foto: Evija Trifanova/LETA
"Latvenergo" bijušais šefs tagad stūrē taksometru
Vadot "Latvenergo", Āra Žīgura atalgojums bija ap 14 930 eiro mēnesī.
Kino
2022. gada 18. septembris, 07:50

"Latvenergo" bijušais šefs tagad stūrē taksometru

Kas Jauns Avīze

Bijušais "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs pārkvalificējies par taksometra šoferi un strādā SIA "AB Taxi", kas sadarbojas ar "Bolt" lietotni.

Žīgurs no 2010. līdz pat 2020. gadam vadīja "Latvenergo", bet no 1996. līdz 2010. gadam vadījis "Rīgas siltumu". Par tagadējo darbu viņš saka, ka “labāk ir darīt to nekā nedarīt neko”.

Sarunā ar portālu "Delfi" Žīgurs pastāstījis, ka par taksistu strādā jau vairākus mēnešus un viņam šī ir piepelnīšanās iespēja, nevis maizes darbs. “Tas ir ļoti labs darbs! Tikšanās ar cilvēkiem, sarunas,” teic Žīgurs. Vai viņš ir mutīgais šoferis vai vairāk klusētājs, esot atkarīgs no klienta.

Runājot par atalgojumu, Žīgurs skaidro, ka “tas ir daudz labāk nekā nenopelnīt neko”. Vēl 2019. gadā, vadot Latvenergo, viņa atalgojums bija ap 14 930 eiro mēnesī. 2020. gada nogalē beidzot darbu šajā uzņēmumā, Žīgurs deklarēja gandrīz 187 000 eiro lielus uzkrājumus, parādu nav bijis.

Žīgurs gan nav gatavs atklāt, kas šobrīd ir viņa pamata darbs. Februārī viņš nodibināja SIA "AZ EV", konsultāciju firmu, kur pats ir vienīgais dalībnieks un amatpersona.

2020. gadā Žīgurs atstāja Latvenergo valdes priekšsēdētāja amatu, kad LTV raidījums "De facto" izgaismoja "Taureņu pirts" sarunas. 2020. gada septembrī "Latvenergo" padome sāka pārbaudi, vai 2015. gadā uzņēmums izrādīja labvēlīgu attieksmi pret Māri Martinsonu un ar viņu saistītiem uzņēmumiem un personām. Žīgurs vispirms neitralitātes nodrošināšanai devās atvaļinājumā līdz 30. oktobrim un atvaļinājuma beigās iesniedza atlūgumu.

Veiktā pārbaude gan nesniedza papildu faktus, kas prasītu krimināltiesisku vērtējumu. Tomēr "Latvenergo" padomes priekšsēdētājs Ivars Golsts uzsvēra, ka atklāti korporatīvas ētikas noteikumu pārkāpumi, un, pēc viņa teiktā, valdes priekšsēdētājam nebija jāpiedalās noteiktās sarunās.