foto: no privātā arhīva
Pie vīra izgājusi mūsu paralimpiskā sporta zvaigzne Diāna Dadzīte
“Kāds ir mans vīrs? Cilvēks ar raksturu, kas zina, ko vēlas. Dažreiz viegli nokaitināms, bet kurš vīrietis gan nav nokaitināms? Kad satiku savu tagadējo vīru, tad pirmais, kas mani piesaistīja, bija viņa acis, smaids un humora izjūta. Mums ir līdzīgi dzīves uzskati. Mēs ik dienu papildinām viens otru, paceļam, ja vajag. Mēs esam viens otram, un tas ir pats svarīgākais,” uzsver Diāna.
Slavenības
2022. gada 26. jūlijs, 06:50

Pie vīra izgājusi mūsu paralimpiskā sporta zvaigzne Diāna Dadzīte

Žurnāls "Kas Jauns"

Vieglatlēte Diāna Dadzīte šovasar kļuvusi par precētu sievu. Viņa sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" pastāstījusi par liktenīgo dzīves pagriezienu, sastopot savu mīlestību.

Diāna neesot domājusi ne par attiecībām, ne ģimenes veidošanu, bet gan ļāvusies dzīvei, kāda tā bijusi, tostarp turpinot piepildīt savus mērķus vieglatlētes karjerā.

“Ja tā godīgi, par attiecību veidošanu un iepazīšanos nedomāju, bet dzīvoju un baudīju dzīvi. Tā jau saka – ja kādam jāienāk mūsu dzīvē, tad tas notiks, kad vismazāk gaidīsi. Laikam arī tā man sanāca, neko negaidīju, nesapņoju,” saka Diāna.

Taujāta, vai pirms tam bija iztēlojusies, kādam būtu jābūt viņas mīļotajam cilvēkam, Diāna atzīst, ka konkrēts cilvēka tips neesot bijis iedomāts. “Man nebija vispār galvā bildes, kādam jābūt manam cilvēkam, jo, ja mēs gribam kaut ko konkrētu, tad reti kad satiekam to īsto,” prāto viņa.

Arī iepazīšanās mirklis ar tagadējo vīru esot bijis pavisam nejaušs. “Mūsu tikšanās bija tikai un vienīgi kā draugiem, nekas vairāk. Satikāmies skolā, kur es vienu dienu palūdzu nu jau tagadējam vīram, lai izpalīdz vienā mācību priekšmetā. Viņš izpalīdzēja, un es atbildēju: “Tagad esmu tev kafiju parādā.” Pēc kāda laika norunājām satikties un izdzert kafiju, bet tā nu sanāca, ka vairāk runājām un ieplānotā kafijas dzeršana pat izpalika. Atceros kā šodien, tā bija silta un saulaina maija diena… Tā paskrēja mūsu pirmā tikšanās. Mēs katrs devāmies uz savu pusi. Braucot mājās, cerēju, ka viņš man uzrakstīs. Un uzrakstīja! Tā viss sākās,” iepazīšanās stāsta mirkļos dalās Diāna.

Laikam ejot, saņemts bildinājums, kas bijis ļoti negaidīts pavērsiens: “Tas notika rudenī. Man tas bija ļoti negaidīti, jo iepriekš viņš man bija teicis, ka nekad neprecēsies. Bet, ja jau nāca bildinājums, tad es biju spējusi viņa domas mainīt… Tādēļ ir teiciens – nekad nesaki nekad.”

Lidostā sagaidīta Tokijas paralimpisko spēļu sudraba un bronzas medaļu ieguvēja Diāna Dadzīte

2. septembra vakarā no Tokijas paralimpiskajām spēlēm lidostā "Rīga" ieradās Diāna Dadzīte, kura sev līdzi atveda sudraba un bronzas medaļas.

gallery icon

Kāzas notikušas 10. jūnijā. “Tās bija mazas, bet jaukas un sirsnīgas. Blakus bija tie cilvēki, kurus mēs vēlējāmies redzēt. Kāzu kleitas izvēli atliku uz diezgan vēlu laiku, tā laikam bija pēdējā sagatavošanās posmā. Zinot, ka ar kleitām esmu uz “jūs”, es domāju, ka to atrast man būs neiespējamā misija, bet tomēr atradu diezgan ātri un veiksmīgi. Kādai bija jābūt manai kāzu kleitai? Meklēju tādu kleitu, kas atbilst man, kurā es nepazaudēju savu personību un sievišķīgumu, protams, izvēlējos to piemērotu, lai viegli pārvietoties ratiņkrēslā un viegli kleitu uzvilkt. Visiem kāzu viesiem mana kleita ļoti patika, un viņi teica, ka blakus vīram es izskatos vienkārši lieliski,” pastāsta Diāna. Viņa pēc kāzām pārgājusi vīra uzvārdā un nu ir Diāna Krūmiņa.

Vaicāta, kā mainījusies viņas ikdiena pēc kāzām, Diāna atbild – krasu pārmaiņu neesot. “Daru visu, kā iepriekš, vienīgais – vīram pasaku, kad un kur būšu un cikos būšu mājās. Laulība arī neietekmē mūsu amatus. Foršākais, kad pēc garas dienas, kad atbrauc mājās, tevi tur kāds gaida,” uzsver viņa. Diāna neslēpj, ka liktenīgais vīrietis ir mainījis arī viņu pašu kā sievieti un viņas personību: “Viņš man ir devis vairāk pārliecības, kas man tiešām trūka.”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!