foto: Tim Rooke/Shutterstock/ Vida Press
Velsas princese Ketrīna pastāsta, ka jaunākajam dēlam Luisam ir grūti saprast vecvecmāmiņas nāvi
Princis Luiss ar mammu Velsas princesi Ketrīnu.
Slavenības
2022. gada 19. septembris, 15:55

Velsas princese Ketrīna pastāsta, ka jaunākajam dēlam Luisam ir grūti saprast vecvecmāmiņas nāvi

Jauns.lv

Jaunā Velsas princese Ketrīna pastāstījusi, kā viņas bērni tiek galā ar vecvecmāmiņas karalienes Elizabetes II nāvi.

Sarunā ar Austrālijas ģenerālgubernatoru pieņemšanā, kas tika rīkota Sadraudzības valstu augstām amatpersonām pirms karalienes bērēm, Ketrīna atklāja, ka četrus gadus vecais Luiss uzdod daudz jautājumu un viņam ir grūti izprast vecvecmāmiņas nāvi.

Nebēdnīgais princis Luiss karalienes Elizabetes II Platīna jubilejas svinībās

Ceturtdien Londonas centrā notikušajās karalienes Elizabetes II Platīna jubilejas svinībās vienu no galvenajām lomām noteikti ieņēma mazais princis Luiss, Kembridžas ...

gallery icon

Austrālijas ģenerālgubernators Deivids Hērlijs pastāstījis par sarunu ar Ketrīnu, sakot, ka viņa atklājusi - vecākais dēls princis Džordžs (9) “tagad it kā saprot, cik svarīga bija viņa vecvecmāmiņa un kas notiek”.

Taču četrus gadus vecais Luiss uzdod daudz jautājumu. Dēls esot vaicājis, vai ģimenes viesošanās Balmorālas pilī vasarās joprojām būs tādas pašas, kādas viņš tās atceras.

“Jaunākais tagad uzdod tādus jautājumus kā: “Kā tu domā, vai mēs vēl varēsim spēlēt tās pašas spēles, kad dosimies uz Balmorālu?” un tamlīdzīgas lietas, jo vecvecmāmiņas tur vairs  nebūs?” – Ketrīnas teikto citējis Deivids Hērlijs.

Pagājušajā nedēļā runājot ar laba vēlētājiem, Velsas princese atklāja, ka princis Džordžs “saprot savas vecvecmāmiņas zaudējumu”, savukārt viņa jaunākā māsa un brālis – princese Šarlote un princis Luiss – to izprot “mazāk”.

“Mana meita viņai pajautāja, kā iet bērniem. Keita pateicās un teica, ka viņiem klājas labi un bērni tiek pieskatīti skolā,” par nelielo sarunu pastāstījusi kāda no laba vēlētājām, kura satikusi Velsas princesi kādā no karalienes piemiņas pasākumiem aizvadītajā nedēļā.

Kembridžas hercogi ved visus trīs bērnus uz pirmo dienu jaunajā Lambrūkas skolā

gallery icon

Princis Džordžs un princese Šarlote kopā ar vecākiem pirmdien, 19. septembrī, ieradās Vestminsteras abatijā uz karalienes bēru ceremoniju un gāja aiz šķirsta, kad to svinīgi ienesa abatijā.

Portāla “Daily Mail” rīcībā ir informācija, ka Velsas princis un princese “ilgi un rūpīgi” domājuši par to, vai abiem vecākajiem bērniem – deviņus un septiņus gadus vecajiem – būtu jāpievienojas uz bēru ceremoniju.

Taču, ņemot vērā, kad Džordžs un Šarlote šā gada martā apmeklēja vecvectēva piemiņai veltīto pateicības dievkalpojumu, Viljams un Ketrīna nolēma, ka bērni arī šajā reizē godam tiks galā ar notikuma svinīgumu. Tika izlemts arī, ka jaunākajam dēlam Luisam ir tikai četri gadi, un tāpēc viņš bēru ceremonijā ģimenei nepievienosies.

Princese Šarlote ar brāli un vecākiem apmeklē princim Filipam veltīto dievkalpojumu Vestminsteras abatijā

gallery icon