foto: Mirrorpix / Vida Press
“Foo Fighters” koncertā mirušā bundzinieka vietā stājas 12 gadus veca meitene
Nandija Bušela karalienes valdīšanai par godu rīkotajā Platīna jubilejas koncertā pie Bekingemas pils šā gada jūnijā.
Slavenības
2022. gada 5. septembris, 19:05

“Foo Fighters” koncertā mirušā bundzinieka vietā stājas 12 gadus veca meitene

Jauns.lv

Vemblija stadionā Londonā notikušā “Foo Fighter” koncertā, kas bija veltīts bundzinieka Teilora Hokinsa pāragrajai aiziešanai mūžībā, pie bungām stājās vairāki populāri un sabiedrībā mazāk zināmi mūziķi. Viena no tām bija 12 gadus veca meitene, kurai Hokinss bija elks, kam jaunā mūziķe vēlas līdzināties, bet viņa nāve – “liela traģēdija”.

12 gadus vecā Nandija Bušela pēc koncertā reportieriem atklājusi, ka viņu pārņēmušas dalītas jūtas, kad viņa kāpusi uz skatuves bundzinieka Teilora Hokinsa piemiņai veltītajā koncertā.

Ipsvičā dzīvojošā meitene Hokinsa vietu pie bungām ieņēma populārā skaņdarba “Learn To Fly” laikā.

Mazā bundziniece Nandija Bušela

gallery icon

Hokinss nomira šā gada martā, kad grupa bija devusies koncertturnejā pa Dienvidameriku.

“Bija fantastiski spēlēt Vemblija stadionā, taču tajā pat laikā bija arī ļoti skumji,” savās emocijās dalās 12 gadus vecā bundziniece.

Nandija Bušela bija viena no daudziem, kas sestdien notikušajā koncertā ieņēma Hokinsa tukšo krēslu pie bungām. Piemiņas koncertā pie bungām stājās arī populārās apvienības “Blink-182’ bundzinieks Treviss Bārkers, kā arī grupas “Queen” bundzinieka Rodžera Teilora dēls Rufuss Teilors (viņš muzicē grupā “The Darkness”) un paša Teilora Hokinsa 16 gadus vecais dēls Šeins.

Nandija Bušela sabiedrības uzmanību izpelnījās Covid-19 lokdauna laikā, kad viņa izaicināja “Foo Fighters” līderi Deivu Grolu uz bungu dueli.

Dziedātājs Deivs Grols sestdien notikušajā piemiņas koncertā meiteni pieteica, kā “vienu no spicākajām bundziniecēm, kādu viņš jebkad sastapis visas savas dzīves laikā”.

Nandija pērn personīgi satika Hokinsu un koncertā Losandželosā ir uzstājusies kopā ar grupu tās pilnā sastāvā. Vemblija stadionā pie bungām meitene sēdās ar bungu vālītēm, kuras viņai pērn uzdāvināja viņas elks un autoritāte Teilors Hokinss.

“Tā bija apbrīnojama pieredze, tik jautra un aizraujoša, taču tā ir traģēdija, ka Teilors nomira, jo viņš bija pārsteidzošs mūziķis,” pēc koncerta Vemblija stadionā norādīja Nandija.

“Viņš bija patiešām sirsnīgs un draudzīgs, un tā ir milzīga traģēdija, ka viņš nomira, jo bija pats jaukākais cilvēks.”

“Tas bija tik jautri. Viņš bija mans paraugs jau kopš astoņu gadu vecuma, jo es dievinu “Foo Fighters”.”

“Viņš bija brīnišķīgs bundzinieks.”

"Foo Fighters" koncerts Rīgā

Amerikāņu rokgrupas "Foo Fighters" koncerts Lucavsalā.

gallery icon

Nandijas Bušelas bundzinieces talants ir pamanīts un novērtēts jau agrāk. Kad meitene bija tikai 9 gadus veca, viņa kāpa uz vienas skatuves kopā ar leģendāro Leniju Kravicu.

Nandija šogad uzstājās arī karalienes Elizabetes II valdīšanas Platīna jubilejai par godu rīkotajā koncertā pie Bekingemas pils.

Mazā bundziniece ir saspēlējusies arī ar leģendārās grupas “Queen” bundzinieku Rodžeru Teiloru.

Viņai meistarklasi pasniedzis “Red Hot Chili Peppers” bundzinieks Čads Smits, kā arī džeza un roka bundzinieks Gregs Bisonete.

Nandija bija deviņus gadus veca, kad viņa jau viesojās Elenas Dedženeresas sarunu šovā.

Arī “Foo Fighters” bundzinieka Teilora Hokinsa paša dēls ir talantīgs bundzinieks. Tā 16 gadus vecais Šeins spēlēja Vemblija arēnā notikušajā piemiņas koncertā: