Izkliedzot savas dvēseles sāpes, Džamala savāc 67 miljonus eiro Ukrainas atbalstam
foto: Instagram/ Jamala
Ukraiņu dziedātāja Džamala.
Mūzika

Izkliedzot savas dvēseles sāpes, Džamala savāc 67 miljonus eiro Ukrainas atbalstam

Jauns.lv

Ukraiņu dziedātāja Džamala uzstājusies Vācijas nacionālajā "Eirovīzijas" atlasē kā viesis un izkliegusi savas dvēseles sāpes, izpildot dziesmu "1944", ar kuru pirms sešiem gadiem uzvarēja šajā starptautiskajā dziesmu konkursā. Ar savu aizkustinošo priekšnesumu viņai izdevies savākt 67 miljonus eiro Ukrainas atbalstam, ziņo "The Kyiv Independent".

Izkliedzot savas dvēseles sāpes, Džamala savāc 67 ...

"Paldies Vācijai! Pateicoties ikvienam no jums, "Eirovīzijas" dziesmu konkursa nacionālās atlases šova laikā Vācijā tika savākti 67 000 000 eiro. Visa nauda tiks ziedota Ukrainas atbalstam," sociālajā vietnē "Instagram" raksta dziedātāja.

Viņa pateicas ikvienam, kurš atbalsta ukraiņus "cīņā par tiesībām dzīvot dzimtenē – veidot savu nākotni zem mierpilnām debesīm."

Viņa skaidro, ka ir devusies prom no Ukrainas, baidoties par savu bērnu drošību.

"Pēc tam, kad būšu evakuējusi savus bērnus uz Stambulu, es veltīšu visu laiku, kas man ir, lai pastāstītu cilvēkiem patiesību par to, kas šobrīd notiek Ukrainā. Intervija pēc intervijas. Apvienotā Karaliste, Spānija, Francija... Es vēlos, lai pasaule uzzina par ļaunumu, kas pie mums ir nonācis. Lai atbalstītu Ukrainu, mēs organizēsim divas īpašas izrādes Vācijā un Rumānijā. Šie priekšnesumi notiks "Eirovīzijas" dziesmu konkursa nacionālo atlašu laikā. Visi līdzekļi tiks ziedoti Ukrainas armijai. Ziniet, dziesma 1944 man diemžēl ir ieguvusi jaunu nozīmi. Bet mēs uzvarēsim. Atkal," pirms "Eirovīzijas" atlasēm rakstīja Džamala. 

Par savākto līdzekļu skaitu Rumānijā pagaidām netiek ziņots. Vācijā "Eirovīzijas" nacionālā atlase notika 4. martā, bet Rumānijā - 5. martā.