foto: CAMERA PRESS/LNC / James Murphy / Vida Press
Mānīšanās par attiecībām un seksa ierakstu noliegšana - kā slavenības mums ir melojušas
Džolija un Pits.
Slavenības
2021. gada 21. novembris, 09:32

Mānīšanās par attiecībām un seksa ierakstu noliegšana - kā slavenības mums ir melojušas

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Kamēr mānīšanās par vecumu ir sīkums, meli par narkotiku lietošanu, plaģiātismu, krāpšanu un krāpšanos ir ne tikai lieli, bet ar nopietnām sekām. Slavenību nepatiesības atkal un atkal pierāda, ka meliem ir īsas kājas.

Nevainības jautājums

Bijušais 2000. gadu ideālais pāris – mūziķi Britnija Spīrsa un Džastins Timberleiks - atbilstoši mūziķes menedžeru iecerētajam nevainīgajam tēlam ar seksuālām attiecībām it kā esot gaidījuši līdz kāzām.

foto: CAMERA PRESS/Gary Lewis / Vida Press
Džastins un Britnija.

Vismaz tā apgalvoja Britnija: “Par nevainības jautājumu. Tas ir personisks lēmums, kas atspoguļo to, kā jūtos. Man ir tik daudz emociju, ka vēlos uzgaidīt, līdz zināšu, ka esmu kopā ar īsto cilvēku un esmu precējusies.”

Attiecībām beidzoties, Džastins tomēr atzinās, ka šīs attiecības nav bijušas nemaz tik nevainīgas. “Mēs bijām kopā divus gadus, un es domāju, ka viņš ir īstais. Bet kļūdījos. Nedomāju, ka viņš tā mani nodos,” sašutusi bija mūziķe.

Gandrīz kā pasakā

Mūziķa Eda Šīrana popularitātes celšanai, kā izrādās, ir noderējuši arī meli.

Eda Šīrana koncerts Latvijā

2015. gada 16. februārī “Arēnā Rīga” uzstājās britu mūziķis Eds Šīrans.

gallery icon

2017. gadā tika vēstīts, ka britu princese Beatrise kādas ballītes laikā esot nejauši ar zobenu apskādējusi mūziķa seju. Pāris mēnešu vēlāk Šīrana stāsts izrādījās klaji meli. “Nodevējs” bija kolēģis mūziķis Džeimss Blānts: “Eds bija piedzēries, trakoja un sagriezās. Mēs izgudrojām amizantu stāstu, un cilvēki tam noticēja. Beigās tas bija ļoti apkaunojoši.”

Par vēlu nožēlai

"Tour de France" čempionam, riteņbraucējam Lānsam Ārmstrongam bija viss, lai ieietu vēsturē kā leģenda. Ja vien viņš nebūtu krāpies.

Steroīdu lietošana sportā ir tabū, un gadiem ilgi Lānss arī bija tas, kurš dievojās, ka nelieto neko, kas uzlabo viņa sportista spējas. Tas izrādījās tik tālu no patiesības – izmeklēšanas rezultātā 2012. gadā viņam tika atņemti septiņi "Tour de France" čempiona tituli. Protams, tagad viņam nekas cits neatliek kā tikai nožēla: “Ir jau par vēlu, un tā ir mana vaina. Tie bija meli, ko neskaitāmas reizes atkārtoju. Savus lēmumus biju izdarījis, un tās ir manas kļūdas.”

Nepatiesi patiesie apmelojumi

Kurš gan var aizmirst to, kā bijušais ASV prezidents Bils Klintons 1998. gadā TV ekrānā paziņoja, ka “viņam nav bijušas seksuālas attiecības ar šo sievieti”.

Klintones mīļie - vīrs Bils un vienīgā meita Čelsija

gallery icon

Šie meli ir kļuvuši par visu laiku slavenākajiem politiskajiem meliem, kad Bils par divus gadus ilgām seksuālajām attiecībām ar Moniku Levinsku meloja tā, ka kutēja pat ausis: “Tas, ko vēlos teikt un atkal atkārtot Amerikas iedzīvotājiem, – man ar šo sievieti nav bijušas seksuālas attiecības. Nekad neesmu melojis. Šie apmelojumi ir nepatiesi.”

Monikas Levinskas dzīve

gallery icon

Tomēr tiesas priekšā un vēlāk atkal TV viņa nākamais paziņojums jau bija citāds: “Man patiešām bija attiecības ar Levinskas kundzi, un tas bija nepareizi. Maldināju cilvēkus, tostarp arī savu sievu. Es to ļoti nožēloju. Šī situācija ir starp mani un diviem maniem mīļākajiem cilvēkiem – sievu un meitu –, un Dievu.”

Apietā patiesība

TV šovu zvaigzne, uzņēmēja Kailija Dženere ilgi stāstīja, ka viņas lūpu pilnīgais izskats esot panākts ar meistarīgām meikapa uzklāšanas spējām.

Kailijas Dženeres dzīves ainiņas

Foto no modeles, uzņēmējas un sociālo tīklu zvaigznes Kailijas Dženeres "Instagram" profila.

gallery icon

Tomēr 2015. gadā ģimenes šovā "Keeping Up With the Kardashians" viņa pati beidzot atzinās: “Man ir lūpu filleri. Lūpas bija mans nepašpārliecinātības iemesls, tāpēc to izdarīju. Vēlējos atzīties, bet cilvēki tik ātri grib mani tiesāt par pilnīgi visu. Es nemeloju, es tikai apgāju patiesību.” Lai kā ietu vai pieietu, meli ir un paliek meli.

Lai rūpētu mūzika, nevis attiecības

Grupas "White Stripes" līderi Džeks un Mega kopš 90. gadiem visiem stāstīja, ka ir brālis ar māsu. Bet nebija! Viņi ir vīrs ar sievu.

Meli esot dzimuši tā iemesla dēļ, ka abi ticēja, ka, esot asins radiniekiem, klausītāji vairāk pamanīs viņu mūziku, nevis attiecības. Patiesība atklājās vien 2005. gadā, un Džeks attaisnojās: “Smieklīgi, ka cilvēki domā, ka mēs ar Megu vēlu vakarā sēžam pie lampas un domājam melus cilvēku muļķošanai. Ja mēs prezentētu sevi citādāk, kā mūs uztvertu? Redzot grupu, kas sastāv no diviem cilvēkiem – vīrs un sieva, draugs un draudzene –, visiem viss ir skaidrs. Bet, kad grupa ir brālis ar māsu, tas šķiet daudz interesantāk.”

Neprecīza matemātika

Aktieriem Bredam Pitam un Dženiferai Anistonei šķiroties, aktrise Andželīna Džolija nepagurusi apgalvoja, ka krāpšanas nav bijis, ka tā nav vainojama pie laulības gala.

foto: Gorassini-Hahn-Nebinger/Abaca/Si/ Vida Press
Dženifera un Breds.

Tomēr pāris mēnešu vēlāk Džolija paziņoja, ka zem sirds nēsā Pita bērnu. Runājot par kopīgās filmas "Smits un Smita kundze" uzņemšanu, Pits esot “iemīlējies” filmēšanas laukumā, bet turpināja apgalvot, ka matemātika ir kļūdaina un neuzticība neesot bijusi.

Pits un Džolija "Malefisentas" pirmizrādē

Breds Pits un Andželina Džolija apmeklē filmas „Melnā feja Malefisenta” pirmizrādes vakaru Losandželosā

gallery icon

Skandāls, kas padarīja slavenu

Šovu zvaigzne Kima Kardašjana 2007. gada intervijā liedzās, ka viņas mīlas dzīvē neeksistē seksa ieraksts: “Seksa ieraksts neeksistē! Rejs Džī nav tāds vīrietis, kurš kaut ko darītu atriebības dēļ. Neeksistē tāds naudas daudzums, kas mani pārliecinātu šādu ierakstu, ja tāds vispār būtu, publicēt. Man nauda nav vajadzīga.”

Kima Kardašjana pēc šķiršanās no Kanjes Vesta 2021. gada martā

gallery icon

Pāris mēnešu vēlāk izrādījās, ka šāds ieraksts tomēr eksistē: “Vēlos atvainoties, ka nebiju godīga. Bet neviens taču negrib, lai tā būtu patiesība, kur nu vēl publiski pieejama.” Pateicoties šim ierakstam, viņa kļuva par slavenību, tāpēc vien ir arī aizdomas, ka pati ģimene to varētu būt publicējusi.