Slavenības
2021. gada 20. decembris, 13:44

Karaliene Elizabete II atcēlusi svinīgās pusdienas

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka Lielbritānijas karaliene Elizabete II šonedēļ nolēmusi rīkot svinīgās pusdienas, uz kurām pulcētos līdz 50 cilvēku liels tuvinieku skaits. Apvienotajā Karalistē strauji pieaugošās omikrona izplatības dēļ Viņas Majestāte tomēr pieņēmusi lēmumu atcelt tradicionālās pirmssvētku pusdienas. Tām bija paredzēts notikt šo otrdien Vindzoras pilī, kur karaliene dzīvo pandēmijas laikā.

“Karaliene atcēlusi Ziemassvētku pusdienas koronavīrusa jaunā paveida – omikrona – dēļ. Tika nolemts: ja karalienes Elizabetes II ģimenes pusdienas notiktu, tās apdraudētu pārāk daudz cilvēku,” paziņojis pils oficiālais pārstāvis.

Karaliene Elizabete II rīko pieņemšanu Pasaules Investīciju samita dalībniekiem 2021. gada 19. oktobrī

gallery icon

Viņš arī piebilda, ka “Elizabete II nožēlo lēmumu atcelt tradicionālās Ziemassvētku pusdienas kopā ar ģimeni, bet tā būs pareizā izvēle”.

foto: Maureen McLean/Shutterstock/ Vida Press
Vindzoras pils.

Šie būs karalienes pirmie Ziemassvētki bez vīra prinča Filipa līdzās. Pēc 73 laulībā nodzīvotiem gadiem, šā gada aprīlī 99 gadu vecumā viņš devās mūžībā. Savu 100. dzimšanas dienu, kas bija jūnijā, princis nesagaidīja.

Elizabete II un Edinburgas hercogs no kāzām līdz 73. gadadienai

gallery icon

Karalienes ikgadējās Ziemassvētku pusdienas, kas parasti notika Bekingemas pilī, arī pērn bija jāatceļ, jo Covid delta paveida uzliesmojuma dēļ valstī bija ieviesti stingrāki ierobežojumi.

Karaliene Elizabete II pirmo reizi satiek ģimeni kopš pandēmijas sākuma. 2020. gada decembris

gallery icon

Šobrīd tiek vēl lemts, vai karaliene – kā iepriekš bija plānots – trešdien mēros ceļu uz Sandringemu, lai tur pavadītu Ziemassvētku brīvdienas. Iespējams, ka arī plānotās ģimenes svinības Norfolkas grāfistē esošajā īpašumā Viņas Majestāte tomēr atcels, tāpat kā pērn.

foto: Bav Media / SplashNews.com/ Vida Press
Karalienes Elizabetes II īpašums Norfolkas grāfistē – Sandringema.

Tiek lēsts, ka princis Čārlzs un hercogiene Kamilla, Kembridžas hercogi ar bērniem, princis Endū ar meitām princesēm Beatrisi un Eiženiju, kā arī princis Endrū ar ģimeni karalieni tomēr apciemos, lai viņa svētkos nejustos vientuļa.

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar bērniem ceļā uz baznīcu 2019. gada 25. decembrī

gallery icon

Britu karaliskā ģimene un lielvalstu līderi pieņemšanā “Ēdenes projekta” botāniskajā dārzā Kornvolā

gallery icon

Karaliene Elizabete II vīra 100. dzimšanas dienai par godu iestāda Edinburgas hercoga vārdā nosauktu rozi

gallery icon