foto: Publicitātes
Bukmeikeri uzvaru "X faktorā" prognozē 17 gadu vecajam Eduardam
TV
2021. gada 5. novembris, 16:49

Bukmeikeri uzvaru "X faktorā" prognozē 17 gadu vecajam Eduardam

Jauns.lv

Svētdien, 7. novembrī, tiks uzsākta muzikālā cīņa TV šova "X faktors" fināla tiešraidēs, kur par naudas balvu 10 000 eiro un ekskluzīvu līgumu ar mūzikas ierakstu kompāniju "Universal Music Group" sacentīsies 12 dalībnieki.

"Betsafe" bukmeikeri izteikuši savas prognozes gan par to, kas būs pirmie, kas pametīs šovu, gan to, kurš 12. decembrī plūks uzvaras laurus.

Svētdien uz šova “X faktors” skatuves pirmo reizi kāps visi 12 dalībnieki, izpildot vienu muzikālu priekšnesumu, pēc kura tieši skatītājiem būs jānovērtē dalībnieku sniegums.  Skatītāji arī lems, kuri divi dalībnieki pametīs šovu un kuri turpinās cīņu par uzvaru šova finālā 12. decembrī.

Pašlaik bukmeikeri par skatītāju favorītu uzskata 17 gadus veco Eduardu Rediko, kurš ne reizi vien jau piedalījies dažādos mūzikas šovos un ieguvis gana lielu sekotāju skaitu "Instagram". Viņa iespējas uzvarēt vērtētas ar 20 procentu varbūtību. No Eduarda tikai nedaudz atpaliek mērķtiecīgā Diona Liepiņa.

foto: Publicitātes

Viņa skatītājiem palikusi atmiņā ne tikai ar lielisko vokālu, bet arī ar neviltotajām emocijām – gan vērtējot konkurentu uzstāšanos, gan to, kā šova trešajā sezonā Diona asarām acīm pameta šovu "Krēslu izaicinājumos", saņemot “nē” no žūrijas. 19 gadu vecās meitenes uzvaras iespēja tiek lēstas 17 procentu apmērā.

Tāpat favorītu pulkam tiek pieskaitīta Intara Busuļa novadniece Grēta Grantiņa (22), atvēlot 14 procentu varbūtību viņas uzvarai.

foto: Publicitātes

Tieši tikpat augstu novērtēta arī grafiskā dizainera Deniela Bērziņa iespēja šovā iegūt pirmo vietu. Pēc bukmeikeru prognozēm, lielāks risks pamest šovu jau pirmajos raidījumus ir kādam no vokālajiem ansambļiem –  meiteņu grupai “WE”, duetam “Neprāts” vai puišu grupai “Audiokvartāls”.

“Šogad ir sevišķi grūti noteikt galveno favorītu, jo šogad izskatās ir stiprāks sastāvs, ja salīdzinām to ar iepriekšējiem gadiem. Teju visiem dalībniekiem ir iepriekšēja lokālu vai starptautisku muzicēšanas konkursu pieredze,” uz lielo konkurenci šā gada “X faktorā” norāda “Betsafe” likmju eksperts Valters Rozmanis.

Vienlaikus viņš tomēr vērš uzmanību uz atsevišķiem dalībniekiem: “Pāris priekšnesumi tomēr izklausījās pārliecinošāki. Es vēlētos izcelt Eduardu Rediko, kuram ir pieredze Krievijas šovā “Balsis. Bērni”, tāpat arī Dionu Liepiņu un Grētu Grantiņu. Iespējams, ka ļoti nozīmīga pēdējās šova nedēļās būs tieši aktivitāte sociālajos tīklos. Eduardam jau pašlaik ir 16 tūkstoši sekotāju "Instagram", turpretim Dionai šajā pašā platformā seko vairāk nekā 8 tūkstoši. Arī dažiem citiem šova dalībniekiem šis skaitlis mērāms vairākos tūkstošos. Sezona ir ļoti interesanta, jo šoreiz, es teiktu, iespējas ir visiem.”

Gan žūrijas locekļi, gan arī aktīvākie komentētāji sociālajos tīklos norādījuši, ka tieši meiteņu grupā konkurence šogad bijusi vislielākā. Daudzi “dīvāna komentētāji” arī uzskata, ka tieši no šīs dalībnieku grupas, kuru vada mūziķis Intars Busulis, nāks šova uzvarētāja. Arī “Betsafe” bukmeikeri sliecas piekrist šim apgalvojumam, atvēlot šādam scenārijam 43 procentu varbūtību.