foto: ddp / Vida Press
Kašķīgie kolēģi jeb Skallija un Malders viens otru nicina; Mināža kašķējas ar Meraiju Keriju
Kadrs no "Amuleta".
Slavenības
2021. gada 22. novembris, 06:13

Kašķīgie kolēģi jeb Skallija un Malders viens otru nicina; Mināža kašķējas ar Meraiju Keriju

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Bieži aktieri kolēģi viens otru dēvē par savu otro ģimeni, citi savā starpā dibina ģimenes. Bet citkārt, kad kameras tiek izslēgtas, viņu starpā valda nicinājums un pat naids.

Nav nevainojama bilde

Aktrises Dženiferas Anistones dusmu pret kolēģi Džeju Moru iemesls ir tikpat sens kā zemeslode – mīlestība. Viņš esot ieņēmis viņas toreizējā mīļotā vīrieša Teita Donovana vietu jeb lomu filmā "Nevainojama bilde" (1997).

foto: ddp/Twentieth Century FOX / Vida Press
Aina no "Nevainojamas bildes".

Tā vietā, lai neapmierinātību demonstrētu pēc kameru izslēgšanas, Anistone to izrādīja visur, kur iespējams. “Būt filmas uzņemšanā, kad galvenā aktrise nav priecīga par manu klātbūtni un to parāda jau no pirmās dienas... Man nebija liela kino pieredze, un, lai gan tika testēti daudzi slaveni čaļi, es kaut kā tiku pie vadošās lomas. Anistone iekliedzās: “Nevar būt! Jūs jokojat!” Skaļi starp ainām! Burtiski gāju pie mammas un raudāju,” sāpīgo pieredzi pēc vairāk nekā desmit gadiem atklāja aktieris.

Strīpa pret Hofmani

 

Uzņemot filmu "Krāmers pret Krāmeri" (1979), aktieriem Merilai Strīpai un Dastinam Hofmanim neesot bijis viegli sastrādāties.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Dastins Hofmanis un Merila Strīpa.

Viens no incidentiem radies, kad Strīpai izdevās pierunāt režisoru veikt pāris izmaiņu scenārijā. Tās ieraugot, Hofmanis esot dusmīgi kliedzis: “Merila, kad beigsi vienreiz plivināt feminisma karogu un sāksi filmēties.”

Pēc tam ainā, kur bija jāatveido vardarbība, Hofmanis esot pārkāpis robežu jeb pārspīlējis ar tēlojumu: “Tā bija mana pirmā filma, mans pirmais kadrs pirmajā filmā, un viņš man iedeva pļauku. Un tas filmā ir redzams, tas bija par daudz.”

Skarbā mīlestība

Aktieru Vina Dīzela un Dveina Džonsona strīds filmu "Ātrs un bez žēlastības" dēļ ir bijis ļoti publisks, sākot no komentāriem presē līdz pat personīgiem apvainojumiem sociālajos tīklos.

foto: ddp/Universal / Vida Press
Aina no filmas "Ātrs un bez žēlastības 5".

Dīzels uzstāj, ka viņš pats esot bijis pie vainas: “Hobsa tēlā bija grūti iemiesoties. Mana tā laika pieeja nepieciešamā snieguma sasniegšanai bija skarbā mīlestība.” Un, lai gan Džonsons ir ne tikai cīkstonis, bet viņam arī ir ievērojama kino pieredze, Dīzels savu attieksmi uzdrošinās attaisnot ar filmas mākslinieciskajām nepieciešamībām.

Nejaukā

Baumas, ka seriāla "Sekss un lielpilsēta" aktrises Sāra Džesika Pārkere un Kima Ketrela reālajā dzīvē nav draudzenes, dzima, kad Ketrela sadusmojās, uzzinot, ka Pārkere par seriālu nopelna vairāk nekā kolēģes.

foto: CAMERA PRESS/Jerry Watson / Vida Press
Sāra un Kima.

Pārkere kašķi noliedza: “Nedomāju, ka kāds vēlētos ticēt, ka es nemīlu Kimu. Es viņu dievinu! Es bez viņas filmā nepiedalītos.”

Kriss Nots un Sāra Džesika Pārkere seriālā "Sekss un lielpilsēta"

Kriss Nots un Sāra Džesika Pārkere seriālā "Sekss un lielpilsēta".

gallery icon

Pēc gadiem, kad tika runāts par seriāla trešo turpinājumu filmā, atkal baumoja, ka Ketrelas prasības esot kā dīvai. Ketrela arī vairs neklusēja: “Šajā mirklī es varētu uzrunāt "Seksa un lielpilsētas" komandu, jo īpaši Sāru Džesiku Pārkeri, jo, manuprāt, viņa varēja būt jaukāka. Es nezinu, kas ir viņas problēma, jo man to nav.”

Darbs ellē pie Sātana

Repere Nikija Mināža šovam "American Idol" pievienojās 2013. gadā, un jau drīz ar kolēģi dziedātāju Meraiju Keriju uzplauka sāncensība.

Rezultātā Mināža Meraiju nosauca par “niknu, nepašpārliecinātu sievieti”, kura tā arī nekad nav radījusi singlu Nr. 1. Vēlāk Kerija atzina, ka laiks šajā šovā esot bijis īpaši nepatīkams: “Ja godīgi, man riebās. Tas bija, kā katru dienu doties uz darbu ellē pie Sātana.”

Labi tēlots

Gadiem ilgi kaislīgākie seriāla "X faili" fani gaidīja, kad nemanāmais galveno varoņu Skallijas un Maldera flirts rezultēsies ar mīlas stāstu ja ne seriālā, tad vismaz reālajā dzīvē.

foto: CAMERA PRESS/James Peltekian / Vida Press
Duhovnijs un Andersone.

Tomēr gadiem ilgs darbs kopā nozīmēja to, ka ikdienā aktieri Džiliana Andersone un Deivids Duhovnijs jau bija viens otram apnikuši. “Tik tuva iepazīšanās rada nicinājumu. Mēs strīdējāmies par neko. Mēs nevarējām izturēt viens otra skatienu,” reiz skaidroja Deivids.

Intrigantes

Skumjas ziņas seriāla "Intrigante" faniem – augstākās klases dāmas, ko atveido Bleika Laivlija un Leitone Mīstere, aizkadros viena otru burtiski ignorējot.

foto: /All Over Press/Vida Press/ Vida Press
Leitone un Bleika.

Iemesls esot garās, kopīgās darba dienas. Kāds no seriāla komandas paziņojis: “Leitone domā, ka Bleika ir egomaniaks, bet pati Bleika jūtas apspiesta. Viņa ignorē kolēģi, jo zina, ka pašas karjerā ir gaidāmas lielākas lietas.” Šo izteikumu Laivlijas publicisti pat necentās atspēkot: “Bleika un Leitone nekad nav bijušas labākās draudzenes. Bleika dodas uz darbu, izdara to un atgriežas mājās.”

Par daudz drāmas, par maz darba

Arī seriāla "Amulets" galveno lomu atveidotājām Šenonai Dohertijai un Alisai Milāno neizdevās sastrādāties, un tāpēc jau pēc trešās sezonas Šenona seriālu pameta.

foto: ddp / Vida Press
Kadrs no "Amuleta".

“Filmēšanās laukumā bija par daudz drāmas un par maz darba azarta. Man ir 30 gadi, un man vairs nav laika drāmai,” paziņoja Šenona. Kopš tā laika sievietes esot izlīgušas un, kā apgalvo Milāno, pat regulāri sazinās.