foto: Facebook
ASV miris miljonārs un bijušais rīdzinieks Dens Rapoports
Dens Rapoports
Trakā pasaule
2022. gada 17. augusts, 10:08

ASV miris miljonārs un bijušais rīdzinieks Dens Rapoports

Jauns.lv

Vašingtonā 53. dzīves gadā miris uzņēmējs Dens Rapoports, bijušais Maskavas kluba "Soho Rooms" līdzīpašnieks. Viņa sieva paziņoja, ka notiek izmeklēšana.

Investors un bijušais Maskavas kluba "Soho Rooms" līdzīpašnieks Dens Rapoports miris Vašingtonā 52 gadu vecumā, RBK pavēstīja viņa atraitne Aļona Rapoporta.

"Mums par lielu nožēlu mūsu meitiņas tēva un vīra vairs nav," Viņa neprecizēja nāves cēloni, taču norādīja, ka notiek izmeklēšana.

"Mums bija jātiekas, viņam bija paredzētas tikšanās, bija plāni. Dens mūs evakuēja no Kijivas un pats atgriezās tur palīdzēt manai valstij. Tālāk mums bija jātiekas ASV," stāstīja Rapoporta.

Viņa piebilda, ka informācija par Rapoporta pašnāvību, par ko iepriekšējā dienā savā "Telegram" paziņoja žurnāliste Jūnija Pugačova, neatbilst patiesībai.

Viņa rakstīja, ka biznesmenis izlaidis savu suni parkā ar naudu un pirmsnāves zīmīti. Tāpat Pugačovas paziņojumā bija teikts, ka šī gada maijā viņa redzējusi Rapoportu kādā Londonas bārā, bet viņa sieva it kā aizgājusi no uzņēmēja.

"Ne zīmītes, ne pašnāvības, ne brauciena uz Londonu, ne aiziešanas — nebija," uzsvēra Rapoporta.

"Soho Rooms", komentējot ziņojumus par Rapoporta nāvi, uzsvēra, ka uzņēmējam ar šo iestādi vairs nav nekāda sakara.

Dens Rapoports dzimis Latvijā, Rīgā. 1980. gadā viņa ģimene pēc politiskā patvēruma saņemšanas emigrēja uz ASV. 1991. gadā viņš absolvēja Hjūstonas universitāti.

Drīz pēc universitātes beigšanas viņš pārcēlās uz Krieviju, kur kļuva par investīciju baņķieri, strādāja "CentrInvest" grupā.

2007. gadā kopā ar partneri Maskavā atklāja klubu "Soho Rooms". 2012. gadā pēc protestiem Krievijā viņš atgriezās ASV.

Tolaik izskanēja runas, ka viņam nācies aizbraukt no Krievijas saistībā ar atbalstu opozicionāram Aleksejam Navaļnijam. Viņš nopirka savrupmāju Vašingtonā, kur apmetās kopā ar sievu modeli Irinu un diviem bērniem.

Pēc šķiršanās māju nopirka Ivanka Trampa. 2016. gadā uzņēmējs paziņoja, ka pārceļas uz Kijivu. 

2017. gada janvārī Maskavā izdarīja pašnāvību Sergejs Tkačenko, viens no "Soho Rooms" līdzdibinātājiem.

Tā paša gada aprīlī klubs "Soho Rooms" tika slēgts. Turklāt paši iestādes darbinieki vadības lēmumu saistīja nevis ar sliktajiem ieņēmumiem, bet gan ar laikiem, kas ir mainījušies.

2000. gados "Soho Rooms" asociējās ar glamūru un greznību: galdiņš maksāja no 100 tūkstošiem rubļu (apmēram 1566 eiro), uz skatuves uzstājās Timati, VIA gra un labākie ārzemju dīdžeji.

Šobrīd "Soho Rooms" ir restorānu un banketu komplekss, kurā periodiski notiek koncerti un pasākumi.