foto: ddp / Vida Press
Helēna Mirrena, Sāra Džesika Pārkere un Lorde - zvaigznes, kas iepērkas lietoto apģērbu veikalos
Helena Mirrena.
Slavenības
2022. gada 24. oktobris, 07:04

Helēna Mirrena, Sāra Džesika Pārkere un Lorde - zvaigznes, kas iepērkas lietoto apģērbu veikalos

Žurnāls "Kas Jauns"

Ir slavenības, kuras zina, ka nav nepieciešamas ekstravagantas, luksusa drēbes, lai būtu pamanāmas un iedvesmojošas. Šīs zvaigznes nekautrējas atzīt, ka biežāk vai retāk iepērkas lietoto apģērbu veikalos un, šajos apģērbos tērpušās, apmeklē pat sarkano paklāju pasākumus.

Drēbes un blusas

Grupas "Blondie" soliste Debija Harija sava stila izveidē jau kopš skolas gadiem ir paļāvusies uz lietoto apģērbu veikalu piedāvājumu.

foto: Stuart Westwood/Shutterstock/ Vida Press
Debora Harija..

“Dažādos dzīves posmos šāda iepirkšanās ir bijusi nepieciešamība. Ja nav naudas un gribas ģērbties stilīgi, tā ir labākā izvēle. Mans tēvs bija šausmās, kad vidusskolas laikā mājās nesu drēbes no "Salvation Army". Viņš baidījās, ka šādi mājās atnesīšu arī blusas,” pastāstīja Debija. Arī tagad, kad finanšu situācija ir uzlabojusies, priekšroka aizvien tiek dota tieši šiem veikaliem. Arguments? “Tas ir kā piedzīvojums, kā medības, kas ir ļoti izklaidējošas.”

Stilu nevar nopirkt

Aktrise Zoja Dešanela ir iecienījusi bohēmisku stilu un zina, kur vintāžu meklēt – lietoto preču veikalos.

foto: CAMERA PRESS/Lumeimages / Vida Press
Zoja Dešanela.

“Man nebija daudz naudas un iepirkos par 2–3 dolāriem, un centos izskatīties, cik labi vien iespējams. Ierobežojumi ir tas, kas liek kļūt radošākai,” par modi, pirms kļūt par zvaigzni, stāsta aktrise. “Stils nav tad, kad pērc sev visdārgākās lietas,” viņa secinājusi.

Patiesā modes cena

Aktrises Sāras Džesikas Pārkeres atveidotais tēls seriālā "Sekss un lielpilsēta" – rakstniece Kerija Bredšova – naudu izšķiež zīmolu "Prada" un "Manolo Blahnik" izstrādājumos un tos miksē ar lietotiem apģērbiem.

Sāras Džesikas Pārkeres zīmīgākie tērpi kulta seriālā "Sekss un lielpilsēta"

gallery icon

Arī pati Pārkere ir šo veikalu fane. “Es lietoto apģērbu veikalos iepērkos jau kopš seniem laikiem. Pirmām kārtām reiz tā bija nepieciešamība,” teikusi Sāra. Un, lai gan tagad viņa var atļauties visu, ko sirds kāro, pateicoties dokumentālajai filmai "Tru Cost" par masu apģērbu zīmolu ietekmi uz vidi un cilvēkiem, viņa šajos veikalos atkal esot atgriezusies.

Citas vērtības

Ņemot vērā, ka mūziķes Lorde pirmais singls ir "Royals", nav nekāds pārsteigums, ka lietoto apģērbu veikali viņas stila lappusēs nav svešvārds.

Viņa noliedz patērētāju kultūru un slavina piezemētāku ideoloģiju: “Luksuss nav mums, mēs cienām cita veida vērtības.” Tādēļ dizaineru zīmolu vietā viņa priekšroku dod šiem unikālajiem atradumiem: “Man patīk šādi iepirkties – varu atļauties iegādāties desmit lietas, kas maksā ap trīs dolāriem.”

foto: Lensi Photography / SplashNews.c/ Vida Press
Lorde.

Viens dolārs vai tūkstotis

Aktrise Helēna Mirrena savu stilu definē: “Kleitā no lietoto apģērbu veikala un ar atvērtu pudeli šampanieša rokās. Vari iztērēt dolāru par žaketi un vari iztērēt tūkstoti. Un, kad uz ielas redzēsi šīs divas žeketes, visticamāk, nespēsi atšifrēt, kura ir kura.”

Helēnas Mirrenas domas par fotogrāfiju pēcapstrādi

„Neliela apstrāde ir jauka,” apliecina aktrise Helēna Mirrena, taču uzlabošanas nekādā ziņā nedrīkst būt par daudz.

gallery icon

Taupīt, labot un lāpīt

Aktrise Džada Pinketa Smita esot pieredzējusi lietoto preču veikalu kliente un šo hobiju nodevusi arī mantojumā bērniem.

Vils un Džada Pinketa Smiti

Holivudas slavenais aktieru pāris Vils Smits un Džada Pinketa Smita laulībā nodzīvojuši jau 17 gadu. Baumo, ka viņi atbalstot brīvās ...

gallery icon

“Apģērbu taupīšana, labošana un lāpīšana ir nākotne. Pamanu aizvien vairāk statistikas datu par modi... un šāda pieeja man patīk.”

Sveiks lai dzīvo!

Taupīgo iepirkšanos aktrise Eva Mendesa ir pacēlusi līdz īpašiem augstumiem – reiz viņa šādu sešus dolārus vērtu kleitu uzvilkusi uz sarkanā paklāja pasākumu, savu pirmo prezentāciju: “Es uzkrāsojos un matus ieveidoju pati, un kleita bija no "Goodwill". Man vienmēr ir patikuši lēti atradumi. Lai dzīvo lietoto apģērbu veikali!”

Aktrise Eva Mendesa

gallery icon