foto: no privātā arhīva
Bārmenis Andris Reizenbergs pikti pārmāca nelaipnu mikroautobusa šoferi
Slavenības
2022. gada 13. septembris, 06:57

Bārmenis Andris Reizenbergs pikti pārmāca nelaipnu mikroautobusa šoferi

Žurnāls "Kas Jauns"

“Lūdzu, izsniedziet visas biļetes!” ieraugot, ka sabiedriskā transporta vadītājs ir uzvedies negodīgi, uzstāja bārmenis Andris Reizenbergs, kam šoferis izsniedza biļeti par septiņreiz mazāku summu, nekā samaksāts.

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", tad pazīstamais bārmenis, pasaules čempions kokteiļu gatavošanā un dzērienu zīmola "Lyre’s" vadītājs Latvijā Andris Reizenbergs, kas pērn ar ģimeni pameta Rīgu un pārcēlās uz dzīvi Ozolniekos, ekonomiskajai situācijai pielāgojas, piemērotās situācijās pārvietojoties ar sabiedrisko transportu, nevis privāto auto.

Nesen prāvā kompānijā ar ģimeni un draugiem bārmenis devās uz kādu pasākumu Jelgavā. SIA "Rīgas Sabiedriskais autobuss" šoferis īgni ziņoja, ka vietu vairs nav un jāgaida nākamais autobuss. Taču ar pārējo pasažieru iesaistīšanos un aicināšanu visiem tik kāpt iekšā, jo rūmes pietiks, Reizenberga kompānijai tomēr izdevās saņemt vadītāja piekrišanu un tikt transportlīdzeklī. Kad visi, kā lieli, tā mazi, bija satilpinājušies no Rīgas braucošajā mikroautobusā, Andris uzņēmās biļešu iegādi, sabiedriskā transporta vadītāju informēdams: “Lūdzu, man septiņas biļetes līdz Jelgavai. Maksāšu par visiem.”

Veicis norēķinus skaidrā naudā, vēlīgā noskaņojumā esošais bārmenis vēl sniedza vadītājam sešus eiro, sacīdams, ka, pateicībā par atļauju tomēr iekāpt, tā viņam būšot “tējas nauda”. Šoferis nemaz nelikās iepriecināts par šo žestu un, grūzdams nost no sevis Andra pastiepto roku ar naudu, noņurdēja, ka nevajag.

Liels “blīkšķis” sākās pēc pāris minūšu braukšanas, kad Andris Reizenbergs ieskatījās no šofera pirms mirkļa saņemtajā biļetē – tajā bija norādīts, ka brauciens ir iegādāts vien 1 eiro vērtībā – tātad tikai vienai personai. Līdz ar to sanāk, ka pārējie, neraugoties uz veikto samaksu, brauc “par zaķi”! “Šoferīt, ko tas nozīmē?! Lūdzu, izdrukājiet biļetes arī pārējiem sešiem braucējiem, par ko samaksāju! Tagad ir skaidrs, kāpēc neņēmāt manis piedāvāto “tējas naudu” – jo tieši sešus eiro jūs savācāt no kases!” pikti un nebūt ne pieklusinātā balsī sašutumu pauda allaž smaidīgais un pozitīvais bārmenis, kura sejā bija manāma nepārprotama neapmierinātība.

Šoferis sākotnēji uz Reizenberga aizrādījumu nereaģēja. Tad Andris vērsās pie viņa atkārtoti: “Šoferīt, atdodiet, lūdzu, mums mūsu pārējās sešas biļetes! Tūlīt iekāps kontrole un mums liks maksāt sodu!” “Gģe kontrole?” ar skatienu uz ceļa malu, nopētījis apkārtni, vaicāja mikroautobusa vadītājs. “Tepat, jebkurā brīdī var būt!” strikti noteica Andris Reizenbergs, un šoferis pēc brīža jau viņam sniedza garu lenti ar visām sešām iepriekš neizsniegtajām biļetēm.

Pārējie pasažieri, kas aizrautīgi bija sekojuši līdzi bārmeņa un šofera attiecību kārtošanai, šai mirklī skaļi aplaudēja. “Redziet, šoferīt, mums visiem patīk godīgi cilvēki! Paldies, ka jūs kļuvāt par godīgu cilvēku! Lūdzu, arī turpmāk esiet laipns un godīgs!” izsaucās Andris Reizenbergs un ar savu labo manieru paraugstundu arī izpelnījās pārējo mikroautubusā braucošo ļaužu aplausu šalti.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

FOTO

Andris Reizenbergs panāca, ka mikroautobusa pasažieri brauciena laikā aplaudēja, un pat divreiz!