Slavenības
2021. gada 22. decembris, 18:30

Atklāts, cik lielu atalgojumu Kianu Rīvss saņēmis par lomu jaunajā "Matriksa" filmā

Jauns.lv

Aktieris Kianu Rīvss atgriezies Neo lomā Matriksa franšīzes jaunākajā filmā "Matrikss: Atdzimšana" ("The Matrix Resurrections"), ko straumēšanas vietnē "HBO Max" sāk demonstrēt pusnaktī, bet kinoteātros visā pasaulē no šīs trešdienas, 22. decembra. Reizē ar pirmizrādi atklāts arī honorāra apjoms, kādu aktieris saņēmis… un tas nav lielāks kā par darbu pie kulta franšīzes pirmās filmas 1999. gadā.

Žurnāls “Variety” atklāj mūžam mainīgos kinozvaigžņu honorāra apjomus straumēšanas ēras laikā. Norādīts, ka 57 gadus vecā Kianu Rīvsa pamatalga par Neo lomu filmā “Matrikss: Atdzimšana” svārstās no 12 līdz 14 miljoniem ASV dolāru.

“Matrikss: Atdzimšana” pirmizrādes vakars 2021. gada 19. decembrī Sanfrancisko

gallery icon

Tas ir tikai par dažiem miljoniem vairāk nekā 1999. gadā, kad aktieris strādāja pie nākamā kases grāvēja pirmās filmas “Matrikss” (“The Matrx”). Toreiz Kianu Rivsa honorārs sasniedza 10 miljonus ASV dolāru.

Izdevums “Variety” gan precizē, ka pēc tam, kad jauno filmu beigs demonstrēt kinoteātros, aktieris papildus pamatalgai saņems vēl “noslēdzošo samaksu”.

foto: ©Warner Bros/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Kianu Rīvss un Kerija-Anna Mosa filmā “Matrikss: Atdzimšana” (2021) .

Lai gan šobrīd nav skaidrs, cik aktieris varētu nopelnīt šajā apmaksas veidā, 2006. gadā telekanāls ABC vēstīja, ka Rīvss šādi nopelnījis papildus 25 miljonus ASV dolāru par pirmo filmu.

foto: Warner Bros/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Kerija-Anna Mosa un Kianu Rīvss filmā "Matrikss" (1999).

Filma “Matrikss” kinoteātros guva 171.4 miljonu dolāru peļņu Amerikas Savienotajās Valstīs un 466.6 miljonus visā pārējā pasaulē. Interesanti, ka pirmā darba budžets bija salīdzinoši pieticīgs, vien 63 miljoni ASV dolāru.

Pēc pirmās filmas fenomenālajiem panākumiem sākās darbs pie otrās un trešās filmas vienlaicīgi. Tās uzņēma brāļi Vačovski (šobrīd māsas Vačovskas).

foto: Christopher Victorio/imageSPACE/Shutterstock/ Vida Press
Kerija-Anna Mosa, Lana Vačovska un Kianu Rīvss jaunākās filmas pirmzirādes vakarā.

Lai gan Kianu Rīvsa alga par darbu pie filmām “Matrikss atjaunots” (“The Matrix Reloaded”) un “Matrikss: Revolūcija” (“The Matrix Revolultions”) tā arī netika atklāta, “Celebrity Net Worth” ziņoja, ka papildus honorārā par abiem turpinājumiem aktieris esot saņēmis 120 miljonus ASV dolāru.

Ņemot vērā franšīzes “Matrikss” prātam neaptveramos panākumus, pamatalga par jauno filmu “Matrikss: Atdzimšana” šķiet pārsteidzoši maza. Taču iespējams, ka aktieris piekritis mazākam atalgojumam, lai palīdzētu projekta virzībai, kā to darījis jau iepriekš, jo pēc tam tas atmaksājas ar uzviju.

Kianu Rīvss – aktieris, kurš izaicina Holivudu

gallery icon

Runā, ka Rīvss esot piekritis savas algas samazinājumam par vairākiem miljoniem filmās “Velna advokāts” (“The Devil's Advocate”) un “Aizvietotāji” (“The Replacements”), lai filmas veidotāji varētu pieaicināt projektam arī citas zvaigznes.

Kompānija ABC informē, ka aktieris pieļāvis “dažu miljonu” samazinājumu savā “Velna advokāta” čekā, lai varētu uzaicināt filmēties arī Alu Pačino. Savukārt, piekrītot lomai filmā “Aizvietotāji”, viņš rīkojies tāpat, lai kino ekranizējuma veidotāji varētu uzaicināt piedalīties arī Džīnu Hekmenu.

Kianu Rīvss kopā ar māti "Oskara" ceremonijā 2020. gadā

Pasaulslavenais aktieris Kianu Rīvss (55) jau atkal saviļņojis sirdis - viņš uz "Oskara" balvu pasniegšanas ceremoniju ieradies nevis ar savu ...

gallery icon

Daļu savas peļņas Rīvss ziedoja arī vairākiem aizkadrā palikušiem Matriska pirmās filmas varoņiem – proti, specefektu un tērpu mākslinieku komandām.

“Viņam bija sajūta, ka tie ir galvenie cilvēki, kuriem jāpateicas par filmu, un viņus ir jānovērtē,” norādījis kāds vārdā nenosaukts filmu studijas vadošais darbinieks.

Tiek prognozēts, ka Ziemassvētku brīvdienās jaunā Matriksa filma varētu gūt 60 līdz 70 miljonu dolāru lielus kases ieņēmumus.

Kianu Rīvss un Aleksandra Granta

gallery icon

Filma debitē tikai dažas dienas pēc Zirnekļcilvēka jaunākā ekranizējuma “Zirnekļcilvēks: Mājupceļa nav” (“Spider-Man: No Way Home”), kas uzstādījis pandēmijas laika rekordu, pirmajā nedēļas nogalē nopelnot 260,1 miljonu ASV dolāru.