Vaikuli Dzintaros sagaida ar ovācijām un ziediem. FOTO
Festivāla „Laima Vaikule Rendez-vous” pirmajā vakarā Laima sadziedājās ar Latvijas dziedātājiem, tostarp Andri Ērgli, Intaru Busuli un Jāni Stībeli.
Slavenības
2015. gada 9. jūlijs, 12:19

Vaikuli Dzintaros sagaida ar ovācijām un ziediem. FOTO

Jauns.lv

Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē 8. jūlijā norisinājās festivāla „Laima Vaikule Rendez-vous” pirmais koncerts, kurā uz skatuves kāpa latviešu mākslinieki. Laima jau solīja, ka, neskatoties uz sinoptiķu prognozēm, koncerti būs saulaini. Viņa nelika vilties!

„Laima Vaikule Rendez-vous” koncertu pirmajā vakarā uz skatuves bez Lasimas kāpa Intars Busulis, Linda Leen, Jānis Stībelis, Andris Ērglis un Aminata Savadogo, kura godam pārstāvēja Latviju šā gada Eirovīzijas konkursā. Bija plānots, ka koncerta apmeklētājus ar muzikālu uzstāšanos priecēs arī Krievijas zvaigzne Jeļena Vaenga, taču koncerta laikā Intars Busulis klātesošajiem pavēstīja, ka viņa neesot ieradusies, jo dziedātājai izkritis zobs. Publika, pateicoties Busuļa humora izjūtai, šo vēsti uzņēma ar smaidu, bez vilšanās. Pārsteigumu ar vairākām dziesmām sarūpēja negaidīts Verkas Serdjučkas priekšnesums.

Koncerta laikā Vaikule nomainīja vairākus tērpus, kuri kā allaž bija gaumīgi un pārdomāti. Dziedātāja Linda Leen atkal no Vaikules izpelnījās lielas uzslavas – Laima nodēvēja Lindu Leen par skaistāko latviešu dziedātāju. Vaikule neskopojās ar komplimentiem arī Aminatai un citiem viņas koncerta dalībniekiem, kas kāpa uz skatuves. No publikas gan tieši Laima izpelnījās vislielāko skatītāju atzinību – skaļas ovācijas pēc dziesmām, ziedu klēpjus pēc koncerta. Pasākumā izskanēja gan Vaikules zināmākās dziesmas, gan kompozīcijas kopā ar pārējiem mūziķiem. Neiztika bez populārās Andra Ērgļa dziesmas „Ripoja akmens” un Intara Busuļa dziesmas „Brīvdiena,” kā arī Jāņa Stībeļa populārā hita par pienu.

Šovakar 9. jūlijā Laimas viesi būs gruzīnu estrādes primadonna Nani Bregvadze, kolorītā estrādes un kiča dīva Verka Serdjučka, kas tikko pārradusies no filmēšanās Holivudā, kā arī vienmēr atraktīvais Boriss Moisejevs, leģendārās 80. gadu bītgrupas „Sekret” līderis Maksims Leonidovs un krievu rokenrola klasiķis Valērijs Sjutkins.

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders