Slavenības
2022. gada 10. marts, 06:27

"Draugi Krievijā ir manī vīlušies," - Markus Riva pārrāvis visas saites ar krievu šovbiznesu

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Latviešu dziedātājs Markus Riva vēl nesen bija plānojis doties uz Krieviju, lai piedalītos kādā TV projektā, taču nu visas saiknes ar kaimiņzemes šovbiznesu pārrāvis, šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mūziķis Markus Riva, īstajā vārdā Miķelis Ļaksa, savulaik Krievijā bijis biežs viesis, ir pat startējis televīzijas šovā "Gribu pie Meladzes".

Šis šovs tika rādīts televīzijā gan Krievijā, gan Kazahstānā, gan Baltkrievijā, gan Ukrainā. To veidoja ukraiņu producenti, bet filmēšana notika Maskavā. Beidzamo gadu laikā jo īpaši Markus bija iekarojis ukraiņu atzinību šovbiznesa aprindās. 2018. gadā ieguvis prestižo mūzikas balvu "Gada dziesma" – par savu duetu ar Ukrainā populāro dziedātāju Myata.

Karjera un draugi Ukrainā

“Pirmo reizi Ukrainā biju pirms desmit gadiem – kā parasts tūrists. Tad tur izvērtās arī mana muzikālā karjera, jo sāku piedalīties TV šovā "Gribu pie Meladzes". Sāku strādāt ar ukraiņu producentiem, kuri palīdzēja man uzsākt karjeru krievvalodīgajās teritorijās. Biju tur biežs ciemiņš, bieži lidoju uz Ukrainu. Katru nedēļu braucu, sadarbojos ar ukraiņu komponistiem, vairākas dziesmas esmu ierakstījis ukraiņu valodā. Mana profesionālā saikne ar Ukrainu ir ļoti, ļoti liela. Manās acīs šī tauta ir ļoti draudzīga. Ļoti ilgu laiku Ukraina ir bijusi kā manas otrās mājas. Beidzamo reizi Kijivā biju pagājušā gada jūlijā, kad piedalījos TV projektā. Pēc tam Covid-19 dēļ mana radošā darbība Ukrainā bija stipri ierobežota,” stāsta Markus.

Cenšas informēt cilvēkus Krievijā

Mūziķis uzsver, ka iespēju robežās cenšas darīt visu, lai palīdzētu Ukrainas iedzīvotājiem. Īpaši jāpiedomājot par informatīvo telpu sociālajos tīklos, kur Rivam ir daudz sekotāju gan no Ukrainas, gan Krievijas.

“Man ir daudz sekotāju no Krievijas, un viņiem ir cita informācijas telpa. Viņiem mediji projicē pavisam citu informāciju. Tā nu es cenšos izmantot savas platformas, lai varētu runāt par to, kas notiek realitātē. Ir man Krievijā tādi draugi, kas raksta, ka es izplatu nepareizu informāciju, ka esot manī vīlušies. Bet mani tas neskar, neietekmējos. Es neiesaistos diskusijās ar viņiem,” pauž Riva un uzskata, ka “jāizmanto sociālie tīkli, lai par notiekošo zinātu visa pasaule, galvenokārt Krievijas iedzīvotāji”.

“Šobrīd ir tāds laiks, ka arī tepat mūsu Latvijā notiek kaut kāda šķelšanās. Cilvēkiem jāsaprot, ka ne visi krievvalodīgie iedzīvotāji Latvijā ir ļauni. Arī viņi nepiekrīt Putina režīmam. Mums jābūt ļoti iecietīgiem un jāiedziļinās katra cilvēka nostājā. Nevajag nosodīt tikai tāpēc, ka kāds runā krieviski,” uzsver mūziķis.

Par radošo darbību

“Man marta sākumā bija plānots viens TV projekts Krievijā. Šo braucienu esmu atcēlis un negrasos doties uz Krieviju. Man nav nekas pret cilvēkiem, pret nāciju. Šeit konkrēti redzama Putina agresija. Man ir ļoti daudz draugu un paziņu, kas dzīvo Maskavā un Krievijā, kuri arī ir pret notiekošo. Man sāp arī par viņiem. Ka viņu zemē viņu līderis dara to, kas šobrīd notiek …” pārdomās dalās Markus. Mūziķis uzsver, ka viņa darbība Krievijas un Ukrainas šovbiznesā viennozīmīgi ir apstājusies: “Bet es ļoti ceru, ka šis agresīvais periods atrisināsies un pasaulē iestāsies miers.”

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās