Slavenības
2022. gada 16. janvāris, 06:30

Olimpiskais čempions Edgars Krūmiņš ticis pie jauna deguna

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā "Trīs zvaigžņu balvas" ceremonijā tika pie četrām balvām, taču pēc tām varēja ierasties tikai divi no četriem basketbolistiem. Kāpēc? To skaidrojis žurnāls "Kas Jauns".

"Trīs zvaigžņu balvas" pasniegšanas ceremonijā godina Latvijas sporta izcilības

gallery icon

Izrādās, Agnis Čavars un Kārlis Pauls Lasmanis saķēruši Covid-19, tāpēc bija spiesti palikt mājās, un uz skatuves pēc balvām kāpa tikai Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un puišu treneris Raimonds Feldmanis. Turklāt arī Edgars Krūmiņš, kas olimpiskajā finālā varonīgi cīnījās pat ar lauztu kāju, uz ceremoniju ieradās gandrīz uzreiz no operāciju galda.

“Man otrdien uztaisīja degunam operāciju. Domāju, ka čiks un gatavs, bet beigās izrādījās – bija diezgan traki. Tikai vakar vakarā man to degunu nedaudz atlaida un varēju nu jau mazliet labāk paelpot. Bet tā līdz tam spēju tikai gulēt gultā, un viss,” žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis Edgars.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Olimpiskais čempions Edgars Krūmiņš pēc balvas ieradās ar atjaunotu degunu, kas basketbola cīņās ticis salauzts vairākkārt.

Viņam deguns ticis lauzts neskaitāmas reizes, skrimslis bijis tik ļoti bojāts, ka vairākus gadus basketbolists spēja elpot tikai caur vienu nāsi. “Bija jau iecerēts, ka operāciju man taisīs 2021. gadā, taču tuvojās olimpiskās spēles, bija bažas, ka tas nepaspēs sadzīt, tāpēc pie jauna deguna tiku tikai tagad. Nu jāpagaida, kad pēc pāris dienām izņems no deguna tur ievietotās plastmasas, un beidzot varēšu elpot kā normāls cilvēks! Jo dakterīte, kas mani operēja, brīnījās, kā es vispār līdz šim spēju caur degunu ieelpot,” teic Edgars Krūmiņš un uz jautājumu, kas bija sāpīgāks – izoperētais deguns vai lauztā kāja olimpiskajā finālā, nosmej: “Es par to kāju tad nemaz nedomāju. Sakodu zobus un spēlēju tālāk. Jo zināju, ka tagad vai nekad, ka šī ir mūsu iespēja uzvarēt. Sportisti uz olimpiādi brauc ne jau, lai taupītu sevi, šajās sacensībās sevi izliek visu līdz pēdējam!”

Latvija 3x3 basketbolā izcīna vēsturisku zelta medaļu: emocijas pēc spēles un apbalvošana

Tokijas olimpiskajās spēlēs parādījās jauns basketbola paveids – 3x3 basketbols, kurā ar milzu panākumiem piedalījās arī Latvijas vīriešu valstsvienība (Nauris ...

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!