foto: Publicitātes
Aktrisi Lieni Sebri pat pludmalē atpazīst kā Tutu
Aktrise Liene Sebre Tutas tēlā.
Slavenības
2022. gada 8. janvāris, 06:10

Aktrisi Lieni Sebri pat pludmalē atpazīst kā Tutu

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

​​​​​​​Desmit gadu laikā būdama aktrise Latvijas Nacionālajā teātrī, Liene Sebre (31) nav iemantojusi tik lielu atpazīstamību, kāda gūta beidzamo divu gadu laikā, kopš viņa ir bērnu TV raidījuma "Tutas lietas" seja.

Aktrisei Lienei Sebrei gada nogale bija rosīgs laiks, jo viņa uzstājās Tutas Ziemassvētku koncertos "Piparkūku sirds". Kad biļetes uz pirmajiem koncertiem burtiski tika izķertas stundas laikā, Tutas lietu komanda organizēja papildkoncertus, lai arī pēc gadumijas ģimenēm būtu iespēja kopā izbaudīt sirsnīgo gaisotni koncertos kopā ar Tutu - aktrises Lienes Sebres atveidoto bērnu draudzeni.

foto: Publicitātes
Aktrise Liene Sebre Tutas tēlā.

Žurnālam "Kas Jauns" Liene atzinusi, ka piedalīšanās "Tutas lietu" projektā ir pilnībā mainījusi viņas dzīvi, jo TV raidījums, koncerti un pasākumi, kuros viņa iejūtas Tutas tēlā, divu gadu laikā radījuši lielu atpazīstamību.

foto: Publicitātes
Aktrise Liene Sebre Tutas tēlā.

Liene smej, ka savulaik, izvēloties aktrises profesiju, kļūt slavenai nekad nav bijis viņas mērķis, lai gan ar atpazīstamību viņa, protams, rēķinājusies. Taču ar to, ka, ejot pa ielu, cilvēki uz viņu rādīs ar pirkstiem un lūgs kopā fotografēties, viņa rēķinājusies nav nekad. Tomēr tieši tāda bērnu iemīļotā Tutas tēla dēļ ir skatuves mākslinieces ikdienas realitāte – ļaudis viņu atpazīst un uzrunā teju katru reizi, kad viņa sper soli ārpus mājas. “Rēķinos, ka man ir jābūt gatavai ielēkt Tutas lomā kuru katru brīdi,” smaidot saka Liene Sebre, atzīstot, ka izjūt lielu godu un atbildību par būšanu tēlā, kas bērniem patīk, kura pamācībās viņi ieklausās TV raidījumā un ko ir no sirds iemīļojuši.

foto: Publicitātes
Aktrise Liene Sebre Tutas tēlā.

“Visbiežāk jau mani pamana pieaugušie, un tad saka bērniem – re, kur Tuta! Tad visi priecājas, grib mazliet parunāties, kopā nofotografēties. Ir bijis mulsinoši, kad kopā ar draudzeni reiz devos uz kabarē izrādi, un tur mani kā Tutu atpazina divas pieaugušas sievietes un palūdza kopbildi, jo bērni dikti par mani fanojot. Vasarā savukārt sauļojos jūrmalā, un, izrādās, arī tur kāds vīrietis, bērnu tētis, mani bija ievērojis. Ļoti novērtēju, ka cilvēki pacietīgi un pieklājīgi sagaidīja, kad taisīšos uz promiešanu un būšu jau apģērbusies, un tikai tad pienāca klāt, paužot vēlmi kopā nobildēties. Peldkostīmā pozēt gan es nevēlētos,” smaidot teic aktrise, atklājot, ka bijis arī kāds līdz sirds dziļumiem aizkustinošs gadījums, par ko uzzinājusi no savas kolēģes. Proti, viņas meita, Latvijas Nacionālajā teātrī skatoties izrādi "Sudraba slidas", kurā spēlē arī Liene Sebre, atpazinusi savu iemīļoto TV draudzeni Tutu. Meitenīte bija gauži pārdzīvojusi un raudājusi, jo Tuta nav uzvarējusi slidošanas sacensībās...

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Skatuves māksliniece kopā ar dzīvesbiedru aktieri Ģirtu Liuziniku.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!