foto: Bei/Shutterstock/ Vida Press
Metjū Perijs pastāsta par "nekam nederīgu" aktiermākslas padomu no Selmas Haijekas
Metjū Perijs un Selma Haijeka.
Slavenības
2022. gada 2. novembris, 18:45

Metjū Perijs pastāsta par "nekam nederīgu" aktiermākslas padomu no Selmas Haijekas

Jauns.lv

Seriāla "Draugi" zvaigzne Metjū Perijs savā drīzumā gaidāmajā biogrāfiskajā grāmatā "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing" padalījies ar atmiņu stāstu par to, kā bijis strādāt pie vienas filmas kopā ar šarmanto aktrisi Selmu Haijeku. Meksikāņu izcelsmes kino dīva centusies viņam dot vērtīgu padomu aktiermākslā, bet viņš to nav novērtējis kā noderīgu.

Metjū Perijs (53) un Selma Haijeka (56) pirms divdesmit pieciem gadiem atveidoja pāri romantiskajā komēdijā “Fools Rush In”.

Metjū Perijs un Selma Haijeka

gallery icon

Kā raksta “Entertainment Weekly”, Perijs atminējies, ka toreizējā filmas kolēģe no visas sirds centusies viņu izvilināt no sev ierastās komforta zonas, lai viņš “sajustu īstas jūtas un būtu vairāk kā galvenās lomas atveidotājs nevis smieklīgs komēdiju aktieris”.

“Arī Selma bija izmēģinājusi visu iespējamo – filmēšanas sākumā viņa ienāca manā treilerī un teica – ‘Pamīlināsimies mazliet’,” raksta Perijs. “Es uzliku Čandlera labāko grimasi – sardonisko skatienu – un sacīju ‘Ā, labi! Mazliet pamīlināsimies!’”

Viņš piebildis, ka Haijekas “gari paskaidrotās idejas ne vienmēr bija noderīgas”, kad runa bija par abu kopīgo ainu filmēšanu. Kā piemēru aktieris minējis kādu epizodi, kad Metjū varonim bija jāatzīstas jūtas Selmas Haijekas varonei.

“Ir viena aina, kurā es apliecinu savu mīlestību pret viņu. Viņa ieteica, lai mēs neskatītos viens uz otru - drīzāk mums vajadzētu lūkoties ārā uz savu nākotni kopā. Kad biju kādas 20 minūtes klausījies šīs muļķības, es visbeidzot teicu –  ‘Klausies, Selma, es šajā ainā tev saku, ka tevi mīlu. Tu vari skatīties, kur vien vēlies, bet es skatīšos uz tevi.’”

Seriāls “Draugi”

gallery icon

Ja var pievērt acis par šiem Haijekas “nenoderīgajiem padomiem”, Perijs atzīst, ka šī, “iespējams”, ir viņa “labākā filma”, un slavē tās režisoru Endiju Tenantu.

“Es lēkāju apkārt, darot savas smieklīgās lietas, un [Tenants] pasauca mani malā un teica - ‘Tev tas nav jādara. Tu esi pietiekami interesants, lai uz tevi skatītos arī, kad tu to nedari,’” - Perijs atcerējās.

foto: Bei/Shutterstock/ Vida Press
Metjū Perijs, Selma Haijeka un filmas "Fools Rush In" režisors Endijs Tenants.

“Šis [režisora] domāšanas veids ļāva viņam no manis izvilināt vienu no labākajiem aktieriskajiem sniegumiem manā karjerā.”

"Draugu" zvaigzne Metjū Perijs 2020. gada aprīlī

"Draugu" zvaigzne Metjū Perijs Losandželosā 2020. gada aprīļa beigās.

gallery icon