Slavenības
2022. gada 21. jūnijs, 15:08

"Tas man ir par daudz" - aktiera Bena Stillera patiesie vārdi samulsina Zelenski

Jauns.lv

Pirmdien, 20. jūnijā, slavenais amerikāņu aktieris Bens Stillers Kijivā tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Stillers Ukrainā ieradās laikā, kad pasaulē tiek atzīmēta ANO bēgļu diena.

Kā zināms, pagājušajā svētdienā Stillers, kurš ir ANO Bēgļu aģentūras labas gribas vēstnieks, manīts Ļvivā. Tur viņš ticies ar ASV vēstnieci Ukrainā Bridžitu Brinku un vēlāk arī apmeklējis Irpiņu un Makarovu netālu no Kijivas.

Savukārt Kijivā Stilleru uzņēma Zelenskis.

Aktiera Bena Stillera vizīte kara plosītajā Ukrainā

Aktieris un humānās palīdzības sūtnis Bens Stillers pirmdien, 20. jūnijā, Ukrainā tikās ar bēgļiem un amatpersonām, tostarp prezidentu Volodimiru Zelenski.

gallery icon

"Tas man ir liels pagodinājums," Stillers sacīja Zelenskim. "Tas ir patiešām brīnišķīgi. Jūs esat mans varonis."

Stillers apbrīnoja savu kolēģi aktieri Zelenski, kurš televīzijā atainoja Ukrainas prezidentu, pirms kļuva par valsts vadītāju arī dzīvē, par to, kā viņš "saliedējis valsti - pasauli".

"Tā dēļ jūs pametāt lielisku aktiera karjeru," sacīja Holivudas zvaigzne, uz ko Zelenskis atbildēja: "Ne tik lielisku kā jūsu!"

"Tas, kā jūs vadāt valsti, ir tiešām iedvesmojoši," sacīja Stillers, pēc kā Zelenskis manāmi samulsa, sakot, ka viņam "šis ir par daudz".

Stillers iepriekš bija apciemojis arī ukraiņu bēgļus Polijā. Aktieris norādīja, ka viņa mērķis ir solidarizēties ar bēgļiem Polijā un visā pasaulē un pievērst lielāku uzmanību humanitārajai situācijai Ukrainā.

"Cilvēki ir dalījušies stāstos par to, kā karš ir mainījis viņu dzīvi - kā viņi ir pazaudējuši visu un ir dziļi noraizējušies par savu nākotni," teikts Stillera paziņojumā. "Aizsargāt cilvēkus, kuri ir spiesti bēgt, ir kolektīva globāla atbildība. Mums jāatceras, ka tas var notikt ar ikvienu un jebkur."

Stillers nav vienīgā pasaulē atpazīstamā persona, kas apmeklējusi Ukrainu. Jau ziņots, ka aprīlī Ļvivas iedzīvotājus pārsteidza aktrise Andželīna Džolija, kura Ukrainā tikās ar bērniem un bēgļiem. Viņu aculiecinieki pamanīja kādā kafejnīcā.

Ukrainas bēgļu nometne Meksikā. Viņi vēlas nokļūt ASV

Līdzās Meksikas ziemeļu robežai Tihuanā sapulcējušies aptuveni 1700 Ukrainas bēgļu, kas gaida iespēju iekļūt ASV.

gallery icon

Bēgļu centrs Polijā, kurā patveras no Ukrainas ieceļojušie

Centrā, kurš atrodas Polijas teritorijā, aptuveni 60 kilometrus no Ukrainas pilsētas Ļvovas, šobrīd uzturas ievērojams skaits no Ukrainas ieradušos bēgļu. ...

gallery icon