Trakā pasaule
2022. gada 24. maijs, 13:43

"Viņa pati radīja šo situāciju!" Sieviete savās mājās uzņem ukraiņu bēgli, bet drīz šo lēmumu rūgti nožēlo

Jauns.lv

Kādai sievietei Lielbritānijā lēmums savās mājās uzņemt ukraiņu bēgli beidzies ar salauzti sirdi un izjukušu ģimeni. Tikmēr ukrainiete, kura uzsāka romantiskas attiecības ar savu Lielbritānijas apgādnieku, noliedz, ka būtu vainīga desmit gadus ilgušās laulības izjaukšanā.

22 gadus vecā Sofija Karkadima aizbēga no Ļvivas un maija sākumā Bredfordā uzsāka kopdzīvi ar 29 gadus veco Toniju Gārnetu, viņa sievu Lornu un pāra abiem bērniem.

Taču Gārnetam jaunā viešņa ātri vien iepatikusies un pēc desmit dienām vīrietis savu sievu pametis, lai kopā ar jauno mīļāko pārceltos pie vecākiem.

Gārnets sacīja, ka ir iemīlējies un visu atlikušo mūžu vēlas pavadīt kopā ar Sofiju. Sofija uzstāj, ka viņa nav vainojama attiecību izjaukšanā.

"Tas man nekad neienāca prātā. Man patika ģimene. Daudz laika pavadīju kopā ar Lornu un centos viņai palīdzēt. Taču viņa bija divsejaina.

Viņas nemitīgās aizdomas, spriedze, tas tikai satuvināja mani un Toniju. Viņa radīja šo situāciju, nepārtraukti liekot domāt, ka kaut kas notiek, kad tā nav. Tātad tā ir viņas vaina," izdevumam "The Sun" sacīja ukraiņu bēgle.

Tikmēr pieviltā Lorna dalījusies dusmās par notikušo ar "The Sun". Sieviete stāsta, ka viņas sirds ir salauzta.

Viņasprāt, Sofija jau no paša sākuma pievērsusi uzmanību Tonijam. 28 gadus vecā sieviete atzina, ka uzņēmusi savās mājās ukraiņu bēgli pēc ziņās redzētajām šausmām par Ukrainā notiekošo. 

"Es nolēmu, ka ir pareizi kādam dot jumtu virs galvas un palīdzēt, kad cilvēki nonākuši trūkumā. Un šādi Sofija man ir atmaksājusi par to, ka devu viņai mājas."

Ģimene iesaistījusies, lai palīdzētu ukraiņu bēglei. Tonijs valsts "Facebook" lapā bija ievietoja paziņojumi, ka piedāvā savas mājas ukraiņu bēgļiem.

Uz to atsaukusies Sofija. Jaunā sieviete, kura strādā par IT menedžeri, 4. maijā ieradās Mančestrā pēc tam, kad vairākas nedēļas Berlīnē gaidīja Apvienotās Karalistes vīzas apstiprināšanu.

Tonijs atklāj, ka viņam ar viešņu ātri izveidojusies saikne, un, kamēr viņa sešus un trīs gadus vecās meitas arī izrādījušas  pret jauno sievieti simpātijas, viņš to neesot darījis.

Gārnets ar savu nākamo mīļāko runājis slovāku valodā un Sofija ukraiņu, taču sieva nopratusi, par ko ir šīs sarunas. 

"Tobrīd tas nebija nekas vairāk, lai gan es saprotu, kāpēc Lorna sāka justies greizsirdīga un aizvainota," sacīja Gārnets. 
Dienām ritot, Sofija pievienojusies Tonijam sporta zālē.

"Mājās es sapratu, ka mēs atrodam ieganstus, lai pieskartos viens otram, bet nekas vairāk par to tajā posmā nenotika," viņš sacīja.

Kad abi satuvinājušies, Tonija sieva kļuvusi greizsirdīga un sākusi viņiem sekot. 

"Gaisotne kļuva patiešām slikta, un Sofija man teica, ka nezina, vai šādos apstākļos varēs turpināt dzīvot pie mums," saka Tonijs. Tad viņš sapratis, ka vēlas meklēt citu mājvietu.

Abi sakravājuši somas un ievākušies pie Gārneta vecākiem.

Par desmit gadus ilgo attiecību izjukšanu vīrietis jūtoties slikti un norāda, ka sieva nav vainojama pie notikušā. "Tas nebija plānots, un mēs negribējām nevienam nodarīt pāri," viņš piebilda.