Slavenības
2022. gada 21. oktobris, 12:10

"Es arī biju gatavs tur mirt..." Ievērojamās Kenediju ģimenes loceklis Konors atklāj, ka slepeni cīnījies Ukrainā

Jauns.lv

Ievērojamās Kenediju ģimenes loceklis Konors Kenedijs, 35. ASV prezidenta Džona Kenedija brāļa Roberta Frānsisa Kenedija juniora mazdēls, sociālajā vietnē "Instagram" pārsteidzis savus sekotājus, atklājot, ka šā gada sākumā slepeni cīnījies Ukrainā pret Krievijas iebrukumu.

28 gadus vecais vīrietis, kuram gan iepriekš nebija militārās pieredzes, atklāja, ka vēlējies doties dienestā, tāpēc pievienojies Ukrainas Starptautiskajam leģionam.

Kenedijs, kurš savulaik neilgu laiku tikās arī ar dziedātāju Teilori Sviftu, neatklāja, tieši kad viņš karoja un cik ilgi atradās Ukrainā.

"Es gribēju palīdzēt. Kad uzzināju par Ukrainas Starptautisko leģionu, es zināju, ka braukšu, un jau nākamajā dienā devos uz vēstniecību, lai pierakstītos," viņš atklāj savā ierakstā "Instagram", kam pievienojis drauga Nika fotogrāfiju militārajā tērpā.

Viņš norāda, ka tikai vienam cilvēkam atklājis par došanos karā, savukārt, arī esot tur, savu īsto vārdu atklājis tikai vienai personai, jo nav vēlējies, lai pret viņu izturas citādāk.

Kenedijs atzīst, ka nav lielisks šāvējs, taču spējis pārnēsāt smagas lietas un ātri mācījies.

"Es arī biju gatavs tur mirt. Tāpēc viņi drīz vien piekrita mani sūtīt uz ziemeļaustrumu fronti."

Viņš skaidro, ka Ukrainā pavadītais laiks nav bijis ilgs, taču viņš redzējis ļoti daudz.

"Man patika būt karavīram, pat vairāk, nekā biju gaidījis. Tas ir biedējoši," viņš teica.

"Mani tur esošie draugi zina, kāpēc man bija jāatgriežas mājās. Es vienmēr būšu viņiem pateicīgs par viņu piemēru. Es zinu, ka man jābūt laimīgam, ka man izdevās atgriezties, bet es arī vēlreiz uzņemtos visus riskus, ko mēs uzņēmāmies. [..] Šis karš, tāpat kā visi citi, ir šausmīgs. Cilvēki, kurus es satiku, bija drosmīgākie, kādus jebkad esmu pazinis. Mani kolēģi leģionāri, kas nāca no dažādām valstīm, ar atšķirīgu izcelsmi un ideoloģiju, ir īsti brīvības cīnītāji."

Savā ierakstā Kenedijs aicināja arī citus palīdzēt ukraiņiem: "Šis karš noteiks demokrātijas likteni šajā gadsimtā. Par tā politiku un Rietumu valdību lomu tajā ir vēl daudz kas sakāms. Pagaidām es tikai aicināšu jūs palīdzēt. Pievienojieties leģionam, palīdziet uz robežas vai sūtiet medicīniskos piederumus. [..] Katru dienu kāds tur upurē visu, lai panāktu ilgstošu mieru. No viņiem nevar prasīt, lai viņi rīkojas vieni paši."

Kenedijs ir dēls Robertam F. Kenedijam junioram, kurš pēdējā laikā sabiedrības uzmanības lokā nonāca ar savu stingro nostāju pret Covid-19 vakcīnām un klimata pārmaiņu mazināšanas pasākumiem, un Mērijai Ričardsonei Kenedijai, kura 2012. gadā nomira, izdarot pašnāvību.

Kenedija draudzene, brazīliešu dziedātāja un dziesmu autore Džūlija Bī, komentējusi ierakstu, liekot noprast, ka viņa ir tas viens cilvēks, kurš zinājis, kur Konors atrodas: "Tu esi drosmīgākais cilvēks, kādu jebkad esmu pazinusi, mans mīļais... Būt prom no tevis un uztraukties visus šos mēnešus bija neticami grūti, bet mēs visu šo laiku saglabājām ticību, un es tikai vēlos pateikt, cik ļoti lepojos ar tevi."

Ukrainas Starptautiskā leģiona sastāvā ir ārvalstu pilsoņi, kas vēlas pievienoties pretestībai pret Krievijas iebrukumu un cīnīties par pasaules drošību.