Sporta zvaigznes
2022. gada 17. janvāris, 05:50

Gada sportiste Tīna Graudiņa uz sarkanā paklāja pazaudē kurpi

Žurnāls "Kas Jauns"

“Es visiem sportistiem novēlu nepazaudēt to prieku un bērnišķīgo patiku, ko dod nodarbošanās ar sportu, un tad neizpaliks arī panākumi!” - aicina pludmales volejboliste Tīna Graudiņa, kas "Trīs zvaigžņu balvas" ceremonijā šomēnes tika sumināta kā gada sportiste Latvijā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
“Tā balva patiešām ir ļoti smaga! Nu jāsāk apzināties, kas ir noticis. Šajā nominācijā ir ļoti spēcīga konkurence, bet domāju, ka biju to pelnījusi,” pēc balvas saņemšanas teica Tīna Graudiņa.

Sportistei pagājušais gads bija ļoti intensīvs un ražīgs – Dienvidkalifornijas Universitātes komandas sastāvā Tīna uzvarēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas finālturnīrā, kļūstot par pirmo NCAA čempioni Latvijas pludmales un klasiskā volejbola vēsturē, bet kopā ar spēles partneri Anastasiju Kravčenoku izcīnīja ceturto vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs.

"Trīs zvaigžņu balvas" ceremonijā ejot pēc balvas, Tīnai gan gadījās misēklis - viņa uz sarkanā paklāja palika bez vienas kurpes. Taču volejboliste nesamulsa un ar smaidu tika ar šo ķibeli ātri galā. “Tas tikai izkrāsoja šo pasākumu, cilvēkiem jau patīk tādas lietas redzēt! Viss kārtībā, gadās!” pēc ceremonijas par šo notikušo ķezu pasmējās Tīna, sakot, ka piedzīvojusi gluži vai Pelnrušķītes stāstu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Tīna "Trīs zvaigžņu balvas" pasniegšanas ceremonijā ieradās tērpā, kas īpaši izcēla viņas sportisko augumu. “Paldies par komplimentiem. Bet par šo kleitu nekāda īpašā stāsta nav. Noskatīju to veikalā un nopirku,” atklāj daiļā volejboliste, kura jau nākamajā dienā pēc balvas saņemšanas atgriezās Losandželosā, kur studē Dienvidkalifornijas Universitātē. “Turpināšu tur mācības maģistrantūrā un spēlēšu volejbolu. Maijā jānospēlē ASV čempionātā, un tad jau sāksies pilnā pludmales volejbola sezona. Turpināšu spēlēt vienā pārī ar Anastasiju Kravčenoku,” nākotnes plānus iezīmē sportiste.

Pirms diviem gadiem Tīna treneru aptaujā tika izraudzīta par ASV universitāšu labāko pludmales volejbolisti, bet kā augstskolā novērtēja viņas izcīnīto ceturto vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs? “No volejbolistiem esmu pirmā studente ASV, kura kvalificējusies olimpiskajām spēlēm, bet, ja runā par manu universitāti, esmu viena no 40 mūsu augstskolas olimpiešiem. No manas augstskolas olimpiādē bija vairāk sportistu nekā visā Latvijas olimpiskajā delegācijā, un savā universitātē es nekas īpašs neesmu, slavas siena man nav izveidota,” smejas Tīna Graudiņa.

Graudiņa un Kravčenoka Tokijā cīnās par olimpisko bronzu

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka piektdien piedzīvoja zaudējumu Tokijas olimpisko spēļu turnīra bronzas finālā, sacensības noslēdzot ceturtajā vietā.

gallery icon

Pirms došanās uz saulaino Kaliforniju volejboliste pauda prieku, ka Ziemassvētku brīvdienās Latvijā izdevies izbaudīt ziemu. “Esmu tik neizsakāmi priecīga par to, jo beidzamos četros gados man ziemu izbaudīt nebija sanācis – te es esmu tur, kur ziemas nav, te arī pašā Latvijā sniegotas ziemas nebija. Taču šoziem gan varēju kārtīgi izslēpoties ar distanču slēpēm!”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!

FOTO