foto: LETA
"Tu ēdi maizi no putinistu rokām." Krievijas dramaturgs atbild Alvja Hermaņa kritikai par "Doždj" interviju ar Rīgas mēru
Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis
Slavenības
2022. gada 14. augusts, 12:14

"Tu ēdi maizi no putinistu rokām." Krievijas dramaturgs atbild Alvja Hermaņa kritikai par "Doždj" interviju ar Rīgas mēru

Jauns.lv

Krievu dramaturgs Ivans Viripajevs, kura izrādes patlaban neatļauj izrādīt Krievijas teātros, atbildējis JRT mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa kritikai par Krievijas neatkarīgās TV programmas "Doždj" interviju ar Rīgas mēru Mārtiņu Staķi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vēstīts, ka Hermanis visai asi savā "Facebook" kontā kritizēja "Doždj" interviju ar Rīgas mēru Mārtiņu Staķi.

 "Tā vairs nav žurnālistika, bet brutāla politiska manipulācija, kas pilnīgi noteikti ir pret Latvijas interesēm. Es pat nerunāju par elementāru pieklājību pret valsti, kura devusi viņiem patvērumu," norādīja režisors.

Tagad uz viņa ierakstu reaģējis krievu dramaturgs Ivans Viripajevs, pievienojot šādu komentāru:

"Alvi, dārgais. Tu daudzus gadus sadarbojies ar teātri, ko personīgi izveidoja Putins. Tu par to zināji. Tu zināji, kad uzvedi tur izrādes, ka Jevgeņijs Mironovs personīgi draudzējas ar Putinu un tieši Putins palīdzēja šī teātra radīšanā.

Tevi apsūdzēja par personu non grata. Un kādu laiku tu nevarēji iebraukt Krievijā, bet pēc tam Jevgeņijs Mironovs personīgi parunāja par tevi ar Putinu un personīgi Putins tevi ielaida atpakaļ.

Tu ēdi maizi no putinistu rokām. Tu draudzējies ar krieviem periodā, kad Krimu jau okupēja. Tu mīlēji Maskavu un Maskavas restorānus. Bet tajā laikā telekanāls "Doždj" riskēja ar savām ģimenēm un likteņiem.

foto: Facebook
Krievu dramaturga Ivana Viripajeva komentārs krievu valodā.

Bet pēc tam "Doždj" riskēja jau ar dzīvībām. Bet tu, paēdis no putinistu draudziņiem, sēdi un raksti ierakstus, nosaucot godīgus cilvēkus par Latvijas okupantiem, un tu zini, ka tas radīs viņiem zināmas problēmas. 

Ja tu esi tik drosmīgs karotājs, tad brauc uz fronti un karo. Man žēl, bet man nāksies vilties tavā uzvedībā, tavā cilvēcībā. Tu labi barotais buržuāziskais nacionālists."

Jau vēstīts, ka Alvis Hermanis savā ierakstā rekomendēja "Latvijas drošības iestādēm anulēt visas atļaujas viņiem te strādāt un uzturēties. Un jo ātrāk, jo labāk."

Vēlāk Hermanis turpat savā "Facebook" profilā ierakstīja: "Doždj" atbalstītāji pārmet, ka esmu uzrakstījis "donos" (anonīmu vēstuli - latviski) drošības iestādēm, kaut gan manas pārdomas bija publiskas un šeit visiem izlasāmas.

Redziet, mums Latvijā ir pierasts aspriest kopīgās sabiedrības problēmas publiski un atklāti. Tur arī visa atšķirība, kāpēc jums tur neiet kaut kā."

Pats Mārtiņš Staķis savā "Twitter" kontā tikmēr norādīja: "Saņemu daudzus jautājumus par interviju tvrain. Savu viedokli jau paudu TV Riga24. Kopumā šī bija ļoti laba iespēja runāt ar miljonos mērāmu krieviski runājošo auditoriju neatkarīgā medijā."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jauns.lv jau vēstīja, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pirmdien nolēmusi izsniegt apraides atļauju televīzijas programmai "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain"), kas nozīmē, ka kanāls turpmāk tiks pārraidīts no Rīgas.

Krievijas neatkarīgais televīzijas kanāls "Doždj" darbību uz laiku pārtrauca marta sākumā. Telekanāla ģenerāldirektore Nataļja Sindejeva šādu lēmumu skaidroja likuma par "viltus ziņām" pieņemšanu Valsts domē. Jau tobrīd telekanāla vadība sākusi apspriest "Doždj" darbības atjaunošanas formātu.

Līdz ar kanāla darbības apturēšanu tā galvenais redaktors Tihons Dzjadko un vairāki citi redakcijas darbinieki pameta Krieviju.