foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
"Trulas trieciena traumas": zināms Ivanas Trampas nāves cēlonis
Ivana Trampa 2018. gada 22. oktobrī Ņujorkā pasākumā "Angel Ball".
Slavenības
2022. gada 16. jūlijs, 20:30

"Trulas trieciena traumas": zināms Ivanas Trampas nāves cēlonis

Jauns.lv

Bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa pirmā sieva Ivana Trampa mirusi pēc kritiena pa kāpnēm savās mājās Ņujorkā, gūstot "trulas trieciena traumas" vēderā.

Ņujorkas pilsētas medicīnas ekspertīzes birojs 73 gadus vecās sievietes nāvi pasludinājis par nejaušu.

Ivana atrasta kāpņu lejasdaļā savā dzīvoklī blakus izlijušai kafijas tasei, liecina ziņas vairākos ASV medijos, vēsta "Sky News".

Medicīnas eksperta īsajā ziņojumā nebija norādīts, kad noticis negadījums.

Trampa ģimene ceturtdien veltīja atvadu vārdus Ivanai - "brīnišķīgai, skaistai un pārsteidzošai sievietei, kura vadīja lielisku un iedvesmojošu dzīvi".

Čehijā dzimusī uzņēmēja Ivana Trampa 1949. gadā dzimusi Ivana Zeļņikova. Viņa 1977. gadā apprecējās ar otro vīru Donaldu Trampu, un viņiem kopā ir trīs bērni - Donalds juniors, Ivanka un Ēriks.

Pēc šķiršanās no Donalda viņa turpināja darboties kā uzņēmēja,  laižot klajā modes līniju un rakstot dažādas grāmatas.

Par bijušās sievas nāvi Tramps paziņoja savā sociālo mediju platformā "Truth Social" pēc tam, kad viņam uz nenoteiktu laiku tika aizliegts lietot "Twitter".

Meita Ivanka Trampa sacīja, ka viņas sirds ir "salauzta": "Mamma bija izcila, šarmanta, kaislīga. Viņa dzīvoja dzīvi līdz galam - nekad neatsakoties no iespējas smieties un dejot.

"Man viņas pietrūks uz visiem laikiem un viņa vienmēr paliks dzīva mūsu sirdīs."

Tramps par bijušo sievu izteicies: "Viņas lepnums un prieks bija viņas trīs bērni - Donalds juniors, Ivanka un Ēriks. Viņa tik ļoti lepojās ar viņiem, kā mēs visi tik ļoti lepojāmies ar viņu. Atpūties mierā, Ivana."

Šķiršanās laikā Ivana Trampa 1990. gadu sākumā paziņojumā apsūdzēja Donaldu Trampu izvarošanā. Vēlāk viņa sacīja, ka nedomā to burtiski, bet drīzāk, ka jūtas piekrāpta.

Pēdējos gados viņai ar bijušo vīru bijušas labas attiecības. Ivana "New York Post" 2016. gadā pastāstīja, ka ir gan bijušā prezidenta atbalstītāja, gan padomniece.

Viņa sacīja, ka savulaik ieteikusi viņam "būt mierīgākam". Taču piebilda: "Donalds nevar būt mierīgs. Viņš ir ļoti atklāts. Viņš vienkārši saka tā, kā ir."