foto: no privātā arhīva
Juris Kulakovs cīnījies ar nopietnām veselības problēmām - pārcietis divas sirds operācijas
Juris Kulakovs.
Slavenības
2021. gada 21. decembris, 06:47

Juris Kulakovs cīnījies ar nopietnām veselības problēmām - pārcietis divas sirds operācijas

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Grupas "Pērkons" līderis Juris Kulakovs (63) jau pusotru gadu ir laulībā ar lidostas "Rīga" Komunikācijas vienības vadītāju Lauru Kulakovu. Komponists žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis par gadu savā dzīvē, kurā nav trūcis pārbaudījumu, un liels atbalsts bijis tieši viņa sieva.

Kulakovs šajā pavasarī neilgi pirms dzimšanas dienas un pirmās kāzu jubilejas saskārās ar ļoti nopietnām veselības problēmām. Viņu piemeklējusi mirdzaritmija, kas ir gana nopietna sirds slimība. Mūziķis labu laiku pavadījis Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā. Viņš žurnālam "Kas Jauns" tagad atzīst: “Vaina bija nopietna, un lietā tika likta pat elektrošoka metode.” Par to, ka veselības pasliktināšanās bijusi gana nopietna, liecināja arī fakts, ka tēvu steigšus ieradās apmeklēt arī viņa meita Justīne Šipņevska-Kulakova, kura jau vairākus gadus ar vīru un diviem bērniem dzīvo Francijā.

Atmet smēķēšanu un pieņemas svarā

Kulakovs stāsta, ka šogad arī atbrīvojies no sava otrā netikuma – smēķēšanas. “Tagad esmu kļuvis par visīstāko atturībnieku. Nelietoju grādīgos un nekūpinu. Viss sākās maijā, kad biju Stradiņos. Tur piedzīvoju īstu teroru, kad devos pīpētavas virzienā,” joko mūziķis.

Viņš neslēpj – daudzi bija norūpējušies par viņa veselības stāvokli. “Pīpētājs esmu bijis no agras jaunības. Pamēģināju uzsmēķēt ar skolas puišiem, bet tā nopietnāk ķēros pie lietas aptuveni pēc pilngadības sasniegšanas. Tika izpīpēta paciņa dienā, bet, kad sākās mūziķa gaitas un bohēma, tad jau bez divām paciņām neiztika,” par savu ļuļķētāja stāžu stāsta Kulakovs. Viņš gan sevi vairāk nodēvē par kūpinātāju nekā smēķētāju. Šī netikuma atmešanas laikā piedzīvojis dažādus posmus, un tas neesot bijis viegli. “Kādu laiku biju ļoti nervozs. Ņemot vērā, ka mana kundze smēķē, krist kārdinājumā arī bija vieglāk. Tāpat man bija milzu apetīte un devos pie ledusskapja ikreiz, kad uznāca vēlme uzsmēķēt. Tas beidzās ar to, ka pieņēmos svarā vismaz par desmit kilogramiem. Nu svars pakāpeniski sāk kristies,” pastāsta Kulakovs.

Ciemos pie Jura Kulakova

Ciemos pie Jura Kulakova 2020. gada oktobrī.

gallery icon
28

Pārcietis divas acu operācijas

Šā gada nogalē skatuves māksliniekam atkal nācies atrasties slimnīcā un ne reizi vien. “Gan novembra sākumā, gan beigās man bija acu operācija. Precīzāk – tika uzlabota redze, jo acis apdraudēja katarakta. Tā sāka progresēt. Dzīvi redzēju izplūdušu, un pienāca laiks savest kārtībā savu redzējumu, iedot asumu. No acu operācijām nebaidījos, jo tā jau ir gadu gadiem atstrādāta – 99 procentos izdodas. Protams, jocīgi bija,” par piedzīvoto stāsta Kulakovs.

Arī pēc redzes uzlabošanas izcilais komponists būs joprojām redzams brillēs. “Daktere gan atzina, ka brilles man jāvalkā, kaut vai tā iemesla pēc, ka kāds mani bez tām varētu nepazīt. Esot jāsaglabā savs publiskais tēls,” joko komponists un piebilst, ka rāmīši brillēm būšot tie paši, jānomaina tik stikliņi, kuri piemēroti šā brīža acu gaišumam.

Aizņemas naudu no sievas

Juris atzīst, ka šis gads kā skatuves māksliniekam ir bijis vienmuļš, jo darba piedāvājumi apsīkuši: “Esmu kļuvis par tādu kā mājdzīvnieku. Darba nav, naudas nav. Tik tagad nesen bija viena uzstāšanās, un tuvākajā laikā paredzēts vēl viens privātais pasākums. Jādzied pagrīdē…”

Mūziķis neslēpj sašutumu par peļņas neesamību un atzīst, ka ir bijis tā, ka viņu uztur sieva. “Pārsvarā naudu aizņemos no viņas. Ļoti labi apzinos, ka viņa pelna vairāk par mani, vismaz šobrīd noteikti. Un viņas ienākumi atšķirībā no manējiem ir regulāri. Man šajā pandēmijas laikā ir tā, ka nezinu, cik kurā mēnesī nopelnīšu. Tāds jau neesmu vienīgais… Šis laiks ir nomācošs. Ir bēdīgi,” par krīzi radošajā darbībā nosaka mūziķis. “Šad tad piezvana kultūras ministrs Nauris Puntulis un pajautā, kā man iet, bet es viņam nesūdzos. Saprotu šo visu situāciju. Viņiem kaut kādā ziņā ir vēl grūtāk, jātiek taču galā ar situāciju kopumā. Bet man vispār brīžiem šķiet, ka valdība nesaprot, ko paši dara, tikai izliekas, ka saprot. Jācer, ka tas viss uz pavasara pusi sāks mitēties,” cerību pilns ir komponists.

Festivāls "Kulakova nakts"

Piektdien, 20.jūlijā, Līvānos - komponista Jura Kulakova dzimtajā pilsētā - ar vērienu izskanēja tradicionālais festivāls "Kulakova nakts".

gallery icon
65

Kopdzīvē jūtas labi

Pusotru gadu pēc kāzām ar Lauru Juris ar laulības dzīvi ir apmierināts. “Mums ar kundzi Kundziņsalā klājas labi,” sev raksturīgajā humorā saka mūziķis. Viņš stāsta, ka abi ar dzīvesbiedri ir pašpietiekamas personības. “Sievai ir savas aizraušanās. Viņa ļoti daudz lasa, tik ļoti, ka viņa tajās grāmatās ir iekšā. Es apbrīnoju viņu. Tāpat viņa mācās attālināti kārtējos kursos. Ilustrāciju. Viņai vienmēr ir, ar ko nodarboties,” par sievu labus vārdus teic Kulakovs un pajoko: “Mēs dažreiz pat nesarunājamies. Esam tādi lietišķi, runājam tikai par būtisko un satiekamies gultā. Abi neesam īpaši sabiedriski. Un, piemēram, kad esam veikalā, viņa nevar izturēt, ka lasu sastāvu uz produktu burciņām, un steigšus grib pamest veikalu.”

Kā žurnālam "Kas Jauns" pirms diviem gadiem stāstīja Kulakovs, abu iepazīšanās notikusi kā filmās. Izrādās, jaunās attiecības komponistam izveidojušās, pateicoties grupas "Pērkons" daiļradei. “Spēlējām lidostas Jaungada ballītē Latviešu biedrības namā. Bet tur mēs vēl neiepazināmies. Pēc tam Laurai bija dzimšanas diena. Un kolēģi, zinot, ka viņai patīk "Pērkons", bija izdomājuši dāvanā manu autogrāfu un disku. Nosūtīju elektroniski, bet jubilāre izteica vēlēšanos dabūt oriģinālu. Tā viņa pa ceļam no kāda pasākuma ienāca tam pakaļ pie manis mājas studijā – garā vakarkleitā, augstpapēžu kurpēs un rozi zobos...” pirmo satikšanos ar tagadējo sievu atminējās Kulakovs.

Juris Kulakovs ar grupu "Pērkons" uzstājas pēc brīnumainās izglābšanās

2015. gada 20. februārī klubā „Laternu stundā” notika pirmais grupas „Pērkons” koncerts pēc līdera Jura Kulakova saindēšanās ar alkoholu, kas ...

gallery icon
32

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

foto: no privātā arhīva