foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet+" - pašmāju filmas un atzīti HBO seriāli
Kadrs no filmas "Tabu".
TV
2021. gada 27. decembris, 17:00

Nedēļas jaunumi "Tet+" - pašmāju filmas un atzīti HBO seriāli

Jauns.lv

"Tet+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Helio iTV", šonedēļ lūkojiet pašmāju kino un atzītus HBO seriālus.

Pašmāju kino izlase

Lieliska iespēja gada nogalē sevi palutināt, lūkojot jaunākās latviešu filmas – gan tādas, kas jau ieguvušas atzinību pat pasaulē, gan tādas, kas vien nupat sākušas ceļu pie skatītājiem.

Filmas "Tabu" pirmizrāde "Apollo Kino"

Režisora Andreja Ēķa filmas "Tabu" pirmizrāde "Apollo Kino Plaza" 2021. gada 25. novembrī.

gallery icon

Režisora Andreja Ēķa jaunā filma "Tabu" ir romantiska komēdija par pieciem mīlošiem pāriem, kuri meklē jaunas emocijas, lai padarītu savu kopā būšanu vēl saskanīgāku un krāšņāku. Viņiem viss ir kārtībā – gan mīlestība, gan uzticība, gan cieņa, un ir kāda vēlme, par ko skaļi nemēdz runāt.

Tāpat jautriem brīžiem der lūkot komēdiju "Tizlenes", kurā stāstīts par 1999. gadu, kad klasē apsmietās Sarmīte, Katrīna un Sveta ir nolēmušas izmainīt dzīvi un kļūt par skolas populārākajām meitenēm. Iedvesmojoties no tīņu filmām, draudzenes nolemj, ka nepieciešams izlaidumā ierasties ar klases krutākajiem čaļiem. Taču, kad plāns gandrīz izbojā patiesu draudzību, meitenēm nākas saprast, kas ir svarīgāks – popularitāte vai draudzenes.

Filmas "Tizlenes" pirmizrāde kinoteātrī "Forum Cinemas"

25. augustā kinoteātrī "Forum Cinemas" pirmizrādi piedzīvoja pašmāju komēdija "Tizlenes". Plašākai auditorijaitā būs skatāma jau 27. augustā.

gallery icon

Sava veida komēdija ir arī žanru sajaukumā meistarīgi veidotā Matīsa Kažas filma – pašmāju vesterns "Wild East. Kur vedīs ceļš". Filma stāsta par Evu – viņa ir aristokrāte, jauniete, kura uzaugusi baltvācu barona aizbildniecībā. Īsi pirms barona ieplānotajām Evas laulībām ar kādu savdabīgu Vīnes grāfu Eva un viņas guvernante Magda nolemj pretoties barona iecerēm un īsteno bēgšanas plānu. Taču notiekošajā negaidīti iesaistās latviešu zemnieks Mikus, kuru nu tur aizdomās par jaunās dāmas nolaupīšanu. Barona rokaspuiši, valsts kriminālizmeklētājs, ungāru kovbojs un citi varoņi dodas ceļā, lai pazudušos jauniešus atrastu, jo Eva, kā izrādās, ir lielu bagātību mantiniece.

Latviešu vesterna "Wild East. Kur vedīs ceļš" pirmizrāde

2021. gada 6. oktobrī kino "Splendid Palace" notika latviešu vesterna "Wild East. Kur vedīs ceļš" pirmizrāde.

gallery icon

Un visbeidzot – svētkos ir īstais brīdis skatīties Daces Pūces režijas debijas filmu "Bedre", ko Latvija izvirzījusi prestižajai Oskara balvai. Emocionāla un īsti latviska – tā ir filma "Bedre", veidota pēc rakstnieces Janas Egles stāstu motīviem.

Skatītāji ierodas uz Daces Pūces pilnmetrāžas debijas spēlfilmas "Bedre" pirmizrādi

Latvijas kinoteātru repertuāru šonedēļ papildinājusi režisores Daces Pūces pilnmetrāžas debijas spēlfilma “Bedre”, kas jau guvusi starptautisku atzinību un galvenās balvas ...

gallery icon

Tās centrā ir desmitgadīgais Markuss, kam jāpielāgojas jaunajai dzīvei laukos pie omes. Pēc incidenta ar kaimiņu meiteni Emīliju ciema iedzīvotāji uz zēnu sāk lūkoties ar neiecietību un aizdomām, līdz nejaušības dēļ viņš atrod patvērumu pie noslēpumainā vientuļnieka Jūrnieka, kurš dzīvo meža nomalē... Bedre ir satricinošs vizuāls un audiāls piedzīvojums, kura smagums skatītāju vajās vēl ilgi pēc seansa beigām. Tas ir stāsts par ikdienas ļaunumu, aizspriedumiem, mīlestības trūkumu, tomēr tā traģiskums ir sabalansēts ar mierinošām filmas beigām un mākslas dziedinošo varu.

HBO piedāvā:

Viņas ir atpakaļ!

Seriāls "Un tā tas laiks paiet…" ("And Just Like That…") seko kulta darba "Sekss un lielpilsēta" varonēm Kerijai, Mirandai un Šarlotei.

Viņas no sarežģītās dzīves un draudzības 30 gadu vecumā dodas uz vēl sarežģītāku dzīves un draudzības realitāti 50 gadu vecumā. Seriālā "Un tā tas laiks paiet…" redzēsim arī trīs no četrām Seksa un lielpilsētas galveno lomu atveidotājām – Sāru Džesiku Pārkeri, Kristinu Deivisu un Sintiju Niksoni. Nebūs vien valšķīgās Samantas jeb Kimas Ketrelas.

Jauno seriālu, kam ir desmit sērijas, katra pusstundu gara, skatieties "Tet+ Filmas un seriāli".

Lizijas drāma

"Viltība" ("Deceit") stāsta par vienu no bēdīgi slavenākajiem iefiltrēšanās gadījumiem Lielbritānijas tiesībaizsardzības vēsturē.

Pēc Reičelas Nikellas slepkavības 1992. gadā slepenpoliciste Seidija, uzdodoties par Liziju Džeimsu, tiek nosūtīta iegūt pierādījumus, kas nodrošinātu galvenā aizdomās turamā Kolina Staga notiesāšanu.

Četru sēriju garo britu seriālu "Viltība" skatieties "Tet+ Filmas un seriāli".

Ainavu veidotāji

Miniseriāls "Ainavu veidotāji" ("Landscapers") atklāj savādo, bet patieso Sūzenas un Kristofera Edvardsu - maigas bibliotekāres un grāmatveža no Notingemšīras – stāstu.

Viņi nogalināja Sūzenas vecākus un 15 gadus bēga. Seriāls sākas ar policijas pietuvošanos Sūzenai un Kristoferam, kamēr viņi ir Francijā, kur dzīvo nabadzīgi. Maģiskā reālisma elementi liek stāstam līdzināties pasakai, iepazīstinot ar nestabilu sievieti, kura izdzīvoja savas fantāzijas, un viņas uzticamo vīru, kurš to pieļāva.

"Ainavu veidotājus" skatieties "Tet+ Filmas un seriāli".