foto: ZUMAPRESS.com
Uzrunājot poļus un lietuviešus, Ukrainas ministrs pauž nožēlu par vietējās žūrijas balsojumu Eirovīzijā
Ukrainas kultūras un informācijas politikas ministrs Oleksandrs Tkačenko
Mūzika
2022. gada 15. maijs, 17:53

Uzrunājot poļus un lietuviešus, Ukrainas ministrs pauž nožēlu par vietējās žūrijas balsojumu Eirovīzijā

Jauns.lv

Ukrainas kultūras un informācijas politikas ministrs Oleksandrs Tkačenko paudis savu nostāju un nožēlu par Ukrainas žūrijas balsojumu Eirovīzijā.

Zināms, ka Ukrainas žūrija Polijai un Lietuvai neiedeva nevienu punktu.

"Vēlos uzrunāt mūsu tuvākos draugus Eiropā, Polijā un Lietuvā, un paust savu personīgo nostāju par Ukrainas žūrijas balsojuma punktiem Polijai un Lietuvai. Šis vērtējums neatspoguļo mūsu patieso attieksmi pret jums, mūsu tuvākajiem draugiem Eiropā," raksta Tkačenko. 

Ukrainas pārstāvju "Kalush Orchestra" uzstāšanās ar dziesmu "Stefania" un uzvara Eirovīzijā 2022

gallery icon
9

Viņš pauda, ka Lielbritānijas sniegums bijis labs un otrajai vietai atbilstošs, tomēr neiedot nevienu punktu Polijai un Lietuvai bijis patiess kauns.

"Jūs saņēmāt 12 punktus no ukraiņiem! Jūsu atbalsts ir nenovērtējams. Mīļie poļi un lietuvieši, mēs esam jums mūžīgi pateicīgi, un mūsu uzvara ir kopīga gan Eirovīzijā, gan pēc ienaidnieka sakāves," uzsvēra Tkačenko.

Ukrainas žūrija savus 12 punktus atdeva Lielbritānijai, 10 Portugālei, bet 8 Nīderlandei. 7 punkti tika Grieķijai, 6 - Šveicei, 5 - Azerbaidžānai, 4 - Zviedrijai, 3 - Austrālijai, 2 - Armēnijai un viens - Čehijai.

Tikmēr skatītāji Ukrainā maksimālo punktu skaitu atdeva Polijai, bet 10 punktus - Lietuvai.

Kopvērtējumā Polija ieņēma 12. vietu, bet Lietuva - 14. vietu.

Kopvērtējums Eirovīzijā sastāv no divām daļām - žūrijas un skatītāju balsojuma.

Jau ziņots, ka šogad Eirovīzijā ar 631 punktu uzvarējusi Ukraina. Tai ar 466 punktiem sekoja Lielbritānija, kas bija līderos pēc žūriju balsojuma, Spānija - 459, Zviedrija - 438, un Serbija - 312 punkti.

Ukraina Eirovīzijā piedalās kopš 2003.gada, un šī ir tās trešā uzvara.

Latvijas pārstāvji "Citi zēni" Eirovīzijas finālā neiekļuva. Tagad zināms, ka grupa no Latvijas kopā ar dāņiem savās pusfinālā dalījuši 13.vietu 17 dalībnieku konkurencē. "Citi zēni" ieguvuši 55 punktus. Salīdzinoši Islande, kas kā pēdējā - desmitā - no šī pusfināla iekļuva finālā, savāca 103 punktus.

Grupas "Citi zēni" uzstāšanās Eirovīzijas pusfinālā Turīnā

Latvijas grupai "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad" otrdienas vakarā neizdevās iekļūt 66. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā.

gallery icon
8

Žūrija piešķīrusi "Citiem zēniem" 39 punktus (12 punkti no Portugāles, pa 4 - no Moldovas, Islandes un Grieķijas, pa 3 - no Slovēnijas un Bulgārijas, pa 2 - no Armēnijas, Šveices un Lietuvas, bet 1 punkts no Austrijas), bet skatītāju balsojumos saņemti 16 punkti (10 punkti no Lietuvas, 5 - no Ukrainas un 1 no Nīderlandes).