foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet+" - "Elviss", "Soniks: Filma" un "Industrija"
Kadrs no filmas "Elviss".
TV
2022. gada 10. augusts, 18:30

Nedēļas jaunumi "Tet+" - "Elviss", "Soniks: Filma" un "Industrija"

Jauns.lv

"Tet+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Helio iTV", šonedēļ lūkojiet muzikālu drāmu par rokenrola karali, animētā supereža piedzīvojumus un drāmas seriālu no HBO apcirkņiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Karalis vienmēr dzīvs

Muzikāli biogrāfiskā drāma "Elviss" ("Elvis") vēsta par Elvisa Preslija dzīvi un mūziku caur attiecību prizmu ar viņa mīklaino menedžeri pulkvedi Tomu Pārkeru.

Starp Presliju un Pārkeru valdīja sarežģīta dinamika 20 gadu garumā, kopš brīža, kad Preslijs vēl bija uzlecoša zvaigzne, līdz viņa neticamās slavas virsotnei, kas ir arī lielu pārmaiņu laiks Amerikas kultūrā un sabiedrībā. Svarīgu lomu šajā ceļojumā ieņem arī viens no nozīmīgākajiem cilvēkiem Elvisa dzīvē – Priscilla Preslija.

Titullomu režisors Bazs Lurmans, kam šī ir pirmā filma kopš 2013. gadā iznākušā "Lielā Getsbija", uzticējis 30 gadu vecajam Ostinam Batleram (kinoprovēs izrādījies pat labāks par slaveno mūziķi Hariju Stailzu) – karjeru viņš sācis televīzijā, un kino pirmā nopietnā loma bija pirms dažiem gadiem meistara Kventina Tarantino drāmā "Reiz Holivudā". Krietni pieredzējušāks ir Ostina ekrāna kolēģis – Elvisa menedžera Pārkera lomas atveidotājs Toms Henkss. Viņš ir ne tikai divu "Oskara" balvu ieguvējs, bet arī ceturtais “ienesīgākais” aktieris Holivudas vēsturē – filmas ar Henksa dalību kases ieņēmumos nupat būs jau sapelnījušas 10 miljardus ASV dolāru!

Toms Henkss pats atzīst, ka bijis pārsteigts, ka apstiprināts filmas “ļaundara Pārkera” lomai. Kā raksta biogrāfi, Pārkers bijis ne vien tas vīrs, kas radīja Elvisu, bet arī tas, kas viņu pazudināja. Bazs Lurmans gan saka – viņš Pārkera lomā jau no sākta gala iedomājies tieši Henksu, vienu no beidzamo 40 gadu Holivudas iemīļotākajiem aktieriem. “Pārkera milzu personība un tā sarežģītība bija nepieciešama, lai uzsvērtu Elvisa gaisīgumu un garīgumu. Un man ienāca prātā – neviens negaidītu, ka šādā filmā Toms Henkss nospēlētu pavisam drūmu noti uz sava instrumenta,” poētisks ir režisors. “Nav noliedzams, ka pulkvedis Toms Pārkers darīja tiešām velnišķīgas lietas. Bet viņš paveica arī ko izcili ģeniālu. Tā nu viņa loma ir paradokss un īsts gards kumosiņš.”

Zibenīgā eža piedzīvojumi

Soniks kopā ar savu jauniegūto draugu – policistu Tomu Vakovski – stājas pretī doktoram Robotnikam, kam ir plāns: sagūstīt Soniku un izmantot viņa neierobežotās superspējas, lai sagrābtu varu visā pasaulē.

Piedzīvojumu filmu "Soniks: Filma" ("Sonic the Hedgehog") fani (īpaši jaunākās paaudzes) iemīlēja uzreiz. Kases ieņēmumi runāja paši par sevi – sapelnīti vairāk nekā 300 000 000 dolāru. Kā nekā, pamats jau bija ielikts – japāņu videospēli, kurā galvenajā lomā ir superātrais ezis Soniks, zinām jau trīsdesmit gadu. Viena no filmas spožākajām zvaigznēm, protams, ir Holivudas komēdiju veterāns Džims Kerijs. “Man klājās ļoti, ļoti jautri, turklāt bija īsts izaicinājums pārliecināt cilvēkus, ka mans IQ rakstāms ar trim cipariem,” smēja Kerijs.

Jaunības ambīcijas

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ar otro sezonu atgriežas HBO drāmas seriāls "Industrija" ("Industry").

Sižets seko jauno absolventu grupai, kuri cenšas ielauzties finanšu pasaulē pēc 2008. gada krīzes un kuri konkurē par ierobežotu skaitu pastāvīgu amatu vadošajā starptautiskajā investīciju bankā Londonā. Jauniešiem piemīt ambīcijas, jaunības maksimālisms un arī romantisms. Seriāls izskata dzimumu, rasu un privilēģiju jautājumus darbavietā, jo šie jaunie prāti sāk veidot savu identitāti.