Slavenības
2021. gada 4. septembris, 05:22

"Naudas dēļ paskrēju garām savai ģimenei," - Nauris Brikmanis par to, ka sešus gadus nav bijis mājās

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Daudzu iemīļotais mūziķis, aktieris, humorists un grupas "Dziļi violets" solists Nauris Brikmanis žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis par naudas nozīmi savā dzīvē.

Nauris Brikmanis šovā "Izklausies redzēts"

Nauris Brikmanis šovā "Izklausies redzēts".

gallery icon
76

Brikmanis žurnālam "Kas Jauns" atklājis, cik pagājušais gads, kad Latvijā plosījās koronavīrusa pandēmija un krīze pamatīgi skāra arī izklaides industriju, mainījis viņa naudas tērēšanas paradumus. Naurim naudas trūkuma dēļ pērn nācās izpārdot savu iedzīvi, jo teju vienīgie iztikas līdzekļi bija vecāku pabalsts 11 eiro apmērā. Lai risinātu finanšu problēmas, mūziķis pārdeva savu automašīnu un motociklu. Tagad šī pieredze liek vairākkārt pārdomāt par sapelnītās naudas izlietojumu.

“Man šobrīd ir tāds posms, ka ir ļoti daudz darba. Plānotājs ir aizpildīts bez brīvdienām. Uzstāšanās ar grupu, dažnedažādi pasākumi un kāzas. Darba ir ļoti daudz, bet no tā īsti nevaru atteikties, jo šobrīd ir tā situācija, kad nevaru prognozēt, kā ar peļņas iespējām būs tuvākajā nākotnē, tāpēc jāņem visi darbi. Esmu pateicīgs kosmosam, ka ir darbs,” stāsta Brikmanis.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Daudziem liekas, ka mana dzīves puse ir tas jautrais smaidīgais Nauris, taču draugi zina, ka esmu pilnīgi cits. Es cenšos mīlēt dzīvi un būt pozitīvs. Katru dienu varu lūgties kosmosam, lai būtu laimīgs, bet ne vienmēr dzīves apstākļi ir tādi, lai tāds būtu,” atzīst mūziķis.

Viņš pēc pērn gūtās pieredzes, kad nācās palikt bez iztikas līdzekļiem, šovasar ar nopelnīto rīkosies daudz apdomīgāk: “Pieredzētais lika saprast, ka ietaupījumi ir ārkārtīgi svarīgi. Līdz šim biju ļoti spontāns pircējs. Tagad ir tā, ka pat nevaru izvēlēties - pirkt drēbes vai nē. Esmu palicis praktiskāks. Kovids iedeva sapratni par ietaupījumiem. Ja arī kaut kas ir nopelnīts, nevajag uzreiz nopirkt dārgu automašīnu. Tāpat šis laiks mācīja, ka ne visa laime ir naudā. To saka arī gudrie cilvēki. Nauda dod brīvību, bet negarantē laimi. Cilvēks paliek naudaskārs. Paņem daudz darbu, lai nopelnītu. Tikmēr paskrien garām savai dzīvei. Es paskrienu garām savai meitai, savai ģimenei. Pats sev. Tas ir tas, ko man grūti pieņemt, ka tā ir bijis. Sešus gadus nebiju bijis mājās. Tad laikā, kad bija pandēmija, es pirmo reizi tā pa īstam biju klātesošs ar savējiem,” atzīstas Brikmanis, kas dzīvo laulībā ar sievu Aiju Selgu-Brikmani un audzina meitu Elizabeti.

Brikmaņu pāra kāzu dienas skaistākie mirkļi

gallery icon
5

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.