Kino
2022. gada 12. aprīlis, 18:17

Pie skatītājiem dodas jauna kriminālā komēdija “Uzticības persona”

Jauns.lv

Nākamajā nedēļā, 22. aprīlī, ceļu pie skatītājiem uzsāks režisora Jurija Skorobogatova kriminālā komēdija “Uzticības persona”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Filmas sižets stāsta par Arti Baranovski - “reģistratoru”, kurš palīdz saviem klientiem atvērt kompānijas un bankas kontus, reģistrējot tos uz fiktīvām firmām. Stundu pirms viņš dodas uz savām kāzām, viņam ir jāatrod Jana - fiktīvas firmas valdes locekle -, kuras kontā ir ieskaitīta ļoti liela summa. Kad gadījuma darbu veicēja tiek pārvērsta par lēdiju, kurai patiešām varētu piederēt šāds konts, viņai rodas savs plāns tālākajai notikumu attīstībai.

Arti filmā atveidos aktieris Jurijs Djakonovs, bet Janu - Marija Linarte.  Filmā būs redzami arī: Egons Dombrovskis, Igors Čerņavskis, Mārcis Lācis, Zane Aļļēna un Kaspars Gods.

foto: Publicitātes

Filmas režisors Jurijs Skorobogatovs stāsta, kā rādās scenārija ideja: “Tas radās relatīvi sen, filmējot sociāla rakstura raidījumus, kur redzēju dažādu cilvēku stāstus, kas dzīvo atšķirīgos sociālajos slāņos. Vide ietekmē cilvēka apziņu, lai cilvēks mainītu apziņu, viņam jāmaina vide. Filmā tiek apspēlēts jautājums, vai tā vide, kur cilvēki tiecas ir labāka par esošo? Tas ir stāsts par cilvēka izaugsmi – Jana var paskatīties uz sevi no citas puses, pieņemot lēmumus savas dzīves tālākajai attīstībai, tādejādi izraujoties no vides, kurā viņa ir bijusi, bet pārmaiņas nāk ar negaidītu smaciņu. Kādas? Tas jau jāskatās filmā.”

Režisors, rakstot scenāriju biju pārliecināts, ka vienīgā aktrise, kas spēs iznest Marijas tēla lomu būs Linarte.

foto: Publicitātes

“Jana Zīlīte ir jauna meitene, kas ir dzīves pabērns, dzīvojusi vairākos bērnu namos, nav piedzīvojusi nekādu pilnvērtīgu ģimeni, tēva nav, mamma- alkoholiķe. Nokļuvusi uz ielas, viņa pelna naudu mammai un brālim ar veidiem, kādi ir iespējami uz ielas, līdz satiek Arti un viss mainās,” par lomu teic Linerte.

Savukārt Arta lomas tēlam bija jārunā gan latviešu, gan krievu valodā. Par savu spilgtāko ainu stāsta Jurijs Djakonovs, kas atveido galveno lomu filmā “Uzticības persona”: Man ar savu raksturu gribējās iet tālu, lai viss ir pēc iespējas ticami. Tēlojot šo lomu, es vēlējos, lai kadrā viss izskatās reālistiski. Varu uzsvērt, ka filmā ir moments, kur man ar bisi šauj pie galvas. Uz šo avatūru man vajadzēja pierunāt producenti, lai filmētu šo ainu kadrā. To skaņu un tās bailes es vēl ilgi atcerēšos, kaut tika šauts ar tukšām lodēm. Tāpat kā šķūņa dedzināšanu, kas bija episka. Protams, spīdzināšana, slīcināšana un dedzināšana arī nav kas tāds, ko aktieris piedzīvo bieži filmēšanas laukumā.”

foto: Publicitātes

Jurijs Skorobogatovs ir jauns režisors Latvijas kino pasaulē. Absolvējis Latvijas Nacionālo Filmu skolu divas reizes - vienreiz kā operators un otro reizi kā režisors. Pēdējos desmit savas dzīves gadus ir pavadījis, darbojoties dažādās televīzijas programmās un strādājot par operatoru un realitātes šovu režisoru.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās