foto: Anthony Behar/Sipa USA/ Vida Press
Modele Kara Delaviņja uz sarkanā paklāja bez bēdu atrāda savu psoriāzi
Kad Delaviņjai pievērsās fotogrāfi, modele novilka žaketi, atklājot savu kailo augumu, kas laistījās zeltā.
Sarkanais paklājs
2022. gada 6. maijs, 11:25

Modele Kara Delaviņja uz sarkanā paklāja bez bēdu atrāda savu psoriāzi

Jauns.lv

Mūsdienās parādās aizvien vairāk drosmīgu sabiedrībā populāru cilvēku, kuri nebaidās un nevairās atklāt savus šķietamos "trūkumus". Gadiem ilgi modes pasaule centusies retušēt modeļu ādas nepilnības, tāpēc jo īpaši drosmīgs šķiet pasaulslavenās modeles Karas Delaviņjas iznāciens uz sarkanā paklāja "Met Gala" ballē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Angļu modele un aktrise uz Metropolitēna muzeja Kostīmu institūta balles "Met Gala" sarkanā paklāja izgāja, tērpusies sarkanā kostīmā. Kad Delaviņjai pievērsās fotogrāfi, modele novilka žaketi, atklājot savu kailo augumu, kas laistījās zeltā.

Vērīgākie pamanīja, ka vienīgais, kas nebija apklāts ar mirdzošu zelta krāsu, bija Delaviņjas tetovējumi un psoriāzes pleķi virs un ap elkoņiem.

Modele Kara Delaviņja uz sarkanā paklāja "Met Gala" kostīmu ballē

Mūsdienu sabiedrībā parādās aizvien vairāk drosmīgu sabiedrībā populāru cilvēku, kuri nebaidās un nevairās atklāt savus šķietamos "trūkumus". Gadiem ilgi modes ...

gallery icon
16

Ādas slimības izraisītie sarkanie plankumi, kas nereti ir niezoši un zvīņaini, bija redzami modeles roku iekšpusē un aizmugurē, un tie mērķtiecīgi bija atstāti atklāti.

Šī nav pirmā reize, kad modele neļauj psoriāzei mainīt viņas dienas plānus. 2013. gadā, Parīzes modes skates aizkulisēs viņa atklāja, ka slimība uzliesmo tieši saspringtā laikā, kad ir daudz jāstrādā. "Tā ir pa visu manu ķermeni," viņa sacīja. "To nevar izārstēt, ir vienkārši jāpaņem brīvdiena."

Tik dažādā Kara Delaviņja modeles gaitās un dzīvē

gallery icon
40

Dažus gadus vēlāk Delaviņja intervijā laikrakstam "The Times" atklāja, ka daži kolēģi baidījušies, ka viņas psoriāze ir lipīga. "Cilvēki vilka cimdus un negribēja man pieskarties, jo domāja, ka tā ir, piemēram, spitālība vai kas cits," viņa sacīja.

Iepriekš par savu pieredzi ar psoriāzi atklāti stāstījusi arī sabiedrības dāma Kima Kardašjana, kura slimību mantojusi no mātes Krisas Dženeres, dziedātājas Sindija Lopere un Lianna Raimsa, aktrise Keitija Louza.

Psoriāze ir bieži sastopama hroniska autoimūna sistēmiska slimība, no kuras cieš vairāk nekā 125 miljoni cilvēku visā pasaulē. Psoriāze var parādīties jebkurā vecumā, un tās simptomi visuzskatāmāk ir novērojami uz ādas.

Psoriāzei ir tendence būt cikliskai - uzliesmot dažas nedēļas vai mēnešus, bet pēc tam uz kādu laiku mazināties.

Svarīgi ir atcerēties, ka psoriāze nav infekcijas slimība - tā nav lipīga.

2022. gada "Met Gala" viesi uz sarkanā paklāja

gallery icon
88

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās