Slavenības
2021. gada 24. jūlijs, 05:26

Brāļa Gvido zaudējums pamudinājis Igoru Lingu apprecēties

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

"Mūzikas video kanāla" direktors, režisors un producents, viņsaulē aizgājušā rokmūziķa Gvido Lingas brālis Igors Linga (55) atkal kļuvis par precētu vīru, vēsta žurnāls "Kas Jauns".

Jau četrus gadus Igora mīļotā sieviete ir Liena Zandre, ar kuru režisors nu iestūrējis laulības ostā. Pēc kāzām jaunā sieva pieņēmusi vīra uzvārdu un tagad dēvējama par Lienu Lingu. Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Igors atklājis iemeslu, kādēļ apprecējies, un to, kā pāris nosvinējis kāzas.

Dzīves belzieni

“Pēdējo belzienu dzīvē iedeva manas mammas un brālīša aiziešana. Tad sapratu, ka vēlos novilkt pagātnei treknu svītru apakšā un sākt dzīvot no nulles. Pēc brāļa zaudējuma bija uznākusi baigā depresija… Apātija pret dzīvi. Jēga bija zudusi, jo visdārgākie cilvēki aizgājuši. Mamma aizgāja pirmā, bet vēlāk arī mīļais brālis. Man palicis ir dēls Emīls no pirmās laulības. Viņam jau 32 gadi, un viņš jau savā dzīvē,” stāsta Igors.

Pēc brāļa zaudējuma pagājušā gada nogalē Igors bijis sagrauts un domājis, kā dzīvei piešķirt jaunu jēgu: “Bija pilnīgi skaidrs, ka gribu kaut ko mainīt – vai nu pārcelties uz citu valsti, kurā sākt jaunu dzīvi, vai apprecēties. Liels atbalsts man bija Liena. Es sapratu – pagātne ir beigusies. Sapratu, ka dzīvē jāver vaļā jauna lappuse.”

Ļaudis atvadās no Gvido Lingas

gallery icon
129

“Kāzas kopumā nebija pašmērķis, mūsdienās jau cilvēki dzīvo kopā neprecējušies,” piebilst Igors.

Svarīgākā – cieņa

Taujāts, kādi dzīves ceļi saveduši kopā Igoru un Lienu, viņš stāsta: “Mana sieva allaž ir bijusi kaut kādā veidā saistīta ar manām un mana brālīša Gvido interesēm. Viņa jau sen, pat tad, kad es viņu nepazinu, ir bijusi Gvido fanu klubā. Mums ir daudz kopīgu interešu. Klausāmies viena stila, alternatīvo mūziku, braucam kopā uz koncertiem. Man ar Lienu saskan it visur, mums ir kopīgi uzskati. Mums kopā ir labi jebkur,” uzsver Igors. Vaicāts, kas, viņaprāt, ir vissvarīgākais elements attiecībās, Linga nedomājot atbild: “Cieņa. Viennozīmīgi. Ja cilvēku necieni, tad jau viņš tev nepatīk. Esmu savā dzīvē redzējis vairākas ģimenes, kuras izjūk, jo pāra starpā zudusi cieņa vienam pret otru, pret otra cilvēka laiku, viņa interesēm, viedokli. Cieņa ir tas, uz kā būvētas jebkuras laimīgas un ilgtspējīgas attiecības.”

foto: no privātā arhīva

Kāzu dienā sarīko ballīti dārzā

Runājot par kāzu dienu, Linga atzīst, ka tā nav bijusi plānota kā lieli svētki kuplam draugu lokam. “Sākumā kāzas bija iecerētas tikai divatā un liecinieku klātbūtnē dzimtsarakstu nodaļā. Taču pēc tam izdomājām, ka uztaisīsim svētkus mazliet kuplākam cilvēku lokam, saviem tuvākajiem draugiem. Kāzu ballīte bija dārzā ar dzīvo mūziku – uzstājās grupa "Rūsa". Svētki bija nepiespiestā gaisotnē, viesi tērpušies vasarīgi,” precību dienu raksturo Igors. Ņemot vērā, ka pāris bija tērpies vasarīgā apģērbā, Igors atminas epizodi no dzimtsarakstu nodaļas: “Kad nācām ārā no dzimtsarakstu nodaļas, savu kārtu gaidīja jaunieši, kuri grasījās precēties. Viņi bija apģērbušies, kā kāzās pieņemts – līgava baltā kleitā, līgavainis uzvalkā. Mūs ieraugot, viņi noteica: “Šiem gan šīs kāzas nav pirmās.””

foto: no privātā arhīva

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!