Slavenības
2021. gada 12. decembris, 10:44

"Tas ir labs pārbaudījums attiecībām," - aktrise Samira Adgezalova-Abidi devusies pirmajā ceļojumā ar ģimeni

Žurnāls "Kas Jauns"

Spilgtās lomās režisora Dž. Dž. Džilindžera iestudējumos un TV seriālā "Nemīlētie" publikas iepazītā aktrise un modele Samira Adgezalova-Abidi devusies pirmajā ģimenes ceļojumā - ar pandēmijas laikā apņemto vīru un pāra mazo meitu.

“Mana dzīve krasi mainījās, kopš pasaulē plosās Covid-19. Esmu paspējusi izveidot ģimenes dzīvi. Tas bija jēdzīgākais, ko šādā laikā var izdarīt,” smaidot stāsta aktrise, kura par precētu sievu kļuva aizpērn vasarā. Aktrise atzīst, līdzšinējā dzīvē nav daudz ceļojusi un šis ģimenes ceļojums ļāvis palūkoties uz plašo pasauli, tās kontrastiem, kā arī vēl vairāk novērtēt to, cik skaista daba ir tepat Latvijā.

Piepilda savu sapni aizceļot uz Abū Dabī

Pirmais ģimenes ceļojums sākās ar lidojumu uz Budapeštu. “Šajā pilsētā es iemīlējos. Mani ļoti uzrunāja šī romantiskā noskaņa – kalni, ūdens, arhitektūra. Bijām tur, kad visapkārt bija zelta rudens. Tālāk ceļojums turpinājās, ierodoties jau Apvienotajos Arābu Emirātos.

foto: no privātā arhīva

Pirmā pilsēta, kurā uzturējāmies, bija Dubaija. Redzot to dzīvi, iestājās kultūršoks, jo viss tur bija Eiropai pretējs. Atšķirībā no redzētā un sajūtām Budapeštā Dubaijā gan es neiemīlējos,” nosmej aktrise. “Betona džungļi mani neuzrunāja, taču šāds kontrasts ir jāredz. Pēc pieredzētā es vēl vairāk novērtēju dabas esamību Latvijā. Dubaijā īsti nebija iespējas “nolīst” pie dabas, jo tādas tur nemaz īsti nav, tālab mieru un klusumu tur neatrast. Taču mūsu galvenais ceļojuma galamērķis bija Abū Dabī, kur devāmies pēc dažu dienu uzkavēšanās Dubaijā. Abū Dabī bija daudz patīkamāka pilsēta, daudz ģimeniskāka, kas mums visiem bija svarīgi. Tur pavadījām krietni vairāk laika un izbaudījām šo kontrastu pilno pilsētu,” iespaidos dalās Samira.

Bērns nav šķērslis pilnvērtīgai atpūtai

Jaunā māmiņa atklāj, ka meitas Leilas nākšana pasaulē nav liegusi viņai baudīt kvalitatīvu atpūtu. “Kopš meita piedzima, es neesmu novērsusies no ārpasaules, bet turpinu dzīvot kā pirms tam. Apmeklēju kultūras pasākumus, dodos dažādos izbraucienos. Zināms, bērni ir dažādi, bet viņi nevar būt šķērslis tam, lai vecāki dzīvotu pilnvērtīgu dzīvi. Ir vecāki, kuri mazus bērnus neved uz publiskiem pasākumiem. Manuprāt, bērns ir jāsocializē un tad arī nebūs problēmu ar viņu kopā doties jebkur,” uzsver aktrise. “Mūsu meita tālā ceļojuma laikā bija teju vai priekšzīmīga un ļāva mums ar vīru pilnībā izbaudīt ceļojumu, lai gan nenoliegšu, biju noraizējusies, kā nu būs,” atzīst Samira.

foto: no privātā arhīva

Ceļojums, kurš neiztika bez starpgadījuma

Samira stāsta, ka ceļojuma laikā noticis arī negaidīts pavērsiens, jo kādā no pārbraucieniem viņas vīrs autobusā aizmirsis savu mugursomu ar vērtīgām lietām, tostarp datoru. Tas esot bijis spriedzes pilns notikums, taču aizmirstā soma atgūta. Viņa atzīst, ka tajā brīdī ar vīru situāciju risinājuši nekavējoties. “Mēs ar vīru esam ļoti dažādi. Es pēc dabas esmu impulsīva, bet viņš disciplinēts un lietas kārto ļoti konstruktīvi. Tā ir visās jomās. Es vairāk esmu pa mākoņiem, bet viņš pie zemes. Brīdī, kad vajadzēja atgūt somu, mēs rīkojāmies kā izcila komanda. Izsaucām taksometru un braucām pakaļ autobusam, kurā tika aizmirsta soma,” stāsta Samira, kura piebilst, ka šādi notikumi ceļojumā ir ļoti labs veids, kā redzēt to, cik ģimene ir saliedēta un atbalstoša nestandarta situācijās.

foto: no privātā arhīva

Citas interesantākās ziņas un notikumus skatiet žurnālā "Kas Jauns"!