Slavenības
2022. gada 28. maijs, 08:51

Princis Harijs pirms došanās pie karalienes Elizabetes II nolīdzis sev Maikla Džeksona bijušo miesassargu

Jauns.lv

Jau pavisam drīz princis Harijs ar sievu Meganu Mārklu un bērniem dosies uz Lielbritāniju, lai piedalītos karalienes Elizabetes II valdīšanas platīna jubilejai par godu rīkotajos pasākumos. Pirms brauciena princis nolēmis pats parūpēties par savu drošību (atgādināsim, ka iemesls, kāpēc Harijs neieradās uz vectēva prinča Filipa piemiņas dievkalpojumu martā esot bijis saistīts ar to, ka viņam neesot apsolīts nodrošināt pienācīgu apsardzi). Viņš nolīdzis darbā sev jaunu apsardzes vadītāju.

Saseksas hercogs un hercogiene pieņēmuši darbā popmūzikas karaļa Maikla Džeksona bijušo miesassargu – 45 gadus veco Alberto Alvaresu. Pirmo reizi šis apsardzes darbinieks redzēts līdzās princim, kad Harijs bija devies izbraucienā ar velosipēdu netālu no savām mājām Montesito, Kalifornijā.

Saseksu jaunajam apsardzes vadītājam ir 15 gadu pieredze personīgās aizsardzības un pasākumu drošības nodrošināšanas jomā. Viņš iepriekš strādājis ne tikai pie Maikla Džeksona, bet arī rūpējies par populārās puišu grupas “One Direction” dalībnieku drošību.

foto: RL1SR/XP / Vida Press
Maikls Džeksons ar miesassargu Alberto Alvaresu 2009. gadā.

“Alberto ir strādājis ar pašām ietekmīgākajām slavenībām, tāpēc zina visas viltības, kā pasargāt viņus no briesmām. Viņš ir ļoti uzmanīgs un bija ārkārtīgi uzticīgs Maiklam. Šķiet, ka viņš ar Hariju ir labs pāris. Princis cer, ka tieši Alberto parūpēsies par viņu un viņa ģimeni,” norādījusi kāda Saseksas hercogiem pietuvināta persona.

Megana Mārkla un princis Harijs apmeklē “Invictus Games” 2022. gada aprīlī

gallery icon
14

2011. gadā Alberto Alvaress sniedza liecību tiesā par Maikla Džeksona nāvi, jo tieši viņš bija tas, kurš liktenīgajā naktī izsauca neatliekamo palīdzību, kad leģendārais dziedātājs sajutās slikti. Džeksona ģimene miesassargu atlaida no darba tūlīt pēc tam, kad Maikls pameta šo pasauli 2009. gadā.

foto: Al Seib/UPI/Shutterstock/ Vida Press
Maikla Džeksona bijušais miesassargs sniedz liecību tiesā 2011. gadā.

Vēlāk atklājās, ka vēl pirms stāšanās darbā pie popmūzikas karaļa, Alvaresam bijušas nepatikšanas ar policiju dēļ braukšanas dzērumā un fiziska spēka pielietošanas konflikta laikā.

Sociālajos tīklos jau aizsākušās diskusijas par to, vai tiešām princis Harijs tik ļoti baidās ierasties dzimtenē, vai arī lielā piesardzība ir viņa bērnu Ārčija un Lilibetas dēļ, kurus vecāki ņemšot līdzi pie radiniekiem.

Prinči Viljams un Harijs satiekas princeses Diānas skulptūras atklāšanas ceremonijā

gallery icon
18

Tiesa, nevienam nav noslēpums, ka drošība princi vienmēr ir ļoti satraukusi. Hariju nepamet doma, ka ar viņa ģimeni var notikt tas pats, kas savulaik ar viņa mammu princesi Diānu, kura traģiski gāja bojā auto avārijā 1997. gadā, pēc tam, kad viņas automašīnu izsekoja paparaci.

Arī šā gada martā kā viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Harijs neieradās uz vectēva prinča Filipa piemiņas dievkalpojumu Londonā, tika minēta nespēja nodrošināt pietiekamu drošību.

Princis Harijs vectēva Edinburgas hercoga prinča Filipa bērēs

gallery icon
26