Slavenības
2022. gada 28. septembris, 07:05

VIDEO: Una Ulme stāsta, kāpēc pēc 12 kopdzīves gadiem nolēma apprecēties

Jauns.lv

Pavisam nesen ar savu dzīves biedru Gaiti laulības ostā iestūrējusi modes žurnāliste un sieviešu iedvesmotāja Una Ulme.

Brīdī, kad Una sarunājas ar Valdi Melderi "STV Pirmā!" sarunu šovā "Kad viņas satiekas", viņa vēl ir šī priecīgā notikuma gaidās, un atklāj, kādēļ tas viņai ir tik nozīmīgs.

Tā precējās Una Ulme

gallery icon

“Es piekrītu apgalvojumam, ka precēties vairāk grib sievietes. Vismaz manā gadījumā tā bija. Vīriešiem tas oficiālais statuss nav tik svarīgs – ir taču labi tāpat. Mēs ar Gaiti dzīvojam kopā jau 12 gadus, un man šķita, ka nu vajadzētu spert to nākamo soli. Nebija gluži tā, ka es pati viņu bildinātu vai uzstādītu ultimātu, bet nu .. ļoti skaidri liku saprast, ka to vēlos," atklāj Una.

"Kādēļ man tas bija svarīgi pēc tik ilga laika kopā? Jo man šķiet, ka precības dod attiecībām kolosālu uzrāvienu, jaunu restartu. Esmu ļoti laimīga, uzplaukusi kā sieviete. Bet, ja laimīga ir sieviete, tāds ir arī partneris un visi, kas viņai apkārt, vai tad ne?” bilst jaunā sieva, kurai šī ir trešā laulība.

Kāzās ar helikopteru

Kā nesen vēstīja žurnāls "Kas Jauns", žurnāliste un grāmatas "Skaistumam nav gadu" autore Una Ulme (49) un restorāna "Buržujs" saimnieks Gaitis Burba gredzenus mija 17. septembrī ģimenes un tuvāko draugu lokā Rīgas Botāniskā dārza Svinību šķūnī.

Par pāra ieceri apprecēties Una Ulme pavēstīja šovasar, kad pēc 12 kopābūšanas gadiem, sniegdams saderināšanās gredzenu, Gaitis viņu bildināja. Una atklāja, ka iepriekš viņa dzīvesbiedram atzinusi, ka vēlētos attiecības noformēt likumīgi, jo, viņasprāt, tāda ir pareizā lietu kārtība un vīrietim ir jāuzņemas atbildība.

Sapulcinot aptuveni 50 viesu pulku, tikai pašus tuvākos, norisinājās laulību ceremonija. Tās vadīšanu jaunais pāris uzticēja mācītājam Mārtiņam Burkem-Burkevicam, ar ko Una ir pazīstama jau kopš studiju gadiem. Savukārt liecinieki bija uzņēmēju pāris Aija un Pēteris Šmidres, kuru meitas Jasmīnas krustmāte ir Una. Una precīzi neatminas, taču rēķina, ka ar Aiju cieša draudzība viņu saista jau vismaz pārdesmit gadu garumā. Protams, ceremonijā piedalījās arī Unas Ulmes dēls no pirmās laulības – jaunais modes mākslinieks Reinis Krūmiņš (30). Tāpat viesu vidū bija Unas otrā vīra māsa žurnāliste Inita Sila, kas arī pēc brāļa laulības iziršanas ir ciešos draugos ar kādreizējo svaini.

Līgava bija posusies elegantā, dizaineres Ivetas Vecmanes darinātā baltā kostīmā. Tērpam bija pieskaņota gaisīga Evitas Vildes-Onzules veidota matu rota. Kā smejas Una, vissarežģītāk un laikietilpīgāk gājis ar pieskaņotu apavu atrašanu. Tā kā kāzu svinībās bija iecerēti mint toņu akcenti, kurpes viņa vēlējās tādā krāsā. Beigu beigās viņa izvēlējusies Salvatore Ferragamo kolekcijas gaišzaļas kurpes, ko pasūtījusi internetā. Tematiski izvēlēts arī līgavas pušķis – to, izcili trāpot mērķī Unas idejai, uzbūrusi māksliniece Naktsvijole florist.

Unas un Gaita laulības liecinieki jeb vedēji Aija un Pēteris Šmidres bija kārtīgi parūpējušies par kāzu transportu. Viņi tika vizināti pat divos Pētera Šmidres kolekcijas senlaicīgajos automobiļos. Pēc salaulāšanās jaunais pāris devās skaistā ceļojumā ar helikopteru gar jūras piekrasti, ko arī, izmantojot personīgo lidaparātu, bija noorganizējuši vedēji.

Pēc tam visi sapulcējās uz kāzu vakariņām restorānā "Buržujs," taču iecerētās vakariņas izvērtās par lustīgu balli līdz pat rīta gaismai. Kāzu viesu vidū bija aktrise Zane Vaļicka-Pētersone, kuras brālis rotkalis Gvido Vaļickis ir gan Unas saderināšanās gredzena, gan arī jaunlaulāto laulību gredzenu autors. Zanei kāzu svinībās bija uzticēta tostu pieteikšana, taču viesi uz labavēlējumiem jaunajam pārim bijuši tik naski, ka Zanei nevienu nav nācies mudināt, – tosti bira kā no pārpilnības raga. Izdejojušies un izdziedājušies līdz pat balss aizkrišanai, jaunlaulātie tikai ap sešiem rītā devās pie miera "Kempinski" viesnīcā.