Mūzika
2021. gada 6. oktobris, 11:26

“Nirvana” plāno mainīt albuma “Nevermind” vāku pēc grupas iesūdzēšanas tiesā

Jauns.lv

Bijušais “Nirvana” bundzinieks un rokgrupas “Foo Fighters” dibinātājs Deivs Grols intervijā ar “The Sunday Times” sacīja, ka bijušie grupas dalībnieki apsver iespēju mainīt albuma “Nevermind” vāku tā 30. gadadienas svinību ietvaros.

“The Sunday Times” publicētā intervija ar Deivu Grolu atzīmēja pirmo reizi, kad kāds no bijušajiem grupas biedriem publiski paudis savu viedokli par augustā uzsāktajiem tiesas darbiem saistībā ar “Nirvana” albuma “Nevermind” vāka bildi.

foto: Amer Ghazzal/Shutterstock/ Vida Press
Rokgrupas "Nirvana" albums "Nevermind".

“Man ir daudz idejas tam, kā mums vajadzētu mainīt šo attēlu, taču redzēsim, kas notiks. Esmu pārliecināts, ka mēs nāksim klajā ar kaut ko labu,” intervijā sacīja Grols.

Bijušie grupas “Nirvana” dalībnieki septembrī paziņoja, ka albums “Nevermind” jaunā skanējumā tiks atkārtoti laists klajā šā gada novembrī, atzīmējot tā 30. gadadienu. “Es domāju, ka ir daudz vairāk, uz ko tiekties, nekā apstāties tādu lietu dēļ,” Grols intervijā komentēja grupas iesūdzēšanu tiesā.

Kurts Kobeins

gallery icon

Jau ziņots, ka grupu “Nirvana” un dziedātāja Kurta Kobeina īpašuma pārstāvi tiesā iesūdzējis Spensers Eidens, kura bērnības foto attēlots uz pasaules slavenā “Nevermind” albuma vāka.

Losandželosā dzimušais Eldens tiesas dokumentos apgalvo, ka viņa "identitāte un oficiālais vārds ir mūžīgi saistīti ar komerciālo seksuālo izmantošanu, ko viņš pieredzējis kā nepilngadīgais un, kas ir izplatīta un pārdota visā pasaulē no brīža, kad viņš bija bērns, līdz šodienai".

Viņš apgalvoja, ka viņa vecāki nekad nav rakstiski piekrituši izmantot foto un viņiem neesot samaksāts.

Uz slavenā albuma vāka, kuru izvēlējās tolaik grupas līderis Kurts Kobeins, redzams kails zīdainis, kurš zem ūdens peld pēc dolāra banknotes.

foto: imago/Future Image
Grupas "Nirvana" dalībnieki (no kreisās) Deivs Grols, Kurts Kobeins un Krists Novoseliks 1991. gadā.

"Nevermind" ir amerikāņu rokgrupas "Nirvana" otrais studijas albums, kas izdots 1991. gada 24. septembrī. Kritiķi to atzinuši par vienu no visu laiku izcilākajiem albumiem.

Tas guva labus komerciālus panākumus, lai arī pati grupa uz panākumiem necerēja. Albums visā pasaulē pārdots vairāk nekā 30 miljonos kopiju.