foto: Instagram
"Lai nekļūtu par izstumto dzimtenē." Pazīstama ukraiņu dziedātāja Latvijā parāda, kā palīdz kara bēgļiem
Slavenības
2022. gada 22. marts, 15:55

"Lai nekļūtu par izstumto dzimtenē." Pazīstama ukraiņu dziedātāja Latvijā parāda, kā palīdz kara bēgļiem

Jauns.lv

Pēc tam, kad parādījās raksti par nodokļu nemaksāšanu Ukrainā un pilsonības maiņu pret Maltas, dziedātāja Svetlana Loboda taisnojās, parādot savu Ukrainas pasi. Bet šodien māksliniece, kuru kritizē par viņas mīlestību pret Krieviju un nevēlēšanos nosaukt Putinu par agresoru, ierakstīja video, kurā pastāstīja par savu palīdzību Ukrainas bēgļiem.

Savā "Instagram" lapā Svetlana Loboda publicējusi video, kurā informē, ka kopā ar ģimeni apmeklē dažādus migrācijas dienestu punktus, brīvprātīgo centrus un palīdz cilvēkiem, kuriem nepieciešams ēdiens, sadzīves ķīmija, medikamenti.

Tā palīdzot nodrošināt ar nepieciešamo cilvēkus, kuri kara dēļ spiesti pamest savas mājas, raksta "segodnya.ua". Pēc visa spriežot, Loboda atrodas Latvijā.

foto: Instagram

Video aprakstā viņa norādīja, ka tagad ir brīvprātīgā un viņai nospļauties par tiem, kas viņu neuzskata par patrioti: "Kopš kaujas sākuma mans birojs pārkvalificējies par brīvprātīgo štābu. Es ik brīdi sniedzu vispusīgu palīdzību viņu darbā un daru visu, kas no manis atkarīgs, lai katrs cilvēks varētu saņemt kaut vai pirmās nepieciešamības priekšmetus.

foto: Instagram

Zinu, ka mūsdienās arvien biežāk parādās visādi "saraksti", kuros cilvēkus atkal mēģina sadalīt pēc principa "vai esi pietiekami labs, lai būtu patriots". Tad, lūk, es jums teikšu: man nospļauties par jūsu sarakstiem!

Prieks, ka jums ir laiks ar to nodarboties... bet es iešu iztērēt vēl pāris miljonus grivnu, lai iepirktu pamperus un maisījumus badā mirstošiem bērniem! Zema paklanīšanās visiem, kas šodien brīvprātīgi kopā ar mani!"

Taču nebūt ne visi pozitīvi attiecas pret Svetlanas jauno paziņojumu. Tas, ka viņa tagad palīdz ukraiņiem esot apsveicami, bet viņa joprojām neeesot nosaukusi Putinu par kara vaininieku Ukrainā.