foto: Kenya Wildlife Service
Satraukti Kenijas iedzīvotāji ceļ trauksmi par krūmos paslēpušos lauvu, bet ne viss ir tā, kā izskatās
Maisiņš ar lauvas galvas apdruku, kas sabiedēja vietējos iedzīvotājus.
Trakā pasaule
2022. gada 12. maijs, 13:29

Satraukti Kenijas iedzīvotāji ceļ trauksmi par krūmos paslēpušos lauvu, bet ne viss ir tā, kā izskatās

Jauns.lv

Ar neparastu atgadījumu saskārušies iedzīvotāji no Meru apgabala, kas atrodas tikai kilometra attālumā no Kenijas kalna nacionālā parka. Viņi satraukti brīdinājuši Kenijas savvaļas dzīvnieku aizsardzības dienestu par lauvu, kas slēpjoties kādas mājas dzīvžoga krūmos. Vēlāk gan atklājies, ka tā nebūt nav lauva.

Dienesta darbinieki ieradušies operatīvi un mēģinājuši izvilināt lauvu no slēpņa, bet tā aizdomīgā kārtā nav reaģējusi. 

Liels bijis pārsteigums, kad jau pēc pavisam neilga brīža atklājies, ka tas ir tikai maisiņš. Mājas saimniece bija ielikusi maisiņā ar lauvas attēlu avokado stādus, lai tie neizžūtu. Ievietotie stādi maisam piešķīra reālistisku izskatu, un apkārtējie iedzīvotāji to sajauca ar lauvas galvu, kas lūkojas cauri krūmiem.

Brīdī, kad tika izsaukts dienests, sieviete, kura krūmos bija novietojusi maisiņu, nebija mājās. Kad viņa ieradās, dienesta darbinieki brīdināja par lauvu un operatīvi lika viņai doties iekšā mājā. Sieviete tobrīd nesaprata, ka trauksme sacelta viņas maisiņa dēļ.

Kenijas savvaļas dzīvnieku dienests uzslavēja sabiedrību par modrību. "Neskatoties uz to, ka tā bija viltus trauksme, mēs slavējam sabiedrību par trauksmes celšanu, lai mazinātu iespējamās sekas," teikts paziņojumā.

Sarunā ar BBC dienesta pārstāvis Sairuss Mbijive sacīja, ka, lai gan sen nav saņemti ziņojumi par klaiņojošām lauvām šajā apgabalā, tomēr daži iedzīvotāji bija sūdzējušies, ka viņu mājlopi ir pazuduši. Šī iemesla dēļ darbinieki pret incidentu izturējušies ar īpaši lielu piesardzību un nopietnību, vispirms nodrošinot, ka visi ir drošībā.

Tēmas