foto: Mario Pietrangeli / BACKGRID/ Vida Press
FOTO: cietumā apprecējies "WikiLeaks" dibinātājs Asanžs
Jauno sievu pavadīja Asanža tēvs un brālis
Slavenības
2022. gada 23. marts, 23:31

FOTO: cietumā apprecējies "WikiLeaks" dibinātājs Asanžs

Jauns.lv

23. martā cietumā Londonā apprecējies vietnes "WikiLeaks" dibinātājs Džūljens Asanžs (50). Par viņa sievu kļuvusi viņa ilggadējā dzīvesbiedre un bērnu māte Stella Morisa.

Asanžs, kura izdošanu pieprasa ASV, kopš 2019.gada ir ieslodzīts Belmāršas cietumā Londonā. Asanžam ASV ir izvirzītas apsūdzības par pretspiegošanas likumu pārkāpumu saistībā ar 2010.gadā "WikiLeaks" publicētajiem tūkstošiem militāro un diplomātisko dokumentu.

Pārim pagājušā gada nogalē tika dota atļauja precēties. Kāzu ceremonijā piedalījās četri viesi, kā arī divi oficiāli liecinieki un divi apsargi.

Džūljena Asanža kāzas - ceremonija cietumā, sievas svinības uz ielas

23. martā cietumā Londonā apprecējies vietnes "WikiLeaks" dibinātājs Džūljens Asanžs (50). Par viņa sievu kļuvusi viņa ilggadējā dzīvesbiedre un bērnu ...

gallery icon
18

38 gadus vecā juriste Morisa pēc ceremonijas tikusies ar Asanža atbalstītājiem un publiski griezusi kāzu torti. Sanākušie apbēruši jauno sievu ar konfeti un pavadījuši ar apsveikumiem un saucieniem "brīvību Džūljenam Asanžam".

Morisa bija tērpusies kāzu kleitā ko darinājusi britu modes dizainere Vivjena Vestvuda. Arī viņa iestājusies pret Asanža izdošanu ASV. 

"Es jūtos ļoti laimīga un ļoti skumja. Es mīlu Džūljenu no visas sirds, un es vēlos, lai viņš būtu šeit," sanākušajiem sacīja Morisa, vīra aizturēšanu raksturojot kā "nežēlīgu un necilvēcīgu".

Zināms, ka pāris attiecības sāka 2015. gadā, un viņiem ir divi kopīgi bērni, kuri arī piedalījušies laulību ceremonijā kopā ar Asanža tēvu un brāli.

Pie Ekvadoras vēstniecības ēkas Lielbritānijā protestē Džūljena Asanža atbalstītāji.

gallery icon
30

Vašingtona vēlas tiesāt 50 gadu veco Asanžu par ASV pretspiegošanas likumu pārkāpumu saistībā ar 2010.gadā "WikiLeaks" publicētajiem tūkstošiem nopludināto militāro un diplomātisko dokumentu. Atbilstoši šīm apsūdzībām Asanžam draud 175 gadu cietumsods.