foto: Mārtiņš Ziders
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks tirgošanā izlicis savu piejūras īpašumu
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks.
Slavenības
2021. gada 6. decembris, 06:48

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks tirgošanā izlicis savu piejūras īpašumu

Žurnāls "Kas Jauns"

Ministru prezidenta biedrs, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (55) pārdod savu Lapmežciema īpašumu - kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", to tirgo par 370 tūkstošiem eiro.

“Tiek pārdota brīnišķīga māja pašā jūras krastā Lapmežciemā. Ar privātu izeju uz jūru. Māja ir ļoti klusā vietā, koku ieskauta un paslēpta no kaimiņu acīm. Ļoti laba infrastruktūra,” teikts sludinājumu servisa ss.lv vietnē internetā. Sludinājumā atklāts, ka trīsstāvu mājā ir piecas guļamistabas, sauna, saimniecības telpas, kabinets, liela dzīvojamā istaba, atsevišķa virtuve, trīs sanmezgli, plaša terase. Zemes platība ir 2600 kvadrātmetru, mājas platība – 250 kvadrātmetru.

Ciemos pie Arta Pabrika

Ciemos pie politiķa Arta Pabrika Lapmežciema "Smiltiņos" 2018. gada septembrī.

gallery icon
38

"Smiltiņus", kas atrodas Tukuma novadā esošajā Lapmežciema pagastā, Pabriks iegādājās 2000. gada vasarā par teju 20 tūkstošiem latu. Toreiz uz šī zemes gabala gan atradās tikai “viena dzīvokļa mājas pamati”, vēsta Zemesgrāmatā pieejamā informācija. Politiķis metās īpašumā ieguldīt naudu, un jau 2002. gada septembrī ekspluatācijā tika pieņemta jauna dzīvojamā ēka.

Var tikai minēt, vai īpašuma pārdošana saistīta ar Pabrika laulības šķiršanu – kā zināms, augustā politiķis paziņoja, ka ar sievu Undīni iet katrs savu ceļu. “Vēlamies informēt, ka pēc daudziem patiesi dziļās attiecībās pavadītiem gadiem kopā ar Undīni esam nolēmuši šķirt laulību. Mūsu attiecībās esam daudz pieredzējuši, un šī pieredze ļāvusi attīstīties mums kā personībām. Šis ir bijis smags lēmums mums abiem, bet apzināmies, ka tas ir pareizs un mūsu kopdzīves laiks ir noslēdzies. Esam vienojušies saglabāt labas attiecības arī turpmāk, vienam otru atbalstot. Aicinām visus respektēt mūsu un mūsu bērnu tiesības uz privātumu,” savā "Facebook" kontā septembrī ierakstīja Pabriks.

Viņš ar sievu Undīni iepazinās 1995. gadā Tallinā kādā zinātniskā konferencē, kad bija doktorantūras students Orhūsas Universitātē Dānijā, savukārt Undīne studēja politoloģiju Miera pētījumu un drošības politikas institūtā Hamburgas Universitātē, bet dzīvoja Igaunijā. Toreiz abiem bija jau 30 gadu, Pabriks bija šķīris pirmo laulību un savulaik atklāja, ka iepazīšanās ar Undīni notikusi pavasarī un tā bijusi mīlestība no pirmā acu skatiena – jau pēc pāris mēnešiem abi nolēmuši apprecēties. 1997. gada 28. jūnijā Hamburgā Artis un Undīne mija gredzenus, un kāzas notika Vācijā, Hamburgā. Vispirms bijusi oficiālā dokumentu nokārtošana dzimtsarakstu birojā, bet pēc tam pāris salaulāts baznīcā 60 lūgto viesu klātbūtnē. Medusmēnesi jaunlaulātie pavadīja, ceļojot pa ASV. Undīne pārcēlās uz dzīvi Latvijā pie vīra Valmierā, kas tolaik bija Vidzemes Augstskolas rektors, viņa visai ātri iemācījās latviešu valodu. Arta un Undīnes Pabriku laulībā dzima divi bērni – Hauke Namejs un Alvīne Dārta.

foto: Mārtiņš Ziders
Artis un Undīne 2018. gada septembrī.

Kad Pabriks paziņoja par viņa un Undīnes kopdzīves beigām, žurnāls "Kas Jauns" vēstīja – iespējams, laulības šķiršanas iemesls ir Pabrika varbūtēja ārlaulības mīlas dēka. Jo jau krietnu laiku klīda runas, ka aizsardzības ministram ir dienesta romāns ar savu biroja vadītāju Neldu Otvari. Par aizsardzības ministra un par viņu 25 gadus jaunākās Neldas iespējamo mīlas dēku pirmo reizi sāka runāt pirms divarpus gadiem, kad Aizsardzības ministrijā sāka kulstīt mēles par ministra un viņa biroja vadītājas dienesta attiecībām.

foto: Aizsardzības ministrijas publicitātes foto
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks un viņa biroja vadītāja Nelda Otvare.

Toreiz šis varbūtējais dienesta romāns tika pamatīgi iztirzāts presē; anonīmi kolēģi it kā apgalvojuši, ka ministrs izskatās iemīlējies un teju vai lidinoties mākoņos, no tā pat ciešot darba pienākumi. Bija minēts arī, ka politiķis gan satraucoties, ka par viņa aizraušanos varētu uzzināt laulātā draudzene Undīne. Nekādi fakti vai pierādījumi, ka politiķim tiešām būtu ārlaulības dēka, galdā celti gan netika. "Vakara Ziņu" žurnālisti pašam Pabrikam tiešā tekstā bija vaicājuši, cik tad ilgi viņu saista romantiskas attiecības ar biroja vadītāju Neldu, taču ministrs, nesacīdams ne jā, ne nē, pavēstījis, ka tās esot “pilnmēness muļķības”. Iespējams, toreiz aizsardzības ministram izdevās pārliecināt sievu, ka publiskotais viņa mīlasstāsts ir nelabvēļu, politisko konkurentu izspēlēts ļauns joks, jo laulību gredzens Artim Pabrikam aizvien bija pirkstā un kopā ar sievu viņš apmeklēja vairākus publiskos pasākumus, tostarp kinofilmas "Dvēseļu putenis" pirmizrādi aizvadītā gada sākumā. Taču visai drīz atkal sāka baumot par Pabrika dienesta romānu, turklāt par politiķa romantiskajām attiecībām mēles kulstīja jau ne tikai politiķu aprindās un Aizsardzības ministrijā, bet arī Neldas Otvares dzimtajā Madonas pusē.

Un kur tad tagad, kad Pabriku laulība šķirta un ministra īpašums tiek tirgots, ministrs grasās dzīvot? Pēc viņa amatpersonas deklarācijas spriežot, politiķim vēl ir zeme Iršu pagastā – Aizkraukles novadā. Tāpat bešā nav arī viņa biroja vadītāja un iespējamā mīļotā Nelda Otvare – viņai pieder zeme Kauguru un Ļaudonas pagastā. Zemi Kauguru pagastā turklāt viņa iegādājusies itin nesen – pērn.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!