Seriāla "UgunsGrēks. Atgriešanās" filmēšana Bīriņu pilī 2022. gada jūlijā

Seriāla "UgunsGrēks. Atgriešanās" filmēšana Bīriņu pilī 2022. gada jūlijā.

gallery icon
TV
2022. gada 30. jūlijs, 07:20

FOTOREPORTĀŽA: kulta seriāls "UgunsGrēks" svin atgriešanos Bīriņu pilī

Jauns.lv

Šonedēļ Bīriņu pilī pirmo reizi medijiem bija ļauts skatīt, kā top leģendārā seriāla "UgunsGrēks" turpinājums, kam apakšnosaukums būšot "Atgriešanās". Kā zināms, lēmums par tā turpināšanu tika pieņemts šopavasar - pēc tam, kad piecus gadus to bijām uzskatījuši par slēgtu uz visiem laikiem.

Atceramies, ka "UgunsGrēka" ziedu laikos tūristi "gāza no kājām" viesnīcas, kas tika parādītas seriālā, lai paviesotos Pētersona istabās, Mildiņas virtuvē un tamlīdzīgi, un liels bija viņu pārsteigums, uzzinot, ka pils teritorijā seriālam filmēti tikai ārskati un kaislības pie dīķa, kurā slīcis un izglābts ne viens vien seriāla varonis, bet viss pārējais uzņemts speciāli izbūvētā paviljonā Rīgā.

Nu tas ir īstenojies – seriāls tik tiešām tiek filmēts īstas pils – Bīriņos – gaiteņos, viesnīcas istabiņās, virtuvē un citās telpās, ko seriāla fani pēc tam varēs skatīt savām acīm.

Seriāla "UgunsGrēks. Atgriešanās" filmēšana

Seriāla "UgunsGrēks. Atgriešanās" filmēšana.

gallery icon

Seriāla notikumi norisināsies tajā pašā viesnīcā pēc septiņiem gadiem, kuru laikā radusies nodevības un skandālu ēna. Viesnīcas īpašnieks sapulcē bijušos darbiniekus un pastāvīgos viesus uz noslēpumainu tikšanos, lai nāktu klajā ar kādu svarīgu paziņojumu, kas uzšķils tikai seriālam “UgunsGrēks” raksturīgu kaislību liesmu.

“UgunsGrēks ir Intas Gorodeckas un viņas aktieru radīts kultūras fenomens, kurš palicis nepārspēts kopš filmēšana tika pārtraukta. Joprojām, redzot iemīļotos aktierus, dzirdam sajūsmas saucienus gan no lieliem, gan maziem,” komentē producents Uldis Cipsts. 

Savukārt režisore Inta Gorodecka atzīst, ka vairākus gadus pēc filmēšanas pārtraukšanas skatītāju interese ir saglabājusies: “Vēl joprojām saņemot bezgala daudz  fanu vēstules sociālajos tīklos, sapratām, ka "UgunsGrēks" ir pelnījis labu turpinājumu. Ļoti vēlamies iepriecināt savus skatītājus ar tautas iemīlētajiem aktieriem.”

Šajā sezonā dalību apstiprinājuši teju visi iepriekšējās sezonas galveno varoņu atveidotāji - Ilze Vazdika, Regīna Devīte, Ģirts Ķesteris, Zane Daudziņa, Egils Melbārdis, kuriem pievienosies arī Anete Berķe, Everita Pjata-Gertnere, Oskars Florencs-Vīksne, Rihards Zeļezņevs, Kārlis Tols un citi.