foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Raimonds Pauls uz koncertu ierodas pirmais, bet uzstājas pēdējais. Kāpēc?
Raimonds Pauls uz skatuves,
Slavenības
2022. gada 30. jūnijs, 06:36

Raimonds Pauls uz koncertu ierodas pirmais, bet uzstājas pēdējais. Kāpēc?

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Šovasar Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanā gaidītākais skatuves mākslinieks bija maestro Raimonds Pauls, kura uzstāšanos nācies gaidīt teju pāris stundu. Žurnāls "Kas Jauns" lūkojis skaidrot, kāpēc tā.

2022. gada vasaras sezonas atklāšana Dzintaru koncertzālē

Sestdien, 28. maijā, vasaras koncertsezonu atklāja Dzintaru koncertzāle Latvijas Radio bigbends un Raimonds Pauls uz skatuves satikās ar Latvijas Nacionālo ...

gallery icon
314

Uz Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas koncertu, kur uzstājās gan Latvijas Radio bigbends, gan Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, kā arī amerikāņu džeza dīva Čaina Mozesa un tautā iemīļotais mūziķis Intars Busulis, šoferis Raimondu Paulu atveda jau teju stundu pirms pasākuma noliktā sākuma. Un viņš taisnā ceļā devās uz aizskatuvi.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Raimondu Paulu šoferis atveda stundu pirms koncerta.

Daudzi koncerta apmeklētāji koncerta laikā ar vislielāko nepacietību gaidīja tieši maestro uznācienu, taču koncerta pirmajā daļā tā arī viņu nesagaidīja. Pēc trīsdesmit minūšu pauzes turpinājās koncerta otrā daļa, bet Pauls uz skatuves aizvien nekāpa…

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ieradies Dzintaru koncertzālē, komponists taisnā ceļā devās uz aizskatuvi.

Daži koncerta apmeklētāji pat sāka prātot, vai kas noticis ar izcilo skatuves mākslinieku, vai viņš maz koncertā būs? Ārā jau sāka satumst un koncerta otrā daļa tuvojās izskaņai, kad skaļiem, nerimstošiem aplausiem tika tomēr uz skatuves sagaidīts Raimonds Pauls. Klātesošie piecēlās no savām sēdvietām, izrādot godu māksliniekam.

Bet ko tad mākslinieks tik ilgi darīja aizskatuvē? Žurnālam "Kas Jauns" Raimonds Pauls pastāstījis, ka ierašanās koncerta norises vietā pāris stundas pirms uzstāšanās esot ierasta padarīšana. “Es vairs nevaru atļauties uzstāties uz skatuves divas stundas. Uzstājos koncertos tikai kā viesis ar dažiem gabaliem. Šoreiz biju teju pēdējais, kuram nācās kāpt uz skatuves, pārējo koncerta laiku nācās pavadīt aiz tās. Neko nevar darīt, tāda nīkšana tur vien ir. Dzintaru koncertzālē katram māksliniekam ir sava telpa. Arī man tāda iedalīta, tur man ir instrumenti, kaut ko pamēģinu, satiekos gaiteņos ar citiem māksliniekiem, papļāpājam. Telpā ir sarūpēts dzēriens un kādas uzkodas. Tiem, kuri satraucās, varu teikt, ka nekādas problēmas mani nebija piemeklējušas. Tāda nu bija sastādītā koncerta programma, ka es uzstājos pēdējais,” paskaidro Pauls.

Maestro Raimonda Paula dzīves ainiņas

Maestro Raimonda Paula Dzīves ainiņas.

gallery icon
128

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" svētku dubultnumurā!