foto: Juris Rozenbergs
FOTO: Nauris Brikmanis ar grupas biedriem atvēris "Dziļi violets" bāru
Sarkanais paklājs
2022. gada 27. jūlijs, 06:18

FOTO: Nauris Brikmanis ar grupas biedriem atvēris "Dziļi violets" bāru

Žurnāls "Kas Jauns"

Grupas "Dziļi violets" dalībnieki Nauris Brikmanis un Valters Osis kļuvuši par biznesa kompanjoniem - Rīgā atklāts "Dziļi violets" bārs un vasaras terase, kur paši apkalpos un ar dziesmām priecēs draugus un talanta cienītājus.

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", Naurim no jaunības bijis sapnis par savu restorānu.

Viņš gan kļuva par mūziķi, bet augstāko izglītību guva kultūras vadītāja profesijā. 34 gadu vecumā vēlēšanās par savu krogu neviļus piepildījusies: grupas biedrs Valters Osis viņam piedāvājis mesties iekšā biznesā un kopā dibināt bāru un restorānu "Dziļi violets".

Bāra "Dziļi violets" atvēršanas burziņš

Bāra "Dziļi violets" atvēršanas burziņš.

gallery icon

Vieta atrodas Rīgā, iepretim tirdzniecības centram "Bērnu pasaule". Bārs izveidots pagrabiņā, bet pagalmā iekārtota plaša āra terase. “Gribējām zaļu terasi ar skaistiem ziediem un augiem un te talkā aicinājām manu mammu, kura ir ainavu arhitekte. Paši nesām kūdras maisus un ar melnām rokām stādījām, jo vēlējāmies, lai šī vieta ir tiešām mūsu pašu radīta,” neilgi pirms atpūtas vietas oficiālās atklāšanas "Kas Jauns" bāru izrādīja Nauris Brikmanis.

Strādās aiz letes un uzstāsies

Viņa grupas biedrs Valters Osis pastāsta: “Arī iepriekš šajā vietā bija bārs, taču pandēmijas laikā panīka. Tagad šī vieta izskatās pilnīgi citādi; mēs realizējām visas savas idejas. Esam sakopuši vidi, pagalms bija… maigi sakot, destruktīvs. Esam ieguldījuši divus mēnešus smaga darba. Nomainīts asfalta segums, uzcelta terase ar bāru, ir nokrāsoti konteineri, kas bija grafiti sakrāsoti.” “Un tagad ir tāds gandarījums, ka esam sakopuši vienu gabaliņu Rīgas, pleķīti Latvijas. Mēs ar Valteru pēc dabas esam ļoti kārtīgi un mēdzam smieties, ka grupa "Dziļi violets", visi pieci puiši, vienmēr esam tīri, kārtīgi un smaržīgi. Šo nu jau gandrīz astoņu gadu laikā neviens no mums nav nolažojis ar savu aromātu,” sev tipiskā stilā joko Brikmanis.

"Dziļi violets" un "Singapūras satīns" Saulrietu koncertā

Grupas "Dziļi violets" un "Singapūras satīns" uzstājas Saulrietu koncertā aktīvās atpūtas centrā "JIP Mārupīte", 2020. gada 19. augustā.

gallery icon

Bāra veidošana bijis ļoti radošs process, kas nemitīgi apaudzis ar jaunām idejām. “Piemēram, restorāna ēdienkartē sākumā domājām iekļaut piecus pamatēdienus – tik, cik cilvēku esam grupā. Piemēram, Laura karbonāde, Valtera burgerītis un tamlīdzīgi. Taču galarezultātā ēdienkarte tapa ļoti plaša – salāti, karbonādes, burgeri. Esam atraduši lielisku pavāru. Pat burgermaizītes būs uz vietas ceptas. Tā kā mums pašiem ir bērni, būs arī bērnu ēdienkarte, un ir arī iekārtots spēļu stūrītis ar dažādām galda spēlēm. Vēlamies, lai šī vieta būtu patīkama ne tikai nakts ballētājiem, bet arī ģimenēm, kur jauki pabūt kopā pa dienu un vakaros,” uzsver mūziķi.

“Būsim šeit klātesoši arī tad, kad būsim koncertos. Citā laikā arī paši darbosimies aiz bāra letes. Bārs ir pilns ar mūzikas instrumentiem, un mūsu viesiem spīd regulāri akustiski koncerti,” sola "Dziļi violets" solists Nauris Brikmanis.

Ja ar būvēšanu, krāsošanu, interjera iekārtošanu un citām tehniskām lietām mūziķi tika galā bez bēdu, gana sarežģīts uzdevums izrādījusies darbinieku meklēšana. “Paldies Dievam, mūsu komandu desmit cilvēku sastāvā nu esam veiksmīgi nokomplektējuši. Bet sākums nerādījās īpaši cerīgs. Uz darba sludinājumu atsaucās krietni mazāk cilvēku, nekā bijām gaidījuši. Daļa pieprasīja lielākas algas, nekā varam piedāvāt…” atzīst Nauris. “Jā, arī darba interviju vadīšana mums ar Nauri bija jauna pieredze. Nauri redzu pilnīgi citā gaismā; darba intervijās viņš ir pilnīgi citāds, atšķirīgs komunikācijā no tā Naura, kādu viņu pazinu līdz šim. Komanda ir savākta, jo ar darbiniekiem esam nonākuši līdz foršam kopsaucējam. Viens no galvenajiem kritērijiem bija, lai cilvēkam ir degsme acīs,” atklāj Valters, kurš grupā "Dziļi violets" ir ne tikai mūziķis, bet arī menedžeris. Arī biznesa vadīšanu uzņēmies viņš.

Grupas „Dziļi violets” uzstāšanās

15. janvārī klubā „9.vilnis” uz skatuves kāpa grupa "Dziļi violets", ko esam raduši redzēt „Pusnakts šovā septiņos” ar Jāni Skuteli.

gallery icon

Dzirdēts, ka bāru saimnieku draugi mēdz gaidīt, ka viņus nu cienās par brīvu. “Mūs tas nebiedē, jo mūsu draugi pret mūsu ieguldīto laiku, līdzekļiem un darbu attiecas ar cieņu. Piemēram, dokumentus sakārtot palīdzēja mums pazīstams arhitekts, un mēs viņam par to maksājām. Nelūdzām, lai dara par brīvu. Par darbu ir jāmaksā, arī savai mammai, kad viņa veica terases apzaļumošanu, es maksāju. Jo tikai tad ir līdzsvars un enerģijas pareizā plūsma. Draugam draugs ir jābaro, nevis jāizmanto.”

“Valteram ir augstākā izglītība uzņēmējdarbības vadībā, nupat pabeigti izklaides industrijas vadītāja kursi. Savukārt man ir bakalaura grāds kultūras iestādes vadīšanā. Ceru, ka arī mūsu bārs kļūs par tādu jauku kultūras un atpūtas vietu,” pauž Nauris Brikmanis.

Spēlēt kāzās aicina pat pirmdienās un otrdienās

Vaicāti par to, kā mainījusies mūziķu koncertdzīve, kopš beigušies Covid-19 pandēmijas pulcēšanās ierobežojumi, Dziļi violets mūziķi teju vienbalsīgi paziņo: “Vasara ir karsta! Esam nemitīgā ceļā pa koncertiem, braukājam visapkārt pa Latviju! Sanāk, ka esam vieni no degvielas industrijas uzturētājiem. Ir pilsētu svētki, lielu uzņēmumu pasākumi. Arī uz kāzām bieži saņemam aicinājumus spēlēt. Tagad cilvēki precas visās nedēļas dienās, un tas, mūsuprāt, ir ļoti forši, jo nedēļas nogalēs daudzi mūziķi ir jau sen aizņemti. Taču tādas vietas kā viesu nami, piemēram, darbdienās, ir pieejami par zemāku cenu. Kāzas esam spēlējuši visās nedēļas dienās. Nav tikai piektdienas un sestdienas, ir visas nedēļas dienas. Aicinot viesus laikus, cilvēki taču paņems atvaļinājumu. Svinību vietas, vakara vadītāji, mūziķi un ēdinātāji – visi ir vieglāk pieejami.

Un nu jau arī mēs varam piedāvāt arī ēdināšanu un svinību vietu. Skat, jaunais pāris salaulājas baznīcā, noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa un smuki atnāk pa Krišjāņa Barona ielu vai atbrauc retro tramvajā uz "Dziļi violets" bāru!” ideju galdā ceļ Nauris Brikmanis.

“Arī nākamajā vasarā mums jau ir pieteiktas kāzas. Ir tādi pāri, kam netikām uz kāzām, bet kuri tagad aicina uzstāties kāzu jubilejā,” piebilst Valters Osis.

To, kāds burziņš notika bāra atklāšanā, lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā, kur netrūkst arī citu interesantu ziņu!