foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet+" - stāsti par leģendām un androīdu uzaudzinātajiem
Kadrs no zinātniskās fantastikas seriāla "Vilku audzinātie".
TV
2022. gada 15. februāris, 17:30

Nedēļas jaunumi "Tet+" - stāsti par leģendām un androīdu uzaudzinātajiem

Jauns.lv

"Tet+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Helio iTV", šonedēļ lūkojiet dokumentālu filmu "Džūlija", zinātniskās fantastikas seriāla "Vilku audzinātie" otro sezonu un mūsu sporta leģendas Oskara Melnbārža stāstu.

Stāsts par leģendu

Filma "Džūlija" ("Julia") stāsta par leģendāru pavārgrāmatu autori un TV superzvaigzni, kura mainīja amerikāņu uzskatus par pārtiku, televīziju un pat par sievietēm.

Izmantojot vēl neredzētus arhīva kadrus, personīgos fotoattēlus, pirmās personas stāstus un visprogresīvāko, brīnišķīgo ēdienu kinematogrāfiju, filma pauž Džūlijas Čaildas spēcinošo stāstu par sievieti, kura slavu ieguva 50 gadu vecumā. Dokumentālo filmu "Džūlija" skatieties "Tet+ Kino" angļu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Māte un Tēvs jaunā sabiedrībā

Zinātniskās fantastikas seriāla "Vilku audzinātie" ("Raised by Wolves") otrajā sezonā androīdu partneri Māte un Tēvs kopā ar sešiem cilvēku bērniem pievienojas jaunizveidotajai ateistu kolonijai Kepler 22b noslēpumainajā tropu zonā.

Taču orientēšanās šajā dīvainajā, jaunajā sabiedrībā ir tikai sākums viņu nepatikšanām, jo Mātes “dabiskais bērns” draud iznīcināt cilvēces paliekas. Aizraujošo zinātniskās fantastikas seriālu – ne tikai jaunās sērijas, bet arī visu pirmo sezonu – skatieties "Tet+ Filmas un seriāli" angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu vai angļu valodā.

Filma par cilvēku sportā

Latvijas visu laiku titulētākais bobslejists Oskars Melbārdis gandrīz stundu garā, personīgā un emocionālā stāstā – jaunākajā "Tet studio" dokumentālajā filmā "Melbārdis" – atklāj, kā ir būt profesionālajā sportā un ko tas ir prasījis no viņa dzīves.

Armanda Tripāna veidotā filma ir par cilvēku, kurš ar pirmo soli treniņā veidojis sevi par medaļnieku un tajā pašā laikā spēris soli pretī savai fiziskās un mentālās veselības sagrāvei. Par laimes brīžiem un bezdibeņiem. Par sportistu, kurš daudzus iedvesmojis tiekties uz mērķi ne vien sportā, bet arī dzīvē. Ko tas prasījis no paša Oskara? Vai iegūtās medaļas un sasniegumi ir bijuši ieguldītā darba, laika, emocionālo kritienu un pacēlumu vērti?

Melbārža un Ķibermaņa ekipāžas 3. un 4. divnieku braucienā Phjončhanā

Pirmdien, 19. februārī, abi Latvijas vadošie bobsleja divnieki Oskars Melbārdis ar stūmēju Jāni Strengu un Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu ...

gallery icon

Režisors Armands Tripāns atklāj, ka būtībā filma ir Oskara Melbārža autordarbs, jo maniere, kādā uzņemta filma, ir paša olimpiskā čempiona tuvplāna saruna ar skatītāju. “Manās acīs Oskars ar savu maigo dvēseli, kas, tēlaini izsakoties, ir kā plīša lācītim, neiederas brutālajā un smagajā sportā. Viņš lielākās cīņas nav aizvadījis ledus trasēs, bet gan brīžos, kurus neviens nav redzējis – domās un perfekcionismā. Ne viss ir zelts, kas spīd! Šī filma nav par visu laiku labāko Latvijas bobslejistu – tā ir par cilvēcību, kas sportā un dzīvē piemīt retajam,” atzīst Armands Tripāns.

Godīgs, tiešs un tajā pašā laikā arī mīlestības pilns Oskara Melbārža stāsts režisora Armanda Tripāna veidotajā dokumentālajā filmā "Melbārdis" skatāms "Tet+ filmas un seriāli".