrādījums draudzenei par “neveselīgu dzīvesveidu” – proti, ka tik ātri pēc operācijas Gomesa atsākusi lietot alkoholiskos dzērienus.

2021. gadā mediji ziņoja par abu draudzeņu salabšanu pēc tam, kad Frensija sociālajos medijos dalījās ar savu stāstu par to, kā ir būt par nieres donori.

Viņa arīdzan apmeklējusi Selēnas 30. dzimšanas dienas ballīti, kas bija šā gada jūlijā. Šajā pašā mēnesī Selēna savā “TikTok” kontā dalījās ar video, kurā abas kopā izklaidējas.

Selēna un Teilore Svifta ir draudzenes kopš 2008. gada. Viņas abas savulaik vienoja romantiskas jūtas ar grupas “Jonas Brothers” dziedātājiem.