foto: LETA
"Dziedošajam policistam" Puzikovam draud kriminālvajāšana
Dziedātājs Nikolajs Puzikovs.
Slavenības
2022. gada 27. oktobris, 08:16

"Dziedošajam policistam" Puzikovam draud kriminālvajāšana

Jauns.lv/LETA

Par neizpaužamu ziņu izpaušanu kriminālvajāšana draud "dziedošajam policistam" Nikolajam Puzikovam, vēsta "Latvijas Avīze".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Iekšējās drošības birojs (IDB) ir rosinājis sākt kriminālvajāšanu pret kādu Rīgas reģiona pārvaldes teritoriālās struktūrvienības amatpersonu par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu privātpersonai.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā IDB noskaidrojis, ka amatpersona, izmantojot dienesta pienākumu pildīšanai paredzētās informācijas sistēmas, ieguva informāciju par tai zināmas personas atrašanos meklēšanā kādā policijas lietvedībā esošā kriminālprocesā un iegūto informāciju izpauda minētajai privātpersonai. Informācijas izpaušanas rezultātā apgrūtināta pierādījumu iegūšana kriminālprocesa mērķu sasniegšanai.

Nikolaja Puzikova dziesmas “Man vajag tādu kā tevi” tapšanas aizkadri

Nikolaja Puzikova dziesmas “Man vajag tādu kā tevi” tapšanas aizkadri.

gallery icon
21

Minētajai Valsts policijas amatpersonai saistībā ar notikušo ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp, uz laiku aizliegums pildīt noteikta amata pienākumus. Atbilstoši Krimināllikumam, par neizpaužamu ziņu izpaušanu policistam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods.

Laikraksts vēsta, ka aizdomās turētais šajā lietā ir Ogres iecirkņa inspektors Puzikovs, kurš kādam reperim atklājis, ka viņš izsludināts meklēšanā. Pēc "Latvijas Avīzes" ziņām, šovbiznesā strādājošajam vīrietim "pašam vien zināmu apsvērumu dēļ" bija radušās aizdomas, ka viņš varētu būt izsludināts policijas meklēšanā, tāpēc viņš vērsies pēc palīdzības pie Puzikova, kurš, lai izpalīdzētu reperim, izmantojot sev pieejamās datubāzes, pārliecinājies, ka tā tiešām ir, un informējis viņu par to, tādējādi dodot iespēju sagatavoties procesuālajām darbībām, lai advokāta pavadībā pats ierastos pie izmeklētāja uz nopratināšanu.

Kriminālprocesā, kurā apsūdzēta konkrētais reperis, šobrīd sākta tiesas izmeklēšana. Viņš apsūdzēts par to, ka nodarbojies ar Covid-19 viltus sertifikātu rūpalu - piedāvājis sertifikātus iegūt bez potēšanās, ja klients maksātu par tiem 750 eiro gabalā. 350 eiro viņš esot paturējis sev, bet pārējā summa sadalīta starp citiem viltus sertifikātu biznesā iesaistītajiem, kuru vidū bijusi arī diplomēta medicīnas māsa. Mūziķis šo apsūdzību kategoriski neatzīst un savu vainu noliedz.

Sanāk, kas var, Puzikovs bučo!

Kas to būtu domājis, ka Kārlēns, ko atveido Nikolajs Puzikovs, ir tik nasks uz mutēšanos.

gallery icon
18

Puzikovs, taujāts vai IDB pret viņu sācis lietu, atbildēja, ka viņš tādu informāciju nevarot izpaust, vienlaikus paužot nostāju, ka nekādu noziedzīgu nodarījumu neesot izdarījis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās