foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: Jūrmalā ar festivālu atzīmēs Dzintaru koncertzāles 85 gadu jubileju
Mūzika
2021. gada 22. jūlijs, 16:33

FOTO: Jūrmalā ar festivālu atzīmēs Dzintaru koncertzāles 85 gadu jubileju

Jauns.lv

Ceturtdien Jūrmalā norisinājās Dzintaru koncertzāles 85 gadu jubilejas un septītā "Jūrmalas festivāla" programmai veltīta preses konference, informē koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sanākušajiem plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem bija iespēja klātienē baudīt Jūrmalas festivāla mākslinieku  - Maestro Raimonda Paula, Dināras Rudānes, Aleksandra Antoņenko un Agneses Egliņas īpaši preses konferencei sagatavotos priekšnesumus.

Sagaidot Dzintaru koncertzāles 85 gadu jubileju, ieskandināts "Jūrmalas festivāls"

Ceturtdien Jūrmalā norisinājās Dzintaru koncertzāles 85 gadu jubilejas un septītā "Jūrmalas festivāla" programmai veltīta preses konference. Festivāls norisināsies no 27.jūlija līdz ...

gallery icon
85

Preses konferencē piedalījās maestro Raimonds Pauls, operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko, operdziedātāja Zanda Švēde, diriģents Ainārs Rubiķis, dziedātāja Dināra Rudāne, Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis un Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.

No 27. līdz 31. jūlijam ar pieciem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē klātienē norisināsies septītais “Jūrmalas festivāls”.

Festivāla goda mākslinieks operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Raimondu Paulu, Kseniju Sidorovu, Ivetu Apkalni, Zandu Švēdi, Intaru Busuli, Daumantu Kalniņu, Dināru Rudāni, Latvijas Radio Bigbendu, "Sinfonietta Rīga", Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, diriģentiem Aināru Rubiķi un Andri Pogu un citiem māksliniekiem gādās par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē, kura šogad svin 85 gadu jubileju.

2021. gada Jūrmalas festivāls tiks atklāts 27. jūlijā plkst. 20.00 ar Raimonda Paula mūzikas programmu un krāšņu solistu parādi, kas būs veltīta Maestro 85. gadu jubilejai.

Klausītājiem būs ekskluzīva iespēja vienā koncertā dzirdēt šī brīža izcilākos latviešu estrādes mūziķus – jaudīgos un daudzpusīgos dziedātājus – Intaru Busuli, Daumantu Kalniņu, Zigfrīdu Muktupāvelu, neatkārtojamās Maestro skatuves mūzas Laimu Vaikuli, Anci Krauzi, Dināru Rudāni, spēcīgo balsu īpašnieces Aiju Vītoliņu, Agnesi Rakovsku, grupu “Credo”, Latvijas Radio bigbendu un citus māksliniekus.

29. jūlijā plkst. 20.00 Jūrmalas festivālā tiks atskaņots Gustava Mālera monumentālais opuss “Dziesma par zemi”, kuru Leonards Bernsteins dēvēja par Mālera izcilāko simfoniju.

Apjomīgā apcere diviem solistiem un orķestriem sešās daļās par dzīves īsuma un mirstīguma nenovēršamību saviļņojošajā finālā aizved mūs pie mūžības vārtiem tā, kā to spēj vienīgi cilvēces dižākie mākslas sasniegumi. Šī izcilā skaņdarba solisti būs starptautiski atzītais latviešu mecosoprāns, Frankfurtes operas soliste Zanda Švēde un pasaulslavenais Latvijas tenors Aleksandrs Antoņenko, kurš izdziedājis vairāk nekā 30 lomas pasaules prestižākajos operteātros. Pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģenta pults stāsies tā galvenais diriģents Andris Poga.

Par tradīciju Jūrmalas festivālā kļuvis pasaulslavenās ērģelnieces Ivetas Apkalnas saullēkta koncerts jūras krastā. Neparastais notikums divus gadus pēc kārtas Dzintaru pludmalē pulcēja simtiem klausītāju un sarūpēja neizmirstamu mūzikas klausīšanās pieredzi, dabas skaņām saplūstot ar karaliskajām ērģeļu stabulēm un Ivetas Apkalnas brīnišķīgo ērģeļspēli.

Šogad 30. jūlijā plkst. 7.00  no rīta, saules pielietajā Dzintaru pludmalē, izskanēs Johana Sebastiāna Baha mūzikas majestātiskais pārlaicīgums un amerikāņu minimālista Filipa Glāsa skaņdarbi, kuros pulsē dzīvības enerģija un laika bezgalīgums. Ieeja koncertā bez maksas.

30. jūlijā plkst. 20.00 Dzintaru koncertzāles atjaunotajā vēsturiskajā mazajā zālē uz solokoncertu aicinās publikas iemīļotā un starptautiski atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova. Par “akordeona princesi” dēvētā mūziķe ar savu meistarību un personības šarmu ir kļuvusi par šā instrumenta vēstnesi pasaulē. Viņas izpildījums sniedzas pāri žanra robežām un ar atzinību tiek uzņemts pasaules ievērojamākajās koncertzālēs. Jūrmalas festivālā virtuozā akordeoniste priecēs klausītājus ar skaņdarbiem no savu iemīļotāko komponistu daiļrades.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Turpinot Latvijas simtgadē iedibināto tradīciju, 31. jūlijā plkst. 20.00 “Jūrmalas festivālā” tiksimies ar izciliem Latvijā dzimušiem mūziķiem, kuri ieguvuši plašu starptautisku atzinību – pasaulslaveno tenoru Aleksandru Antoņenko, akordeonisti Kseniju Sidorovu, operdziedātāju Lauru Grecku, vijolnieku Daniilu Bulajevu, pianisti Agnesi Egliņu,  un sitaminstrumentālistu Guntaru Freibergu. Viņiem uz Dzintaru koncertzāles lielās skatuves pievienosies jaunie Latvijas talanti un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Koncerta diriģents – starptautiski atzītais Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis.

Jūrmalas Festivāla koncertu apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgu vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas sertifikātu, kā arī personu apliecinošu dokumentu. Noteikumi attiecas arī uz bērniem.