Slavenības
2021. gada 22. septembris, 05:44

Nacionālā teātra zvaigzne Agnese Budovska pēc mazuļa nākšanas pasaulē atgriežas uz skatuves

Ieva Valtere

Jauns.lv

Aktrise Agnese Budovska (29) kļuvusi par mammu, un ar pirmizrādi pagājušajā nedēļā viņa palēnām atgriežas uz Nacionālā teātra skatuves.

Nacionālā teātra aktrise Agnese Cīrule lielu pārsteigumu saviem sekotājiem sagādāja jūlija izskaņā, kad sociālās saziņas tīklā "Instagram" nomainīja uzvārdu un ievietoja kāzu foto, atklājot, ka teikusi jāvārdu savam iecerētajam – kolēģim Matīsam Budovskim.

Tas daudzos raisīja neizpratni, pat liekot pārskatīt interneta resursos pieejamo informāciju, vai tad Agnese jau nav bijusi reiz precējusies. Izrādījās, vasarā aktrise pie vīra izgājusi otro reizi. Taču tiem, kas uzmanīgi sekojuši līdzi Agneses intervijām, nebija jaunums, ka no pirmā vīra, Austra Cīruļa, viņa šķīrās jau pagājušā gada sākumā. Aktrise neslēpa, ka pie šāda lēmuma nonākusi, nevēloties dzīvot “pusdepresīvās nelaimīguma sajūtās vienam ar otru”, ka bijis sāpīgi un aizvainojums, bet tam, tostarp ar teātra kolēģu atbalstu, tikts pāri. Pagājušā gada aprīlī Agnese arī atklāja, ka viņai veidojas jaunas attiecības.

Kā tagad izrādās, laulības nav vienīgais, kas aktrises sakarā pārsteidz daudzus, – viņa pandēmijas aizsegā – tā teikt, bez sabiedrības modrās acs – kļuvusi par mammu, un tas, pēc visa spriežot, noticis jau pagājušā gada rudenī. Atgriešanās teātrī Budovskai notika šā gada augusta vidū, piedaloties Raimonda Paula melodiju spēlē "Man 30 gadu". No repertuāra izrādēm tuvākajā laikā neviena ar Agneses dalību nav paredzēta, izņemot pagājušajā nedēļā dienasgaismu ieraudzījušo Ditas Lūriņas režisēto traģēdiju "Ferdinands un Luīze". Tajā, būdama hercoga favorītes lēdijas Milfordas lomā, viņa uz skatuves atgriežas spēka pilna, apliecinot gan savas muzikālās dotības un aktrises talantu, gan fizisko formu. Starp citu, izrāde zīmīga tieši ar to, ka aktieriem jābūt pa spēkam “lidot” vai citādi pārvietoties augstāk par skatuves dēļiem.

Iestudējuma "Ferdinands un Luīze" pirmizrāde Nacionālajā teātrī

Ceturtdien, 16. septembrī, pirmizrādi piedzīvoja viens no Latvijas Nacionālā teātra šīs sezonas vērienīgākajiem iestudējumiem – Frīdriha Šillera traģēdija “Ferdinands un ...

gallery icon
139

Agnese Nacionālajā teātrī strādā kopš 2014. gada. Viņa ir saņēmusi "Spēlmaņu nakts" balvu kā gada labākā jaunā skatuves māksliniece, ir arī nominēta kategorijā "Gada aktrise" – 2018. gadā par titullomu izrādē "Salome". Tāpat Agnese aktīvi darbojas kino – bijusi lomās filmās "Pelnu sanatorija", "Homo novus", "Pilsēta pie upes", atveidojusi galveno sieviešu lomu LTV seriālā "Sarkanais mežs", kurā spēlēja arī viņas tagadējais vīrs Matīss.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!